טיפ למלצר/ית

jako1234

New member
טיפ למלצר/ית

בעקבות משהו שקראתי אני מאוד מקבל את הדעה של הכותב. זה לא יכול להיות שאני מגיע למסעדה או פאב ואז המלצרית בסוף אומרת שהיא רוצה טיפ אני יחליט אם קיבלתי שרות טוב אני יתן לה טיפ. בעבר הייתי במועדון בת"א שהאווירה בהתחלה הייתה די גרוע אבל השתפרה. באמצע הבילוי רציתי "ביגלה" כי זה מה שתמיד מחלקים בשולחן. אז המלצרית אומרת לי. "תזמין משקה ותקבל" אמרתי לה.."טוב תביאי קולה" הוא מביאה לי כוס קולה מלאה בקרח שבקושי יש שם קולה. והיא מאוד התקמצנה בצלחת של הביגלה שביקשתי. אז שאלתי אותה כמה זה הוא אמרה לי "10 שקל" התעצבנתי קצת על המחיר אבל אמרתי "יאללה לא כל יום יוצאים לבלות" נתתי לה מטבע של 10 ואז היא אומרת לי "נוו!!!" אמרתי לה "מה את רוצה?" היא אמרה לי "טיפ!!" הסתכלתי עליה ברצח בעניים שזה מאוד לא יפה לבקש בצורה כזאת וגם על השרות המגעיל שקיבלתי ממנה. והיא פשוט עמדה וחיכתה. אמרתי יאללה נלך על זה שאני מעליב אותה והיא תרד ממני ונתתי לה שקל. היא לקחה את השקל והעיפה לי בפרצוף. כמעט רציתי להרוג אותה. תראו זה לא שאני נגד טיפים אבל בחיאת אל תהיו חוצפנים אם תגיע לכם תקבלו!! תעשו את עבודתכם כמו שאני עושה את עבודתי ואני מקבל שכר על עבודתי ובמידה ואני עובד טוב יותר או מגיע להשיגים גבוהים אני מקבל עוד עמלות מסויימות (בהתאם להסכם של מקופ העבודה) אז אם מלצרית נותנת את הלב ומראה חיוך ומראה באמת "פינוק" ושירות אז לקוח יהייה ראשי לתת לה טיפ כתודה על זה שהוא מודה לה. במידה והיא עשתה את עבודתה כרגיל ולקוח לא רואה לנכון לתת לה טיפ היא לא צריכה להשתגע..היא מקבלת תלוש בסוף חודש! מה אתם חושבים?

tenen

New member
אני חושב

שאם השכר שלך היה מורכב מנדיבות ליבם של הקונים ותו לא אתה בהחלט לא היית נחמד יותר ללקוח שלא היה משאיר טיפ.

jako1234

New member
למה שהייה מורכב מזה?

יש למלצר שכר שאני מאמין 20 שקל לשעה. + טיפים וזהו. שהייה נחמד ידיע לו תוספת ממש כמו עבודה רגילה תהייה טוב תוכיח תקבל קידום = שכר גבוה יותר

וכאן אתה טועה

כמו שכבר אמרתי, לרוב המלצרים אין שכר, הטיפים זה השכר ואם לא ישאירו להם, הם יעבדו בחינם. לא הוגן, לא חוקי, אבל ככה זה.

jako1234

New member
אין שכר??

זה פשוט ניצול מגעיל! למה לעזזל בעל מקום חושב שהלקוחות יתנו למלצרית שלו את כל המשכורת? מה קורה דרך אגב עם ביטוח לאומי ומס הכנסה וכל זה..לא שאני בעד אבל רבותי זה באמת לא חוקי! צריך להיות מצב שמשלמים מינימום ואומרים למלצר...תעבוד טוב תקבל טיפ מהלקוחות שאותם את משרת. לא תעבוד טוב תקבל את המינימום שלך ועם זה תממן את השכר דירה שלך! פשוט מגעיל לא לשלם למלצר! אפילו זונה מקבלת כסף (אממ נראה לי, מעולם לא הייתי זונה
)

ברוך הבא לעולם האמיתי

בעלי המסעדות לא רק חושבים שהלקוחות יספקו את המשכורת למלצרים, זה באמת מה שקורה וכך למעשה נוצר המצב הזה.

גועל נפש

אני מלצרתי לא מעט, ואף פעם לא הבנתי את הקולגות שלי שנהגו להעיר למי שלא השאיר מספיק טיפ. במקרים שלא השאירו בכלל טיפ והייתה תחושה שזה נעשה בתום לב, גם אני נהגתי להעיר אבל בצורה מנומסת ועדינה: שאלתי אם הכל היה בסדר וכשנעניתי שהכל היה מצוין, אמרתי ששאלתי את זה כי הם לא השאירו טיפ וחשבתי אולי הם לא היו מרוצים מהשירות. תמיד במקרים האלו התברר שמשום מה חשבו שכבר חייבתי טיפ באשראי או שהמחירים כוללים שירות וכו'. מה שאתה מתאר זה בכלל משהו מזעזע, כי אם כבר "מבקשים" טיפ אז לפחות לעשות את זה בצורה נכונה ולא ככה. אני תמיד הייתי אדיבה והשתדלתי להשקיע בלקוחות והטיפים היו בהתאם (רוב הזמן, יש גם קמצנים). כשמלצרים התנהגו אלי בצורה כמו שתיארת או במקרים אחרים שעשו טובה שהגישו ופינו, גם הם לא קיבלו טיפ, או שקיבלו טיפ סמלי כדי שיבינו שאני לא מרוצה.

jako1234

New member
אני רוצה לשאול שאלה אישית טיפה.

אף פעם לא ידעתי ממה מורכב משכורת של מלצר אשמח לדעת כמה מקבלים ועל פי זה אם באמת יש את ההצדקה לחוצפה שמבקשים ממני טיפ. אני לא קמצן אבל אני נותן טיפ שעושים לי עבודה טובה או נעימה. אמא שלי השאיר טיפ למכונאי רכב שבאמת השקיע וניסה לעזור שהעלות התקלה תהייה נמוכה ובאמת הסביר והייה מקצועי ואפילו חסך לנו 400 שקל על איזה חלק שבאוטו שהוא תיקן לבד. לזה באמת עם הלב הייה מגיע לו טיפ אבא שלי נתן 50 שקל (בלי שהבוס ידע כמובן) וזהו!

אני אענה לך בשמחה

זה משתנה כעיקרון ממקום למקום, אבל ברוב המקומות למלצרים אין משכורת, פשוט אין - הטיפים זו המשכורת. יש מקומות שבמקרים בהם לא עוברים סף מסוים (לרוב מינימום), בעל הבית משלים, אבל כעיקרון הטיפים זו המשכורת והיות שאני מכירה טוב את העבודה הזאת, שכר מינימום ממש לא תואם את מהות העבודה. לגבי אם להשאיר טיפ או לא, זה תלוי בטיב השירות שקיבלת. אם אתה מרוצה, תשאיר טיפ נדיב, אם אתה מרגיש שהמלצר היה בסדר, תשאיר 10%. אבל אם אתה לא מרוצה - אל תשאיר טיפ, אתה לא צריך לשלם על משהו שלא קיבלת, שירות במקרה הזה.

Degeneration X

New member
אתם גורמים לי להרגיש ממש מפונקת

שמקבלת גם 20 שקל לשעה וגם חלק מהטיפים. למרות שאני כמעט בטוחה שאחוז נכבד מהטיפים הולך לכיס של הבעלים, אני מקבלת אחוז כלשהו [אוספים את כל הטיפים במהלך השבוע ובסוף מחלקים בין כל המלצריות, שוטף הכלים ועוזר הטבח]. זה תמיד מרגיש לי מעט, ומבולגן [חמישים שקל על ארבעה ימי עבודה, חמישים שקל על שלושה], אבל לקרוא כאלה סיפורי זוועות באמת גורם לי להרגיש טוב עם עצמי
. כבר סירבתי למקום עושק שרצה התלמדות חינם [כמובן שהם מחליטים כמה זמן אני בהתלמדות] ומשכורת מטיפים עם השלמה למינימום. זה נראה לי נורא.

SimplyMe1

New member
../images/Emo26.gifיש לי שאלה בקשר לטיפים

התחלתי לעבוד לפני שבוע ברשת קונדיטוריה גדולה בארץ. עכשו,המקום החדש ייפתח עוד שבוע וחצי,וישמש גם כקונדיטוריה(מוסים,עוגות,קישים וכיו"ב)וגם כבית קפה. אני אקבל משכורת מסודרת ועם תלוש. האנשים ישלמו כבר בקופה,וזה לא כולל שירות(וכתוב גם בתפריט),מה שאומר שהגענו לשאלת הטיפים- יהיה מקובל שבמידה ולא ישאירו טיפ על השולחן(להזכירך,,לא יתנו להם את הפלטה עם החשבון והכסף בשולחן,אלא כבר לפני ההזמנה,הקבלה תהיה בידיהם),אשאל את הלקוח אם הכול בסדר,ואם הוא יענה "כן מצוין,תודה רבה",אז בעצם ארמוז לו על טיפ באופן עקיף? זו לו חוצפה מצידי כעובדת שכביכול מקבלת משכורת מסודרת? ושאלה כללית--אתמול הבוסית שלי העירה לי על זה שבמקום להגיד ללקוח "תודה לך" על זה שהוא אמר "תודה" על השירות שנתתי לו,אמרתי "בבקשה ולהתראות",זה לא במקום,ובאמת צריך להגיד "תודה לך"......מה אתם אומרים(תרתי משמע)?

דעתי

אני לא חושבת שלשאול אם הכל בסדר זו רמיזה לטיפ, סך הכל זו שאלה וכל עוד לא מופיע בסוף המשפט "חשבתי שמשהו לא היה בסדר כי לא השארתם טיפ", אין שום סיבה שמישהו יחשוב כך, לגיטימי שתשאלי אם הכל בסדר. בכל מקרה, זה אכן חוצפה לדעתי שמישהו שמקבל משכורת מסודרת יבקש/ידרוש טיפ, אבל מה שאת הבאת לא נחשב לדבר כזה. לגבי מה שהבוסית שלך אמרה, מקובל להגיד "תודה" ולא בבקשה, את מודה ללקוחות על זה שהם קנו אצלך. אותי תמיד הצחיק שאחרי שהודיתי ללקוחות היו כאלו שאמרו לי "בבקשה"/"אין בעד מה", לקחו את זה כאילו זה באמת נדרש שאני אודה להם.

SimplyMe1

New member
בובה-

לגבי החוצפה,התכוונתי שאם אני משלבת במשפט את המילה טיפ(בהודעה הראשונה שכחתי לציין זאת,אחרי שרציתי להתייחס לתגובה הראשונה שלך לאחד השואלים בשרשור,ושכתבת לו משהו בסגנון-"אני שואלת אם הכול בסדר,ואם הם עונים שהכול..." וההמשך קשור בלרמוז להם על טיפ),אז זו תהיה חוצפה..ונעזוב את זה שאני מקבלת משכורת קבועה,מצוין בתפריט שהמחירים לא כוללים שירות,ומי שרוצה ויכול להשאיר טיפ--סבבה. אני מבינה מלצרים שלא מקבלים משכורת מסודרת,ומה שהם מקבלים זה פר-משמרת,וה"משכורת" שלהם היא הטיפים,אבל גם לדרוש טיפ מלקוח זו חוצפה לדעתי,ואני לא חושבת שצריך להשאיר טיפ אם המלצר\ית לא שירתו אותי כראוי. התייחסות ל"תודה"- אם הם עונים תודה,ואני לא אומרת כלום..זה גם לא מתפרש טוב..ז'תומרת יש כאלו שזורקים "תודה ביי" בין הכנסת כרטיס אשראי לתיק,לבין מענה לפלאפון או סתם נותנים לילד להחזיק את השקית,בקיצור זורקים תודה,ונשמע דבילי שאענה להם ככה. כשהם מולי ממש אני אומרת,אבל אני לא רואה שצריך להגיד "תודה לך" בכול מחיר..

עכשיו אני מבינה אותך...

ואני דווקא מאוד מסכימה איתך, לדרוש טיפ זו תמיד חוצפה לדעתי אבל יש הבדל בין לדרוש לבין לנסות לברר בעדינות למה לא השאירו, כשבמקרה של מלצרות זה דבר ידוע שמקובל להשאיר טיפ ואם לא משאירים, וההרגשה של המלצר היא שהוא נתן שירות מצוין ואין סיבה שלא ישאירו, אני חושבת שזה לגיטימי לשאול בנימוס אם הכל היה בסדר ולהגיד שאת שואלת כי הם לא השאירו טיפ ואת חושבת שאולי הם לא היו מרוצים מהשירות. זה דבר אחד. את לעומת זאת עובדת בקונדיטוריה, רוב האנשים לא נוהגים להשאיר טיפ במקומות בהם משלמים בקופה, במקרה שיש כוס לטיפים עם כיתוב ברור אני מניחה שהיא תתמלא אם העובדים יהיו חייכנים ואדיבים (אני נוהגת להשאיר והמוכרים תמיד מודים לי עם חיוך - זה גם קטע שעושה טוב). אם אין לכם כוס כזאת אני ממליצה לך לדאוג לאחת כזאת, זה דבר מקובל ונחמד (המהדרים נוהגים להשאיר בכוס תמיד כמה שקלים כדי שאנשים יראו שהכוס לא ריקה ושאחרים כן משאירים, מה שידרבן אותם להוסיף כסף). לגבי התודה, גם כאן אני די מסכימה איתך, לפעמים לא מספיקים להגיד תודה וגם לא ביי כי הלקוחות בורחים, ולפעמים הבוסים די קטנוניים בקטעים האלו, במסעדה שעבדתי בה פעם הבוסית תפסה אותי ואת קולגה שלי ונבחה עלינו איך קרה שלקוחות הלכו ואף אחד לא עמד בכניסה להגיד להם תודה וביי, וזה היה בזמן שאנחנו פינינו שולחנות והגשנו מנות לאחרים, וזה לא שהם הלכו בלי שיגידו להם כלום בכלל, עם החשבון הודו להם וגם לאחר קבלת התשלום, אבל ככה זה בוסים, תמיד מחפשים על מה להעיר.

אופס...

עכשיו קלטתי שפספסתי את הקטע שהמקום ישמש גם כבית קפה... אם ככה אני חוזרת בי, לגיטימי לשאול אחרי שהגשת למישהו לשולחן והוא לא השאיר טיפ, את הנוסח שהבאנו מקודם. אם משלמים בקופה אני גם חושבת שלגיטימי שתהיה כוס לטיפים במיקום בולט.

SimplyMe1

New member
כן,כאמור המקום יהיה גם כבית קפה

אחד מיני רבים של הרשת:). במקום יהיו כריכים,קישים,עוגות,סלטים פסטות וכו',וזה ישמש כבית-קפה מסעדה. משלמים אומנם בקופה,אבל משרתים את היושבים במקום כבית קפה\מסעדה חלבית,לכול דבר ועניין. מה שאומר שרטבים לסלט אצטרך להציע,כנ"ל לגבי חמאה ושאר דברים מעניינים.. אז אני חושבת שאת הטיפים ישאירו על השולחן(על המפית?;)),ולא בתוך כוס טיפים,ולכן ישנה הדילמה אם לשאול שהכול בסדר,ולומר בנחמדות משהו על טיפ.. ונראה לי שאם תהיה כוס ליד הקופה,הלקוחות לא ישאירו טיפים על השולחן,ונראה לי שעל השולחן משאירים יותר..

SimplyMe1

New member
לא הוספתי עוד התייחסות,

אתמול כשהבוסית שלי אמרה לי לגבי התודה ללקוח,היא דווקא לא נבחה עליי,אלא התבלבלה בהתחלה ואמרה לי שאני לא עונה ללקוח "אין בעד מה",כשבעצם אמרתי בבקשה. בקיצור היא העירה לי להגיד בסוף "תודה לך" וככה לסיים את העניין.

האמת שזה קטע בעייתי

אני מניחה שאת מתכוונת למקום כמו קפה הלל, בו מזמינים בקופה ומגישים, ולא כמו ארומה או ארקפה שבו מזמינים ומקבלים בקופה. אני מניחה שמה שקורה במקומות כאלו לא מעט, זה שאנשים פשוט שוכחים להשאיר טיפ כי הם לא מקבלים חשבון בסוף הארוחה. אני נוהגת במקומות כאלו להשאיר את הטיפ אחרי שאני משלמת, בכוס של הטיפים, אבל לא כולם עושים את זה. ולגבי הבוסית שלך, טוב לשמוע שהיא בנאדם שמעיר בנחמדות... בוס נחמד זה דבר שמאוד מקל על העבודה.

SimplyMe1

New member
רק התחלתי לעבוד איתה,אז

נראה מה יהיה בהמשך העבודה שלנו ביחד ביחסים של מעסיקה-עובדת.. מרוב שהיא נמצאת במקום העבודה מהבוקר עד הערב אי אפשר ממש להיות סבלני ללקוחות,עובדים,ולהמשיך לתקתק עבודה,אז יחסית ללחץ שהיה בהזמנות וכו',היא הסבירה יחסית בנחמדות.. אני לא הייתי יכולה לעבוד תחת בוס צעקני שנובח עליך בפקודות,במקום להסביר לך בסבלנות,ואם לא בסבלנות,אז לפחות בכבוד מאדם לאדם.. נראה לי כ"כ מביש שאנשים שהם בעלי עסק אומנם,ואין להם זמן להסביר לעובדים מה ואיך לעשות כשיש לחץ,אבל אפשר לזרוק משפט בלי להשפיל את העובדים. ואני גם חושבת שאנשים ישכחו להשאיר טיפ אם התשלום עבור ההזמנה התבצע כבר בקופה,אבל אולי העובדה שאנחנו משרתות אותם,תזכיר להם להשאיר טיפ על שירות טוב ואדיב..

למעלה