אני לא יודעת
אני לא יודעת איך קרה שהרדימו לך את החתולה בלי ליידע אותך - הכוונה לגורמים באנגליה או כאן? אני כן יודעת שלפני הנסיעה אני מאוד הקפדתי לחפש ולמצוא בעצמי מכלאה שנראתה לי עם תנאים טובים ושהאנשים שהייתי איתם בקשר נשמעו לי בסדר. אני גם יודעת שיש אנשים ששומעים על תקופת ההסגר הארוכה ונבהלים (זו בעצם המטרה. הרי אין אף מחלה שלא תתגלה בתקופה הרבה יותר קצרה, כך שמטרת ההסגר היא הרתעה של בעלים מלהביא את בעלי החיים שלהם לאנגליה). כפי שהסברתי, התנאים היו מעולים. לא סתם מעולים - יותר מ-5 כוכבים. לחתולה זה יצא מצוין כי היה לה מקום סגור להסתגל בו לארץ חדשה עם ריחות שונים. לא אגזים ואגיד שהיא אהבה להיות בהסגר (היא לא) אבל היא גם לא סבלה מזה. היו לה שפע של צעצועים, מוט גירוד, מקום מחבוא, מדף ליד החלון כדי לעודד אותה לערוך תצפיות, מקום לרוץ (כן, החדר היה עד כדי כך גדול) - הכל. גם האוכל ניתן לה לפי ההעדפות שלה כפי שהסברתי אותם לבעלי המקום. חברה שלי החליטה שהיא לא מסוגלת לשים את החתולה שלה בהסגר ולכן כשהחליטה בסופו של דבר לעזוב את הארץ היא מסרה את החתולה (לבית טוב, לא לעמותה). אני והיא מייצגות שתי גישות שונות: א. החתול אוהב אותי ואני אשתדל שהמעבר יהיה קל ככל האפשר ולכן המעבר שווה, או ב. אני לא יודעת עד כמה החתול אוהב אותי אבל אני אוהב אותו מכדי להעביר אותו את כל זה אז עדיף למסור. אני בחרתי בגישה א, שהוכיחה את עצמה מבחינתי. ברור לי שהחיים של יוקה, במיוחד אחרי ההסגר, היו טובים יותר שם - היא נהנתה מהאקלים ונהנתה מהגינה (הרבה יותר ציפורים קטנות.... שמתי לה פעמון אז היא לא תפסה אותן) ולדעתי היא שמחה להיות איתי.