טיפים לרכיבה בטוחה

Movie125RR

New member
טיפים לרכיבה בטוחה

שבוע טוב לכולם, אני רוצה לפתוח שרשור שיעסוק ברכיבה בטוחה. המטרה היא שכמה שיותר רוכבים בעלי נסיון יוסיפו טיפים ועצות לרכיבה בטוחה יותר. אני יודע שרוב הרוכבים הותיקים מכירים את כל העצות אבל מנסיוני יש המון רוכבים שאין להם מושג לגבי רכיבה בטוחה, הם פשוט עולים על האופנוע ורוכבים כמו שלימדו אותם בשיעורי הנהיגה. הטיפים שלי: - תמיד לרכב עם שתי אצבעות על הברקסים כדי לקצר את זמן התגובה. - לא לסמוך על המראות, מבט מעבר לכתף גם מכסה את השטחים המתים וגם מכניס לתודעת הנהגים שאתם שם. זה מה שעולה לי כרגע, אני בטוח שאם תצתרפו אלי אני אזכר בעוד כמה. אני מקווה שתגיבו כאן ותעזרו לעוד רוכב להגיע הביתה בשלום.

שני סנט שלי

כולם מסביב רוצים לרצוח אותך. הזהר מכולם. התווך התחבורתי דינמי ומשתנה במהירות. מה שאתה רואה ומעבד עכשיו לא דומה למה שאתה רואה ומעבד עכשיו, שלוש שניות מאוחר יותר. התרגל לזה חפש ודע והבן ללא הרף מה מצבך ביחס לתנועה וביחס לכביש. קח מרוויח בטחון כפוים ממה שאתה חושב שצריך. שמור מרחק. רכב עם אצב/עות על המנופים. תרגל בלימות חרום והתחמקות ממכשול והכי חשוב הכי הכי חשוב: היה ערני לכל מה שיכול להפריע לך. רכב חונה בשוליים, זבל על הכביש, רטיבות על הכביש, צבע על הכביש, מעברי חציה. בקיצור? רשיון נהיגה וטסט לא מלמדים אותך כלום חוץ מאיך להוציא רשיון. לכן לך לקורס נהיגה בטוחה.

טיפ לרכיבה בין עירונית

לעולם לעולם אל תרכב במקביל לרכב אחר, לא משנה מה מהירות התנועה וכמה היא צפופה, תמיד, אתה או לפני או אחרי רכב. פעם בחיים, אמר פרדר והאמנתי לו, רכב יעבור נתיב בלי לאותת ובלי אזהרה מוקדמת. אל תהייה לצידו. אף פעם.

Rtitan

New member
YYY כמה ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif|כן שאני יכול לשים כאן...

אם יש משהו שלומדים על האוטוסטרדות כאן זה לרכב עם עוד כלי רכב על כביש מהיר... וכזה שמכונית יכולה להפופיע עליך, לך, או איפה שהיא לא היתה קודם מנתיב שנמצא שלושה נתיבים ממך ואפילו לא העלת על דעתך שיהיה שם מישהו. אף פעם לא במקביל.

enigo

New member
וכמובן לא בשעה 5 או 7 שלו

אפילו עוד יותר גרוע מאשר לצידו, כי אז גם אם יחפש - לא יראה אותך

gilbola

New member
אני הייתי שמח אם מישהו פה היה מסביר פעם אחת

ולתמיד כיצד משתמשים בצורה יעילה ב"מנוע החיפוש" של הפורום הזה. ואח"כ הייתי ממליץ לבדוק ולקרוא הרבה מאוד שירשורים שהתחילו בדיוק במשפט הזה ומילאו חצי עמוד לפחות. אני יודע שזה אמור להיות קל לעשות "חיפוש מתקדם", איכשהו כל פעם שאני מנסה אני מוצא את עצמי הולך לאיבוד. רק באהבה.

מיצו

New member
באותה נשימה, אם תצליח, חפש שרשור דומה

לזה שנפתח לדעתי לפני כשלוש שנים, בו אני זוכר שגם אני וגם אחרים נתנו אחלה טיפים. שווה שיהיה מרוכז.

בועז בר

New member
מנוע החיפוש החדש יעיל מאוד וקל לשימוש.

לחץ על חיפוש ויפתח לך חלון קטן. תתעלם מכל מה שיש בו ופשוט לחץ על 'חפש'. כעת נפתח לך חלון מלא. מלא את הפרטים שאתה רוצה במשבצות הנכונות, לחץ 'חפש' וקיבלת כמעט 100% של תוצאות מתאימות. לדוגמה: http://tinyurl.com/69du8gq

Movie125RR

New member
תוספת קטנה

אהבתי את התחלת התגובה של האיש הזקן, מאז ומתמיד כשאני עולה על האופנוע אני יוצא מנקודת הנחה שכל מי שנמצא סביבי רוצה להרוג אותי ומי שלא מנסה את זה כרגע רק מחכה לרגע המתאים. מעבר לזה יש לי עוד משהו שאני לא יודע אם כל אחד יוכל להתחבר לזה אבל אני מאמין בקארמה ותמיד חונכתי להגן על החלש. אני יודע שסטטיסטית אחוז הולכי הרגל שנפגעים מאופנועים הוא מזערי אבל מבחינתי הם עדיין הכי חלשים על הכביש. אני תמיד מחפש אותם בתוך העיר ומאט למהירות המינימלית ליד בתי ספר וגני ילדים. אנשים אולי יצחקו אבל כשאני ממהר לעבודה ובכל זאת עוצר לפני מעבר חצייה כדי לתת לאמא עם עגלה לחצות את הכביש ובמקביל בודק את התנועה מאוחרי שלא יבוא איזה בן זונה בפחית שלא רואה אותה ולא אותי ממטר, אני מרגיש כאילו אני צובר לעצמי נקודות זכות של השגחה עליונה כזאת שנמצאת איתי אחר כך על הכביש המהיר.

ursvamp

New member
משהו שאני משתדל לעשות כמה שיותר

אני אמנם לא רוכב מבוגר ומנוסה אבל אלה שני הסנט שלי: אני משתדל בכל נסיעה לתמלל לעצמי את תפישת הכביש שלי, המצב הנוכחי בו, והסכנות האפשריות. הרעיון הוא להגיד לעצמך ממש, בקול רם, מה אתה רואה עכשיו ואת הסכנות האפשריות במיקום, במהירות ובמצב שלך. שמתי לב שזה עוזר לי להישאר סופר מרוכז ברכיבה ובכל מה שקורה מסביבי. אני יודע שזה יכול להיות קשה ולהימאס מהר מאוד - אבל התמלול בקול רם גורם לכך שמה שאתה אומר נמצא ברמה הגבוהה ביותר של המודעות - וזה גורם ליכולת הניבוי והתגובה להיות הרבה יותר מהירה ויעילה.

Rtitan

New member
זה הופך להרגל...

והרבה אנשים ממליצים לדברר את הרכיבה. דבר ראשון - זו הזדמנות מעולה לדבר לעצמי בלי שיחשבו שאני משוגע (או בלי שידעו שאני כזה... ). דבר שני - זה לגמרי משאיר אותך ערני ומרוכז ברכיבה - ואת סדר הפעולות מסודר ומאורגן בראש.

jinji0

New member
../images/Emo122.gif מפעיל מענה אוטומטי לסקלה ריידר ../images/Emo122.gif

stoli

New member
מילא לדבר לעצמך בתוך הקסדה

אבל מה זה אומר כשמישהו עונה לך?

אם אתה מדבר עם אלוהים אתה דתי

אם אלוהים מדבר איתך אתה סכיזופרן אם הוא שואל עלי תגיד לי?

Rtitan

New member
תמיד עונים לי כשאני מדבר בקסדה...

לא כולם ככה??...

אצלי זה לא עבד

גם אני , פעם הייתי מדבר עם עצמי אבל בזמן האחרון נהייתי נודניק אז הפסקתי.

McMishehu

New member
שלושה כללים שניסחתי לעצמי אני משתדל יישם אותם

בדבקות רבה: 1. תן ריספקט לכלי - לאחר זמן מה על האופנוע כבר נדמה לך שאתה מכיר אותו והוא אותך ואתה לא תופתע ממנו לעולם. זה הלך רוח מסוכן. האופנוע הוא לא חבר שלך ולא יסלח לך על שגיאות גסות. אל תרכב בנון שלנטיות והיה תמיד דרוך וערני. ביום שתפסיק לרכב ככה, זה היום שבו תמצא את עצמך מרוח על האספלט. 2. תבטח באופנוע שלך ואל תפריע לו - אולי נראה כסותר את כלל מס' 1 אבל להלכה ממש לא. כל עוד אתה שומר על עירנות, היה סמוך ובטוח שהאופנוע שלך יודע יותר טוב ממך איך להשאר על שני גלגלים. אל תלחם איתו אם אתה קצת נלחץ ואל תנסה להפעיל כוח. סמוך עליו ותן לו לעשות את מה שהוא טוב בו - להרכיב אותך. שמור על פלג גוף עליון משוחרר ואל תעמיס משקל על הכידון. 3. על אופנוע אתה אף פעם לא ממהר. לעולם. גם אם אתה מאחר לפגישה, לעבודה, צריך להיות בתל אביב עוד 10 דקות או השד יודע מה. כשאתה רוכב יש לך את כל הזמן שבעולם. אם אתה לא מסוגל להעלים את תחושת הבהילות והחיפזון לפני הרכיבה, אל תעלה על האופנוע. הרבה פעמים כשאני קולט שאני ממהר, אני דווקא מאט את הנסיעה עוד יותר מהרגיל כדי לא להיתפס לדחיפות הזו שפוגעת לי בכושר השיפוט ויכולת ניתוח הרכיבה שלי.

למעלה