טיפול פסיכולוגי למתבגרים

Galitlevi

New member
טיפול פסיכולוגי למתבגרים

מה אתם חושבים? קולגה שלי אמרה לי שמדובר ממש בטרנד בקרב מתבגרים בישובים מבוססים. מישהי אחרת אמרה לי שזה פשוט היבט נוסף ששוב ההורים קונים בכסף שירות שהם עצמם היו צריכים לתת לילדים שלהם. מה דעתכם?

lavendula

New member
טיפול פסיכולוגי הוא לא שירות שהורה יכול לתת

לילד שלו, ומי שחושב שזה טרנד שנובע מעצלות הורית לא מבין מהו טיפול פסיכולוגי.
אני חושבת שה"טרנד" נובע ממודעות גבוהה יותר לצרכים הרגשיים של הילד, בניגוד לעבר. הסיבה לכך שזה "טרנד" בישובים מבוססים דווקא היא פשוט מאוד כי לא כל משפחה יכולה להרשות לעצמה להוציא 400 ש"ח בשבוע עבור טיפול.

סלט שלם.

וסליחה על הבוטות

החברה שלך לא מבינה כלום בטיפול פסיכולוגי או יחסי הורים ילדים.

פסיכולוג אינו הורה- או מחנך- או חבר/ה- יש לו יעדים ומטרות טיפוליות .

אף הורה, גם לא הורה שהוא פסיכולוג תואר שלישי בהכשרתו עם 20 שנות נסיון לא יכול להיות הפסיכולוג הפרטי של הילד שלו.

והאם זה טרנד? אין לי מושג אני לא שייכת כנראה ליישובים /שכונות המבוססים,

אבל אם קיים טרנד כזה-זה טרנד מטופש טיפול - זה לא בדיוק שיעור פסנתר או בלט.

BrightEye

New member
לגבי הטרנד והאם זה מטופש

נתחיל מהעובדה שכולנו מכירים את הסערות הרגשיות שעוברות בגיל ההורמונלי (לפעמים זה גם הנוער וגם האמהות... כל אחד וההורמונים שלו). לעיתים יש קושי בקבלה של אותם רגשות מוקצנים.
כך שיש בסיס רלוונטי לטיפול בגיל ההתבגרות למי שמתאים לו.
דבר שני-
השאלה האם אנחנו בגישה ש- "לכל אחד לא היה מזיק טיפול ועיבוד של הרגשות, גם אם הוא לא במצב בעייתי במיוחד, ככה בשביל הנפש".
אם כן, אז מה רע ללכת לטיפול? וה"טרנד" אולי הוא בעובדה שיש לזה לגיטימציה, הרבה יותר מאשר לפני 30-40 שנה נניח.
הולכים לטיפול, וזה כבר לא נחשב שמי שהולך לטיפול הוא במצב קשה, אלא שהוא רוצה הדרכה.
במקרה דיברתי עם חברה השבוע ושתינו הרגשנו שיש טעויות שעשינו בגידול הילדים שהיום אנחנו יודעות אחרת. אולי אם היינו הולכות (כל אחת לחוד) להדרכה הורית היינו רואות דברים אחרת, היינו מרגישות אחרת ופועלות אחרת.

חוה 1

New member
אני חושבת שהכוונה של אותה חברה שהורים

כל כך עסוקים וכל כך לא שם בשביל הילדים שהילד מגיע למצב שהוא צריך טיפול.
לא מדובר על כל ילד שצריך טיפול , אלא על אחוז הגדל והולך של בני נוער שמגיעים למצב שהם צריכים טיפול.

fannyd

New member
רק אם חייבים

כשהמשאבים של הבית ובית הספר לא מספיקים. אני אישית די נרתעת מהרעיון. אולי בגלל שאנחנו משפחה קטנה נתפס אצלי כאיום על האינטימיות.

למעלה