טורפדה עסקת רכישת הקרונועים

מצב
הנושא נעול.

המשומשים מרכבת שבדיה. דירקטוריון הרכבת החליט שלא להחליט והזמן בו ניתן לקבל את המחיר הטוב השמור בסוד, הולך ואוזל. מקור בכיר מסר לי שהרכש ברכבת נעצר וצפו להרבה צפיפות בזמן הקרוב. אני מנצל 5 דקות פנויות שיש לי למען החברים הנהדרים כאן ואני מתנצל מקרב לב שלא אוכל לפרט. אני רץ לטפל באמא אז בינתיים סליחה ואשתדל לחזור לכאן כמה שיותר מהר !

david80

Active member
למה השבדים כ"כ ממהרים להיפטר מציוד

המשומשים מרכבת שבדיה. דירקטוריון הרכבת החליט שלא להחליט והזמן בו ניתן לקבל את המחיר הטוב השמור בסוד, הולך ואוזל. מקור בכיר מסר לי שהרכש ברכבת נעצר וצפו להרבה צפיפות בזמן הקרוב. אני מנצל 5 דקות פנויות שיש לי למען החברים הנהדרים כאן ואני מתנצל מקרב לב שלא אוכל לפרט. אני רץ לטפל באמא אז בינתיים סליחה ואשתדל לחזור לכאן כמה שיותר מהר !
נייד המונעת בדיזל? והרי חוץ מעשרת קרונועי האייסי המודרנים אין כמעט לשבדים ציוד רכבתי דיזל אלא מספר קרונועים מיושנים???

קרונועי ה-IC3 השוודים

נייד המונעת בדיזל? והרי חוץ מעשרת קרונועי האייסי המודרנים אין כמעט לשבדים ציוד רכבתי דיזל אלא מספר קרונועים מיושנים???
קרונועי ה-IC3 השוודים
הרכבת השוודית הלאומית (SJ) קנתה את הקרונועים מדגם IC3 בסוף שנות ה-80 עבור שירות חדש/מחודש שהפעילה בזמנו בשם Kustpilen (שאם אני לא טועה, מתורגם כ-'חץ החוף'). במסגרת הקמת הקשר המסילתי לדנמרק, חושמל הקו עליו הופעלו קרונועים אלו, ועתה השירות בו ניתן על-ידי הרכבות הבין-לאומיות שנבנו במיוחד. לפיכך, נעלם הצורך לשמו נרכשו הקרונועים, וחלקם (היו יותר מעשרה) כבר נמכרו לרכבת הדנית הלאומית (DSB). כדאי להזכיר שגם הקרונועים האלו הם כבר בני כ-15 שנה ברובם, ולכן קשה להתייחס אליהם כ-'מודרניים', אם כי אני מרשה לעצמי להביע את דעתי שרכבת ישראל עשתה טעות כשהפסיקה את רכישת הקרונועים החדשים ותעשה טעות נוספת אם תוותר אל האפשרות לקבל קרונועים כמו-חדשים במחיר שהוא כנראה נוח מאוד ובזמן שהוא קריטי לפיתוח הפעילות ברשת, בוודאי ובוודאי כשמדובר בדגם שכבר קיים בשירות בארץ יותר מעשר שנים ושהוכיח את עצמו במגוון מצבים.

חן: כל מילה שלך בסלע ! ../images/Emo45.gif

קרונועי ה-IC3 השוודים
הרכבת השוודית הלאומית (SJ) קנתה את הקרונועים מדגם IC3 בסוף שנות ה-80 עבור שירות חדש/מחודש שהפעילה בזמנו בשם Kustpilen (שאם אני לא טועה, מתורגם כ-'חץ החוף'). במסגרת הקמת הקשר המסילתי לדנמרק, חושמל הקו עליו הופעלו קרונועים אלו, ועתה השירות בו ניתן על-ידי הרכבות הבין-לאומיות שנבנו במיוחד. לפיכך, נעלם הצורך לשמו נרכשו הקרונועים, וחלקם (היו יותר מעשרה) כבר נמכרו לרכבת הדנית הלאומית (DSB). כדאי להזכיר שגם הקרונועים האלו הם כבר בני כ-15 שנה ברובם, ולכן קשה להתייחס אליהם כ-'מודרניים', אם כי אני מרשה לעצמי להביע את דעתי שרכבת ישראל עשתה טעות כשהפסיקה את רכישת הקרונועים החדשים ותעשה טעות נוספת אם תוותר אל האפשרות לקבל קרונועים כמו-חדשים במחיר שהוא כנראה נוח מאוד ובזמן שהוא קריטי לפיתוח הפעילות ברשת, בוודאי ובוודאי כשמדובר בדגם שכבר קיים בשירות בארץ יותר מעשר שנים ושהוכיח את עצמו במגוון מצבים.
חן: כל מילה שלך בסלע !

ronatd

New member
בשביל מה לקנות קרונועי דיזל

קרונועי ה-IC3 השוודים
בשביל מה לקנות קרונועי דיזל אם ממילא אנחנו אמורים לעבור לשלב של חשמול?

חשמול מסילות הברזל בישראל

בשביל מה לקנות קרונועי דיזל אם ממילא אנחנו אמורים לעבור לשלב של חשמול?
חשמול מסילות הברזל בישראל
גם לפי התוכניות האופטימיות של רכבת ישראל, יעברו עד שנים רבות עד שתושלם תוכנית החשמול, וגם אז יהיו קווים לא מחושמלים, כמו הקו הישן לירושלים ואני מניח שגם 'קו העמק' לבית שאן (ואולי אפילו קווי המשא בנגב, למרות שהדעות על כך חלוקות). גם כך יעברו מספר שנים עד שיושלם חשמול הקווים הראשונים, ואילו רכבת ישראל מתמודדת כבר כמה שנים עם מצוקה מתמשכת של ציוד נייד לנוסעים, מצוקה שצפויה לגבור עם פתיחת הקווים החדשים והמשך הקפאון באישור תוכנית רכש הנייד. ו(כמעט) בלי קשר - אני שואל למה בכלל צריך חשמול כשיש כאלו קרונועי דיזל נהדרים? (זאת מתוך הנחה שאספקת הסולר העולמית תמשיך כסדרה לנצח ושישראל תמשיך להתעלם ממקור האנרגיה הטבעי הכי גדול שלה - השמש - להפקת חשמל)

אבל ישנה עוד בעיה

קרונועי ה-IC3 השוודים
אבל ישנה עוד בעיה
הבנתי שההשקעה לא מסתכמת רק במחיר הקניה הנוח, צריך להתאים את הקורנועים האלו לארץ ולהתקין בהם מזגנים מאחר וקורנעים אלו לא ממוזגים. כמו כן הבנתי שהמנוע שלהם יותר חלש מהמנוע של הקורנועים שמצויים כיום בשימוש פעיל ברכבת כך שאולי נעשתה כאן מחשבה לטווח ארוך מבחינת עלות תפעול שוטף וצפי של תקלות. בלי שום קשר אני חושב שחבל שנעצרה תנופת הרכש ברכבת ושבהנהלת הרכבת צריכים להזרים יותר משאבים לרכישת ציוד חדש ומודרני גם אם זה ייצור עיכוב בפתיחת קווים חדשים...

עלות הקרונועים המשומשים

אבל ישנה עוד בעיה
הבנתי שההשקעה לא מסתכמת רק במחיר הקניה הנוח, צריך להתאים את הקורנועים האלו לארץ ולהתקין בהם מזגנים מאחר וקורנעים אלו לא ממוזגים. כמו כן הבנתי שהמנוע שלהם יותר חלש מהמנוע של הקורנועים שמצויים כיום בשימוש פעיל ברכבת כך שאולי נעשתה כאן מחשבה לטווח ארוך מבחינת עלות תפעול שוטף וצפי של תקלות. בלי שום קשר אני חושב שחבל שנעצרה תנופת הרכש ברכבת ושבהנהלת הרכבת צריכים להזרים יותר משאבים לרכישת ציוד חדש ומודרני גם אם זה ייצור עיכוב בפתיחת קווים חדשים...
עלות הקרונועים המשומשים
מחיר הקנייה הנוח כולל גם התקנת המזגנים ושדרוג המנועים. הנהלת הרכבת אמנם מחליטה החלטות אסטרטגיות, טקטיות ותפעוליות, אבל מי שחותם על העברת כספים בפרויקטי פיתוח הוא עדיין משרד התחבורה - כששם יחליטו שצריך לקנות רכבות חדשות (עם פגיעה בפיתוח או בלעדיה) אז ייקנו רכבות חדשות.

אייל xxx

New member
יש לך תמונה של העסקת הקרונועים

שטורפדה ואם יש עיסקאות אחרות שרכבת ישראל צריכה ליקנות

NewName

New member
קצת קשה לי לעלות על דעתי

שטורפדה ואם יש עיסקאות אחרות שרכבת ישראל צריכה ליקנות
קצת קשה לי לעלות על דעתי
תמונה של עסקה... אתה בטח מתכוון לתמונה של הקרונועים השוודים...

מצב
הנושא נעול.
למעלה