טחינה מסוכנת לתינוקות

saritoosh22

New member
טחינה מסוכנת לתינוקות

מחקר חדש של בי"ח וולפסון ולשכת הבריאות המחוזית בתל אביב

ginger99

New member
מעניין ביותר,

ואולי זה עשוי להסביר את שיעורי האלרגיה המדהימים לבוטנים בקרב האמריקאים? אולי הם נותנים לילדים חמאת בוטנים כתוספת מעשירת מזון כמו שאצלנו נהוג להתייחס לטחינה? נקודה למחשבה (היה כאן דיון על הסוגיה הזאת לפני כמה שבועות).

lindens

New member
מזל שנתתי לגיא רק פעמיים טחינה

עד היום. לאור המאמר לא נראה לי שאני אמשיך לתת לו...אני אחפש פתרונות חלופיים להסמכת האוכל שלו. אני לא יודעת עד כמה להתייחס ברצינות למאמר, אבל זה די מפחיד מה שכתוב שם...

atlanta

New member
איזה תגובות אגרסיביות

למה הם לא יכולים להגיב כמו האנשים הנחמדים פה, אולי בגלל שהם חיים בארץ ??????

atlanta

New member
../images/Emo5.gif ואוו איזה תגובות אגרסיביות

לכתבה הזאת, למה הם לא יכולים להגיב כמו האנשים הנחמדים פה, אולי בגלל שהם חיים בארץ ??????

כל שני וחמישי יש מחקר חדש

על משהו שהוא מסוכן. אני נוטה לקחת מאוד בעירבון מוגבל את המחקרים האלה, להזהר ולהציג מזונות חדשים לאט ובזהירות ולשים לב לכל התפתחות. ילדים שאוכלים טחינה, או כל מזון אחר לצורך העניין, קיבלו בעבר ואין להם שום תגובה, גם לא יפתחו אותה. בעצם מדובר כאן בדיוק על אותה הוראה שאומרת לא להציג מוצרי חלב או ביצים מוקדם מדי, מחשש להתפתחו אלרגיה. אם כבר נתתן טחינה והכל בסדר, אין חשש. אני מסכימה באופן עקרוני עם הרעיון להציג לתינוק מזונות חדשים לאט ובהדרגה, ולא מוקדם מדי, ולהתחיל תמיד עם אלה שהם הכי "בטוחים" מבחינה אלרגנית.

Ayelet CA

New member
יש לך המלצה למה לעבור

אחרי שהתחלנו עם תפו"א, בטטה, אפונה וגזר? מאז שחזרנו אני הולכת לישון בשמונה בערב ואני לא מספיקה כלום, בטח לא לקרוא חומר בנושא (מה גם שהספרים עוד ארוזים..). מתי התחלת עם פירות?

אני התחלתי פירות במקביל

תפוח, אגס ובננה. אח"כ הוספתי אחרים. בירקות את יכולה להתחיל תערובות, מרקים. אני נתתי בהתחלה בטטה, גזר, תפוח אדמה וקישוא. אח"כ הוספתי פטרוזיליה, סלרי, אורז, עדשים, ובשלב מאוחר יותר עוף, הודו, בקר ואת כל שאר הירקות וגם גריסים וסולת.

lindens

New member
יופי שהתחלת עם הירקות,

עכשיו את יכולה לעבור לפירות. בקטן ולאט. להתחיל עם בננה ואגס, תפוח, את זה הם אוהבים. את התותים והפירות הטרופיים למיניהם תשאירי לסוף,וגם לגבי הירקות צריך טיפה להזהר. כל חודש מותר משהו אחר. רצוי לא להיות ייקים מידי אבל למשל עדיף לא לתת עדשים וקטניות ואורז ופסטה לפני גיל 8 חודשים. זו ההוראה של משרד הבריאות בארץ, וכך נאמר ליע גם פה בטיפת חלב. אם את רוצה, יש לי מסמך לשלוח לך בנושא שיוכל אולי לעזור לך. גם אני קיבלתי אותו ממישהו והוא לא מנוסח משהו, אבל יש בו הנחיות די ברורות מה לתת בכל חודש וחודש, איך להכין את המרק,ומה אסור לתת בכלל עד גיל שנה.

שנחאי1

New member
ישנם הרבה ירקות נוספים בריאים

והכי חשוב לא אלרגנים. ממליצה על קישוא, תפוח אדמה, דלעת, דלורית. בנוסף אם את כבר נותנת מרק ממליצה בחום להוסיף בהדרגה קטניות למרק בעיקר עדשים אדומות שהן מאוד מומלצות כי יש בהן הרבה ברזל, אבל גם שעועית ירוקה וכן הלאה. גם אורז יכול ללכת נהדר (לא אורז מלא כי בשלב הזה המעי שלהם עוד לא מסוגל להתמודד עם זה). פשוט לבשל את האורז יותר זמן עד שהוא ממש רך ולטחון עם המרק. לאחר כחודש שבו התינוק אוכל מוצקים אפשר להתחיל להציע בשר. הכי מומלץ זה הודו אדום (שוב כי הוא עשיר בברזל). אם לא הודו אז אפשר עוף. עם בשר אדום רצוי להתחיל בשלב מאוחר יותר. כמובן שהכי חשוב זה להוסיף כל פעם ירק אחד, ולחכות כמה ימים כדי לראות שלא מפתחים אלרגיות. בצלחה ותהני

ננסנס

New member
../images/Emo5.gif מישהו בדק את הנושא לעומק?

לאחר שהופנתי אליכם על ידי משתתף היודע על אהבתה של ביתי (בת 22 חודש) לטחינה, נבהלתי מלקרוא את הכתבה... מישהו יכול להרחיב בנושא?

mal1

New member
לא בדקתי לעומק אבל

ננסנס, אם היא בת 22 חודש, אוכלת טחינה ולא פתחה שום תופעות עד היום, הסיכוי שתפתח קלוש עד קלוש מאוד. מסכימה עם עדי שכל מזון חדש צריך להתחיל בהדרגה ובזהירות. הנסנסית כבר עברה את שלב הבהדרגה והכל בסדר.. אבל... אם אתה מאוד, מאוד מוטרד - תתיעץ עם רופא הילדים שלך. הנינג'ות שלי אוכלים טחינה כבר שנים. אחד פיתח אלרגיה מסוג אחר (פשוט שונא טחינה) אבל שניים זה כידוע לא מדגם מייצג

ע"פ משרד הבריאות

טחינת "הגמל" ו"היונה" לא גורמות לאלרגיה. וברצינות, אם הילדה לוגמת טחינה ואין שום תגובה אלרגית (פרט לזעקות קורעות אוזניים בסגנון "MORE טהיני") אתה יכול להוריד את מפלס הפניקה ולחזור לפורום הקודם

ננסנס

New member
../images/Emo6.gif

חן חן לכם (מאל ומקס) מבטיח לא להפריע יותר למנוחת השכנים...

אל דאגה

אלרגיות מתפתחות בהתחלה כשמציגים משהו חדש. לפעמים ישר על הפעם הראשונה, לפעמים במהלך הפעמים הבאות, אבל למיטב ידיעתי הננסית המקסימה שלך זוללת טחינה כבר חודשים רבים מאוד, ולכן ממש ממש אין סיבה לדאגה.

שנחאי1

New member
קצת מידע בנושא (יצא ארוך...)

קיבלתי (קראתי) את המידע הזה מטובה קראוזה שהיא דיאטנית ילדים שאני מאוד סומכת עליה ומרופא הילדים של הפיצית שלי שגם הוא עד עכשיו לא הכזיב. ראשית, זהו לא מסוג המחקרים החדשים האלה שצצים חדשות לבקרים. הנטיה של תינוקות לפתח אלרגיה לטחינה (או ליתר דיוק לגרעיני סומסום) הינה עובדה ידועה שנים רבות. האלרגיה נובעת מחשיפה של התינוק לטחינה בשלב שהמערכת החיסונית שלו אינה בשלה לכך ולכן הוא מפתח תופעות אלרגיות. העובדה שילד אכל פעם פעמים בעבר טחינה ולא פיתח אלרגיה אינה אומרת כלום. באופו כללי אלרגיה מתפתחת לרוב רק לאחר מספר חשיפות. כמובן שאם הילדים אוכלים טחינה כל הזמן ולא קיבלו אלרגיה רוב הסיכויים שהכל בסדר. (אבל גם לזה יש הסתייגות, בעלי למשל פיתח אלרגיה לפרופוליס בגיל שלושים לאחר שימוש של שנים רבות). אז מה ההמלצות? בעבר ההמלצה היתה להתחיל רק מגיל שנה, כיום לאור מחקרים חדשים ממליצים אפילו להתאפק עוד כמה חודשים נוספים (המחמירים מדברים על גיל שנתיים). לכן רצוי להפעיל שיקול דעת. (משרד הבריאות טרם הוציא הנחיות עדכניות בנושא) הפיצית שלי בת שנה וקצת ואני אחכה עוד חודשיים שלושה ואתחיל להציע לה טחינה. לגבי תחליפים אפשריים - יש כמובן את השקדיה שזה על אותו עקרון של הטחינה אבל לא אלרגני (ומאוד בריא). כדי להסמיך את הפירות אני אוהבת להשתמש באבוקדו שהוא גם טעים וגם בריא. ואוו יצא ממש ארוך. אבל מקוה שעזרתי

נורית 2

New member
האם מישהו נתקל באלרגיה לשקדיה? נתתי

לבת שלי שקדיה ואחרי יומיים הופיעו אצלה פצעים בבטן ובגב, אני לא בטוחה שזאת השקדיה אבל זה הדבר היחד שהוספתי באוכל שלה....

למעלה