טיסה נדירה ליום העצמאות-דיווחון

טיסה נדירה ליום העצמאות-דיווחון

שלושים שנים של התחננויות והפצרות והנה סופסוף נעתרה אשת נעורי, בחרותי ובגרותי ונאותה להצטרף אלי לטיסה. "מתנה ליום העצמאות", נימקתי, הזמנתי. יום ראשון בשבוע. מזג אוויר אביבי שסימני השרב הקרב לקראת יום העצמאות עדיין לא נראו וה-CHV, ססנה ארבע מושבית, מדגישה את פסיה האדומים בהסמקה קלה לעבר הזוג המהלך לאטו לעברה. התרגשותי גואה. "נחמדה ויפה", היא מציינת כשכוונתה לפקידת המבצעים שהעניקה לי בחיוך רחב ומקסים את האוזניות עבור הנוסעת המכובדה ואת ספר המטוס והמפתחות כמובן. "הצלחתי לעורר את קנאת אשת נעורי", חייכתי לעצמי, גאה ביכולת השכנוע שלי. למעלה משישים אחוז משנותיי אני מנסה להטיסה והנה אהבתי הראשונה והרצינית, הראשונה שנתנה לי לחזות בשדיה, זיכרון רחוק ונעים, מתרצה. "אני מסתדרת לבד ולא צריכה עזרה", הודפת את ניסיונות העזרה שלי בכניסה למטוס ובמהלך ההיקשרות. "למה שני מקומות ריקים במטוס?!", מקשה, "למה לא הזמנת עוד מישהו לטיסה?". "רציתי חוויה ייחודית רק איתך", אני מפעיל קסמי ברגעים מתוחים אלו. המראה על מסלול 29. משבי רוח מתעוררים יחד עם פתיחת המנוע והיא, בקולה האהוב והמוכר ובשפתה הייחודית תוהה שמא הרוח התזזיתית הזו תחבל ביכולת הטיסה שלי. "מטוס כזה קטנטן", הוסיפה ונדמה עד ל"צומת השרון, אחד וחצי". היא שוקעה במבטים בוחנים החוצה. כשמגרשי הגולף של קיסריה משמאלנו, ופאתי רמות מנשה מימיננו היא מציינת שלא חשבה שהארץ כל כך ירוקה. "לא רואים את כל היופי והירוק הזה כשנוסעים למטה על הכביש", ואני חושב שאולי חבל שלא התאמצתי יותר לשכנע אותה בשנים שחלפו. כשחלפנו את זיכרון ביקשתי מפלוטו לבצע "אחורה פנה" דרך צד שמאל, לטפס ולחזור. פלוטו מאשר: "קרא בגובה לכיוון דרום". הרוח הצפונית בגבנו. יקירתי נזכרת שהיא כבר טסה במטוס קל לקפריסין. "לפני הרבה שנים" היא אומרת. הפעם קנאתי מתעוררת. "איך לא סיפרה לי", ואני מקניטה: "בטח נחמד היה הטייס אז", והיא, לא נגררת לפרובוקציה ורק מציינת: "מי זוכר?!". חוזרת לשתיקתה. מזהה את בית לווינשטיין ותמהה איפה נעלמו כל המטוסים שהיו כשהמראנו. אנחנו לבד באוויר לקראת נחיתה. גם בהיחלצות מהמטוס היא הודפת את ניסיונות עגיבתי. "מסתדרת, חמודי", ואני מציין לעצמי שלו רק בשביל זה היה שווה. חזרה באוויה. מאז שהמראנו ועד שנחתנו הם החליפו משרד והפעם שתי יעלות חן מקבלות פנינו בחיוך. "איך הייתה הטיסה?", פונות אליה. והיא, בחיוך מחוף אל חוף, מזקרת כתפיה ועונה: "יודע לטוס הבן יוקר שלי, אהה?!". לשבריר שנייה מצטמצמות שמונים ושלוש שנותיה לכעשרים. יום עצמאות שמח!!!

אתה תותח ../images/Emo6.gif

חג שמח

ZeevRozenek

New member
רמאי זקן ! ספרת לנו שהיא טסה איתך

בארה"ב כשהיתה בתחילת ההריון, או שבינתיים החלפת אשה (הלוואי עלי) זאב

נהדר!

אנסה לחקותך. זה בטח משהו משהו! פעם אחת לקחתי את אימי לטיסה לירושלים יחד עם אבי ז"ל (שטס איתי מספר פעמים) אך החזירו אותנו אחרי INTRO כי הטרנספונדר ב-ALT של אוויה (מישהו זוכר שהיה מטוס כזה?) לא פעל. זה היה הרבה שנים לפני שהוצאתי הגדר מכשירים אבל אז עוד נתנו לטוס VFR בנתיבי המכשירים. דוד

xb70

New member
כבר היינו פעם בשרשור "הורים",

אמאשלי מעדיפה לא לדעת מזה... אחלה סיפור יזהר
חקשמח! o o /_\

פאביאן

New member
אשריך שזכית.

בזמנו, אמי דווקא קבלה בהבנה מפתיעה את ה"ג'וק" שלי והיתה בין אמיצי הלב המעטים שהצהירו על נכונות (לפחות עקרונית) לעלות איתי לטיסה. אלא שהעניין לא הסתייע ועכשיו כבר מאוחר מידי. ומכיוון שאינני רוצה להפוך ליתומה גמורה בחברת אבי אני נמנעת (בד"כ) מאפילו להזכיר ענייני שמיים מכל סוג שהוא.

מבלי להמעיט בכשרונך ובלי לסכסך,

נראה שקמה בפורום כוכבת סיפורים לא פחות מוכשרת ואפילו חיפאית. מעניין אילו סיפורים ייוצרו כתוצאה ממפגש פסגה טיסתי בין שניכם?

ל-XB. בתקווה שתביני את הרמז...

ותודה לך על הקומפלימנט ועל הצ'אנס לטוס איתה. ספורים מטיסתנו המשותפת (אי"ה) בעוד כשבועיים.

יופי של סיפור, נהניתי, ונזכרתי

כשאני לקחתי את הוריי לטיסה. גם אמא וגם אבא.

אמי באותו גיל ואני עדיין מנסה.

התירוץ האחרון שלה היה "יש לי סחרחורת במטוסים קטנים כאלה"... לא מתווכח עם טעון כזה. בשמחות גורודצקי

הלוואי עלי

אחת הטעויות הגדולות שעשיתי היתה ביום שסיפרתי להורי שיש לי רשיון. התקופה הראשונה הייתה קשה עד סיוט - מכיוון שהורי גרים ברעננה ומכיוון שפחדנות היא תכונה אופיינית לאימי אזי מבחינתה כל מטוס שעבר באזור הדליק נורות אזהרה אדומות וכשנעלם מעבר לטווח הראיה או סתם הוסתר ע"י בנינים הייתה בטוחה שהתכשיט שלה התרסק. למותר לציין שכל תאונה לוותה בטלפון מיידי אלי. מאז אני פשוט לא מדבר ולא מזכיר את הנושא (ואם במקרה עולה אני משקר רחמנא לצלן), לא מספר על טיולי הטיסה בחו"ל (שאליהם אני יוצא תחת מסווה של עבודה) ובוודאי שלא מספר על עבודתי. אשריך שאצלך יש פתיחות ברמה של אפילו להשתתף בטיסה. חג שמח!!!

על מטוסים ואמהות

לפני כארבע שנים כאשר קניתי את הסאוונה גררתי את אמא שלי להאנגאר בראשון לציון ובגאווה גדולה אמרתי לה: הנה המטוס החדש שלי. הסתכלה הגברת (פולניה ) ואמרה בתדהמה אבל זה נראה כמו צעצוע - פסקה !! בצד עמד מטוס ה- MXL-2 הישן שלי שמכרתי ואז אמרתי לה - את רואה את זה, זה המטוס הקודם עליו טסתי כמאה שעות. שוב הסתכלה הגברת על הגרוטאה ופסקה: זה.... זה אפילו לא צעצוע. טוב, מאז אני לא משכנע אף אחד לעלות אתי על אולטראלייט. בברכה אורי

למעלה