טיקים ועונות מעבר בבקשה כנסו

טיקים ועונות מעבר בבקשה כנסו../images/Emo127.gif

בע"ה עקב החרפת הטיקים שלי בשבוע האחרון ואני כל כך מיומנת לעצמי מכירה את עצמי ואת הטיקים שלי ויודעת שזה עקב תקופת המעבר בין חורף לאביב. מה הקשר על פי מונחים רפואיים להחרפת הטיקים או לנסיגתם? האם זה קשור במיבנה המוח ? האם זה קשור לתקופת המעבר? יש לציין שאני במתחים נפשיים חזקים מאד, אשמח לקבל הסבר עם מונחים רפואיים על מנת להבין מדוע בעיקר לפני חג הפסח אני בהחרפת טיקים ובראש השנה ישנה אצלי באופן אישי נסיגה לא גדולה אבל משמעותית לפחות בעיני. תודה לכל מי שיגיב= אני זקוקה לתגובות להבין מה קורה לנו במוח הזה! שבוע טוב שיניב עימו פירות, בשורות טובות וכוח להמשיך. אוהבת אותכם.

שביק

New member
היי אלין יקירה, אין לי תשובה מדעית

על הסיבות לשינויים בעונות מעבר. מה שאני כן יודעת, מנסיון, שבקייץ, עונות מעבר ישנן החרפות בטיקים. בחורף בדרך כלל יש "מיתון". אבל גם ככה, בלי סיבה מיוחדת ישנם שינויים של טיקים, בצורה, בעוצמה ובתדירות מפני "שכך מתנהג טוראט". אם לא כן לא ניתן היה לתת שם ואיבחון עם המילה טוראט. שמחה לראותך כאן איתנו. וההתרגשות שלך היא הרי טבעית לחלוטין בתקופה זו. שבוע טוב וחג שמח!!!!!! שולחת לך חיבוק משביק

ש ל י ק

New member
אלין אני לא יודעת... אני תמיד

"מתנחמת" בידיעה שאלו עונות מעבר ואוטוטו זה יפחת ויתמתן... בכל אופן מחזקת אותך ומאחלת לך רק טוב

בוקר טוב אלין

לדעתי זה באמת יותר עניין של חום, ולא ממש של עונת מעבר. החום משגע אותנו, אצלי לפחות במעבר לחורף התופעה לא קיימת. הפתרון לדעתי הוא להיות במזגן כמה שיותר.

סמדר 21

New member
היי אלין, גם לי אין תשובה מדעית

גם אצל בתי לפני פסח תמיד מתחיל הטיקים ואני יודעת על עוד מקרים אני מקווה בשבילך שתרגישי במהרה יותר טוב.

חגית35

New member
הסבר לקשר בין עונות מעבר וטיקים:

דוקא הקשר הזה מדווח בספרות המקצועית לא שידוע מה הסיבה אבח כפי שענו לך וכך גם אצלינו- יש משהו בחילופי העונות שמגביר זאת. ההסבר שאני מכירה להחרפת טיקים בחילופי עונות, ממה שלמדתי מהקריאה שלי על טוראט הוא: סיבה הקשורה למערכת האוטואימונית (חיסונית= אימונולוגית) היינו, בעונות אלו הגוף מתגונן וכל המערכת החיסונית נדרכת- ועימה הטיקים מוחרפים. האסכולה הטוענת לקשר בין המערכת החיסונית לטוראט (ואגב, גם לאוסידי והיפראקטיביות... כל הנלווים המוכרים לנו היטב...), גם נוטה לנסות לטפל בתכשירים נוגדי אלרגיה (אנטי היסטמינים) או נוגדי בחילות והקאות (טרוואמין) בתקופה הזו ואף בד"כ- כנגד ההיפראקטיביות. ישנה אסכולה רחבה הרי שטוענת שהכל קשור באיזור במוח שנקרא הצרבלום, האחראי לויסות הזה וגם מתקשר מאוד לאנשים וילדים עם דלקות אוזן תיכונה חוזרות ונשנות ו- adhd למשל. שוב, מוצאים שהטוראט ושאר התסמונות שציינתי קשורות והולכות ביחד ולא בהכרח ידועה הסיבה אבל מי שמנסה ללא הסיבה את התוצאה- היינו לטפל בתכשירים ממה שציינתי - לעתים רואה הקלה בתסמינים. כמו שבד"כ נהוג ברפואה אפילו כמו עם הריטלין- לא ברור למה אבל הוא עובד להפרעות קשב, כמו למשל שלא ברור למה זייבאן, תרופה נגד דכאון, יוצרת תגובה של דחיית ניקוטין אצל 50% ממי שנוטל אותעה- ולפיכך על אף שההתוויה שלה היא נוגדת דכאון- משתמשים בה לגמילה מעישון. ממש אפילו כמו עוד תרופות לטיקים- למשל קלוניריט, שבכלל גורמת לירידת לחץ דם ולמניעת מיגרנות בהתוויה- אבל נמצאה כמפחיתה טיקים- אז משתמשים בה גם נגד זה. לא יודעת כמה עזרתי- אבל לפחות פתחתי לך פתח לסיבות שאני מכירה מהספרות לקשר המוזר הזה בין טיקים ועונות מעבר. אגב... אנקדוטה, יש גם תופעה שנקראת: "דכאון סתווי"- שוב קשור לעונות השנה- אנשים שבעת הסתיו נכנסים לתסמיני דכאון ואחרי חלוף הסתיו זה עובר... גם על זה יש לא מעט מאמרים בספרות הרפואית. יש המשערים, כי בתקופה הזו הגוף שלנו, שהרי מנוהל ע"י הורמונים וחומרים ומעבירים עצביים במוח, מקבל תשדורת אחרת ממוח, ומשהו משתנה (לא אצל כולם אחרת כולנו היינו סובלים מזה, אבל כנראה אצל חלק מהאוכלוסיה שיש להם ממילא נטיה גנטית מראש שנקבעה במידע הגנטי שלהם עוד בטרם נולדו בכרומוזומים שלהם- בשפה מיקצועית זה נקרא: פרה-דיספוזיציה - predisposition, (היינו הנטיה להיות חשוף מראש) ומי שהיא קיימת אצלו, ייחשף בעת שיקרו השינויים הללו בגוף שלו ובמוחו ובחילוף החומרים שלו לדכאון סתוי. חג שמח!!!

חגית35

New member
תרגום לשילה רוג'רס- טריגרים לטיקים:

אגב, נזכרתי שמשה מלמן תרגם פה בזמנו את הספר שקנה מאמזון של שילה רוג'רס, אני מכירה את החומר הזה ואת האתר שהיא מנהלת - נדמה לי שהכנסתי קישור של זה בעבר, בכל אופן ממליצה לך בחום לקרוא את השרשור של התרגום שמשה עמל עליו, אני מצרפת אותו להלן, תקראי את כל ההודעות המתורגמות- יש שם בדיוק על מה שהסברתי בתשובתי קודם. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=917&msgid=68056663

המון../images/Emo51.gifחברים יקרים לי מאד../images/Emo39.gif

בע"ה תודה לכולם/ן ואין ספק שחלק מהטיקים שלי זה מהלחצים לפני הניתוח בעוד 8 ימים וחודש ימים אני כבר אחרי הניתוח בע"ה בשעה כזאת הפחד משתק אותי. חגית תודה רבה רבה מכל הלב על המאמרים אבל חלק באנלית ואני לא יודעת לקרוא אנגלית, כלומר קוראת ולא מבינה. אני עוברת ימים מאד קשים רדופי מחשבות כפיתיות לגבי הכל וגם לגבי הניתוח. וכבר 8 שנים מאז משבר 97 אני לא יושבת בשולחן הסדר וכמו כל שנה גם השנה אהיה לבד בחדר שלי ואמות מפחד שאף אחד לא יקרא לי לצאת . רק לפני שנה היתי אצל חברה וישבתי בשולחן. אספר מתישהו כשיהיה לי אומץ אך ורק בקומונה מה היה לי בפסח 97 כי זה לא מתאים שקטינים יקראו את זה ולא מומלץ. מבקשת ממך בורא עולם תעשה בי כרצונך ותסיר ממני את המועקות והפחדים שלי . אמן!

ש ל י ק

New member
אלין יקרה עצוב היה לי לקרוא

את מה שאת חווה, מאחלת מכל ליבי שתעברי את הימים עד הניתוח בשלווה וללא חרדות למרות שאני מאוד מאוד מבינה אותך.... קבלי המון חיבוקים חמים ואוהבים

שביק

New member
אלין יקרה, את יודעת שאני איתך

ובשבילך. ועוד אנשים יקרים אשר מאמינים ומקווים ומחזיקים לך אצבעות, מלאי תקווה שהכל יעבור בשלום. החרדות הן טבעיות לחלוטין לכל אדם ועל כל ניתוח. גם הקל ביותר. תמיד ישנן חרדות. ועל עקירת שיניים אין חרדה ופחד? בוודאי שיש. המון אנשים דואגים לך ובשבילך. ומתפללים לשלומך. בע"ה אהיה איתך בשני הימים: 17-18 למאי. מאחלת לך בכל לבי חג שמח. לילה טוב וחיבוק משביק.

כמה צר לי ביטלו לי את התאריך

בע"ה של הניתוח והוא בטוח שלא יהיה ב18.5 כמו שחשבתי הכנתי אתעצמי נפשית מאד והתכוננתי . כי עדין בית החולים לא קיבל את האישור הסופי אמא שלי אמרה לי את זה רק הבוקר כשהתעוררתי משינה וצר לי מאד על כך . אין לי כבר כוח לחכות אני רוצה לגמור עם זה אחת ולתמיד לראות מה יהיה לשנות אולי עיר מקום לחפש עבודה ולהתחיל לחיות חיים נורמאלים. בסוף החג עבר בסדר כי היתי בקרבת אנשים מבינים תומכים ואוהבים, אבל מה שהפיל אותי נפשית חזק מאד פתאום זה שהתאריך השתנה ולא יודעים מתי. אני מקוה שזה לא יקח הרבה חודשים מעבר לתאריך שהיה אמור להיות לי במאי. שיהיה לכם המשך חג שמח. אצלי הוא נהרס כבר. המשך יום נעים ושבת שלום

אלין יקרה!!!!!

על זה נאמר כל עיכוב לטובה. הרי את יודעת שאני ובת שבע עושים את המקסימום כדי שיהיה לך טוב.אולי בינתיים יהיו חידושים דבר שזה רק יכול לעזור לך.אנחנו שוקדים ימים ולילות כדי לעזור לך ואל תיפול רוחך. אנו גם קיימנו עבורך שיחות לאמריקה ואנחנו לא נרפה עד שתעברי את הניתוח בהצלחה כמובן. דעי לך שהניתוח שאת הולכת לעבור אין בו הרבה נסיון בעולם ואנחנו מפעילים את מירב הכוחות לטובתך! הרשי לי לאחל לך ולבני משפחתך חג שמח.חיכית כל כך הרבה זמן אז עוד כמה זמן זה לא נורא. משה

משה נשמה טובה. ...

בע"ה אני יודעת כמה שאתם מפעילים לחצים וגוזלים מהזמן שלכם ואף ימי עבודה ואני מודה לכם על הכל. מה שקרה עם דחיית הניתוח לבטח לא תלוי בכם ולא אשמתכם חס וחלילה רק הבעתי את מה שאני מרגישה כי זה הפורום שלנו הבית השני להקיא את מה שאנו מרגישים חג שמח והמשך יום נעים שבת שלום

למעלה