טושה מחפשת בית חם

• פותח הנושא FE a
  • פורסם בתאריך

FE a

New member
טושה מחפשת בית חם

בצער רב אנו נאלצים למסור את טושה המקסימה, עקב מעבר לחו"ל. טושה חתולה פרסית גזעית, בית 4.5 ומעוקרת. טושה מחפשת בית חם בדירה בלבד, אינה יכולה לגדול בחצר. מי שמעוניין אנא שלחו לי הודעה.

Yukita

Active member
מנהל
באמת כדאי לבררי תנאי העברת חתול לחו"ל

אני בזמנו עברתי לאנגליה עם יוקה שלי ז"ל (שנפטרה בגיל 16+). אז נכון, יש הסגר - באנגליה דורשים הסגר חצי שנה, אבל הוא היה בתנאי מלכים, עם רשות ביקור מלאה, בחדר ענק (בגודל של החדר שהיה לי כנערה) עם חלון לתצפית על ציפורים ונקי מאוד. המטפלים במכלאה היו אנשים חמים ומקסימים ובתקופה ההיא ליוקה היה מן הסתם הפיקוח הוטרינרי הטוב ביותר שהיה לה בחיים - כל פיפס מיד דאגו לבדוק שהכל בסדר. כשהיא יצאה מההסגר אחרי ששת החודשים, היא הסתגלה ברצון ובקלות לדירה החדשה ובסופו של דבר גם יצאה לגינה ונהנתה מאוד מהחיים שם. העניין הוא שעם הכנה מראש וקצת רצון טוב, אפשר ורצוי לקחת את החתולה האהובה (ולא פחות חשוב - האוהבת) שלכם אתכם. קשה למצוא בתים טובים ואתם מאוד תחסרו לה.

JustCat

New member
הבעיה שיש אנשים

שחתול לא מהווה בשבילם בן משפחה, ואז כשנוסעים לחו"ל פשוט מוסרים אותו (וזה עוד במקרה הטוב)... מעניין אם גם את הילדים היו מוסרים לאימוץ עקב נסיעה. קוראת הודעות כאלו על הבוקר ובא לי להקיא... כאילו אנשים לא מוכנים להתאמץ אפילו קצת בשביל החתול / כלב שלהם. ואין שום מחשבה על זה שגם להם יש נשמה והם סובלים מהנטישה... טוב... לא לכולם יש לב...

bumblebee1

New member
אני לא חושבת שאת מכירה אותה או את המשפחה בשבי

בשביל לקבוע. בכל זאת יש להם חתולה גזעית שהם טרחו לעקר. היא נראית מטופחת בתמונה - ועל פרסים מאוד קל לראות אם מטפלים בהם או לא - (עיניים ופרווה) הם מחפשים לה בית ולא זרקו אותה בכלביה ויש מקומות בעולם שאי אפשר להביא בעלי חיים - כמו אנגליה - שבהם החתול נמצא בהסגר חצי שנה ואם הוא מקבל - מחלה או כל דבר אחר שלא נראה להם - הם רשאים להרדים אותו בלי לטרוח לאמר לבעלים.

bumblebee1

New member
ליוקיטה - התמזל מזלך - לחברה שלי הרדימו את הח

החתול בלי לטרוח ליידע אותה. אבל אני לא חושבת שלהשאיר את החתול בהסגר חצי שנה זה פתרון - אני אישית העדפתי לוותר על הצעת עבודה באנגליה

Yukita

Active member
מנהל
אני לא יודעת

אני לא יודעת איך קרה שהרדימו לך את החתולה בלי ליידע אותך - הכוונה לגורמים באנגליה או כאן? אני כן יודעת שלפני הנסיעה אני מאוד הקפדתי לחפש ולמצוא בעצמי מכלאה שנראתה לי עם תנאים טובים ושהאנשים שהייתי איתם בקשר נשמעו לי בסדר. אני גם יודעת שיש אנשים ששומעים על תקופת ההסגר הארוכה ונבהלים (זו בעצם המטרה. הרי אין אף מחלה שלא תתגלה בתקופה הרבה יותר קצרה, כך שמטרת ההסגר היא הרתעה של בעלים מלהביא את בעלי החיים שלהם לאנגליה). כפי שהסברתי, התנאים היו מעולים. לא סתם מעולים - יותר מ-5 כוכבים. לחתולה זה יצא מצוין כי היה לה מקום סגור להסתגל בו לארץ חדשה עם ריחות שונים. לא אגזים ואגיד שהיא אהבה להיות בהסגר (היא לא) אבל היא גם לא סבלה מזה. היו לה שפע של צעצועים, מוט גירוד, מקום מחבוא, מדף ליד החלון כדי לעודד אותה לערוך תצפיות, מקום לרוץ (כן, החדר היה עד כדי כך גדול) - הכל. גם האוכל ניתן לה לפי ההעדפות שלה כפי שהסברתי אותם לבעלי המקום. חברה שלי החליטה שהיא לא מסוגלת לשים את החתולה שלה בהסגר ולכן כשהחליטה בסופו של דבר לעזוב את הארץ היא מסרה את החתולה (לבית טוב, לא לעמותה). אני והיא מייצגות שתי גישות שונות: א. החתול אוהב אותי ואני אשתדל שהמעבר יהיה קל ככל האפשר ולכן המעבר שווה, או ב. אני לא יודעת עד כמה החתול אוהב אותי אבל אני אוהב אותו מכדי להעביר אותו את כל זה אז עדיף למסור. אני בחרתי בגישה א, שהוכיחה את עצמה מבחינתי. ברור לי שהחיים של יוקה, במיוחד אחרי ההסגר, היו טובים יותר שם - היא נהנתה מהאקלים ונהנתה מהגינה (הרבה יותר ציפורים קטנות.... שמתי לה פעמון אז היא לא תפסה אותן) ולדעתי היא שמחה להיות איתי.

נטי

New member
הסיבה להסגר של חצי שנה

היא בעיקר לוודא שלבעה"ח אין כלבת. הכלבת יכולה לשכון בגוף עד חצי שנה מרגע ההדבקה עד שהיא מגיעה למוח ואז בעה"ח יכול להדביק אחרים. כמובן שזה תלוי במיקום הנשיכה ביחס למוח. הסגרים לצורכי גילוי כלבת מתחלקים לשניים: במידה ובע"ח נשך - הסגר של 10 ימים לראות אם חולה (אם כן, בעה"ח ימות באותה תקופה מהמחלה). במידה וננשך או עובר למדינה אחרת - השני יותר פופולארי וזה על מנת לוודא שלא מכניסים כלבת למדינה. וד"א, אני מסכימה שמידה ועושים רילוקיישן אין שום סיבה שבעה"ח לא יעבור איתנו.

bumblebee1

New member
יש לי עוד מישהי מהעבודה - שלא הייתה מוכנה לאף

אחת מהאופציות. היא שכרה בית בצרפת - בעלה גר שם והיא גרה במשך השבוע בלונדון ובסופשבוע היא בצרפת עם הבעל והחיות. נכון - לא הפתרון הכי טוב מבחינה פיננסית - אני בטוח הייתי מעדיפה אותו אבל לא הייתי יכולה להרשות לעצמי. אבל סתם מדהים וקסום ועם המון השראה. ולגבי ההרדמה - לא קרה לי - קרה לחברה אחרת שנסעה ללימודים שם. ובאנגליה הרדימו לה אותו מה שהיא הסבירה לי הוא שחלק מהטופס שאת חותמת עליו - (באנגליה ובניו זילנד) זה שאם יש משהו לחתול - הם לא מטפלים = הם מרדימים והם לא חייבים ליידע אותך או לקבל את אישורך. זה סיפור לפני 3 שנים.

Yukita

Active member
מנהל
הבנתי...

אבל במקרה שלי הייתי במקום שבו מטפלים ולא מרדימים. לדעתי במקום שהייתי בו היו מרדימים רק כמוצא אחרון בהחלט במקרה של מחלה מהסוג שבגללה דורשים הסגר מלכתחילה. נדמה לי שהחברה שלך נפלה על אנשים לא כל כך אכפתיים. באמת ממש מרגיז ועצוב. שמעתי על הפתרון הצרפתי - בגרסאות שאני שמעתי העבירו את תקופת ההסגר (6 חודשים) בצרפת ורק אז נכנסו לאנגליה, כי מצרפת לאנגליה לא צריך הסגר אם שוהים לפחות 6 חודשים בצרפת עם פיקוח של וטרינר מתאים... לצערי אני לא יכולתי לעשות את זה...

JustCat

New member
קודם כל הם לא ציינו שהם לא יכולים לקחת

את החתולה איתם לחו"ל, ורק ציינו שהמסירה עקב עזיבה. דבר שני, ההודעה שלי לא מתייחסת בהכרח אליהם אלא בכללי למי שנוטש את בעל החיים שלו עקב מעבר לחו"ל. והרבה אנשים בכלל לא מנסים לברר אם אפשר להביא את בעל החיים לחו"ל או לא... זה שהם מוסרים חתולה פרסית ולא מסבירים בהודעה כמה ואיזה טיפול חתולה כזו דורשת (סירוק יומיומי, ניקוי העיניים וכו') זה גם חסר אחריות בעיני. הרבה אנשים מתלהבים מהפרסים בגלל היופי שלהם ומאמצים (ואם החתול למסירה בחינם בכלל מה טוב). ואז רואים כמה פרווה חתול כזה משיר, וכמה טיפול הוא מצריך ואז החתול מוצא את עצמו מהר מאד ברחוב או בעמותה... לכן אם כבר החליטו למסור את החתול שלפחות יסבירו על הגזע, הטיפול בחתול וכו'... הרבה רצינות ומסירות לא משתמעת מההודעה. צר לי. כשאני רואה הודעות כאלו ואחר כך חתולים פרסים ברחוב או בעמותה לי אישית זה מאוד כואב.

למעלה