טיפ למלצר/ית

לדעתי

שתיכן צודקות
אני בהחלט מבינה שאם לקוח בוחר להודות לך על שירות שקבל, לגיטימי לחלוטין לענות לו "בבקשה". אני גם מבינה, שהבוסית שלך מודה לו על שבחר לקבל את שירות דווקא אצלה (כשבפועל יכל לבחור ללכת למקום אחר). מה עם לענות לו "בשמחה" או "בבקשה ותודה שבאת" ?
ולגבי הנושא הראשון- אין שום חוצפה בלשאול לקוח אם הכל בסדר, בגלל שאת מקבלת משכורת מסודרת. את הלקוח לא מעניין איך וכמה משלמים לך. אם הוא בוחר להראות את שביעות רצונו מהשירות באמצעות טיפ= מה טוב.

SimplyMe1

New member
תשמעי,

אם הבוסית ממש תתעקש להגיד "תודה לך" ללקוח שמכרתי לו משהו,אז אתרגל לזה. פשוט ה"בבקשה" יוצא לי אוטומטית מהפה כשאני שומעת שמודים לי,וזה פשוט קשור לחינוך..אני יורה את ה"בבקשה" בלי לחשוב,ולכן להגיד "תודה לך" זה להתרגל.. גם בצבא הייתי סוג של נותנת שירות,ותמיד עניתי בבקשה.. לגבי שביעות רצון מהשירות שלי והשארת טיפ על השולחן,אז אני מסכימה... כמו שאמרתי לפני בובה-המקום שלי מסודר,והמשכורת סבבה,אבל זה בית קפה ומלצרות,ולכן ישאירו טיפים(אני מניחה).. בקיצור לא נראה לי שארמוז משהו על טיפים:)

אם את עובדת עם אוכל...

פשוט תגידי "בתיאבון" או משהו כזה.... לאנשים שאומרים לי תודה אני לא אומר "תודה לך" אני אומר "תתחדש, להתראות"

SimplyMe1

New member
בחנות זה תתחדש..זה ברור

אבל "תודה לך" זה מה שהבוסית רוצה,וכנראה גם תקבל..

ד י י ז י

New member
תכלס, אני לא ממש מבינה מה זה משנה..

העיקר הטון והחיוך. כשלקוחות הולכים ואומרים "ביי ותודה" אני אומרת מה שיוצא. בבקשה, להתראות, לילה טוב... אני חושבת שכל עוד זה נאמר בנחמדות ועם חיוך, כל אחד יצא מרוצה. "אין בעד מה" אין לא ממש אומרת, רק בגלל שיש בעד מה - הטיפ שלי, הרי לא עבדתי בהתנדבות...

SimplyMe1

New member
:) הבוסית חשבה שאמרתי "אין בעד מה"

אמרתי בבקשה..לא כזה משנה. ואני עונה בחיוך,אבל היא רצתה שמשו ספציפי ייאמר-וזה מה שיקרה.. כנראה אני צריכה להיתקל בעוד טיפוסים של לקוחות בשביל להתאים להם תגובה לתודה שלהם:)

למעלה