טורט של אמצע הקיץ

homets

New member
טורט של אמצע הקיץ ../images/Emo212.gif../images/Emo3.gif

טורט וניל עם פירות העונה מתכון ותמונות - homets לעוגת טורט וניל בסיסי בקוטר 24 סמ': לטורט וניל בסיסי (תבנית קפיץ או רינג בקוטר 24) 6 ביצים מופרדות בטמפ' החדר 200 גר' סוכר 220 גר' קמח שקית אבקת אפייה (10 גר') כף רום/ ברנדי כפית תמצית וניל אמיתית לקצפת וניל: 2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה כפית תמצית וניל אמיתית 50 גר' סוכר (רבע כוס) 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל (זה בעיקר בשביל לייצב את הקצפת) פירות העונה שטופים, מגולענים ופרוסים: דובדבנים, ענבים ונקטרינות. נפאז' לזיגוג הפירות לסירופ גרנדין: 50 גר' סוכר 50 גר' מים 3 כפות גרנדין (ליקר רימונים) ההכנה: מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בקוטר 24 סמ'. מקציפים במיקסר את החלבונים עד שמתחיל להתקבל קצף לבנבן. בשלב זה אפשר להוסיף את הסוכר, כף אחרי כף, עד שמתקבל קצף יציב ורך. בינתיים טורפים בעזרת מטרפה את החלמונים, הרום והוניל, ומוסיפים לתערובת החלבונים תוך כדי הקצפה איטית. מקפלים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, עד שהתערובת אחידה לגמרי. מוזגים את התערובת לתבנית האפייה, מיישרים ואופים כ25-30 דק', עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש לגמרי. מצננים את העוגה לגמרי. סירופ הגרנדין: מרתיחים יחד את הסוכר והמים עד שכל הסוכר נמס. מורידים מהאש ובוחשים פנימה את הגרנדין. הסירופ יתקבל בצבע ורדרד. קצפת וניל: מקציפים יחד שמנת מתוקה, סוכר ווניל עד שמתקבל קצף רך. בשלב זה מוסיפים את האינסטנט פודינג וממשיכים להקציף לקצפת יציבה. הרכבת העוגה: הופכים את העוגה על מנת שהחלק הישר שלה יהיה החלק העליון, והיא תהיה אסטתית יותר. חוצים לרוחבה לשני חלקים שווים. מרטיבים את שני החלקים בסירופ גרנדין. משתדלים שלא להספיג את הטורט יותר מדי, אך גם לא מעט מדי. הכמות של הסירופ אמורה להספיק בדיוק לשני החלקים. מורחים כשליש מכמות הקצפת וניל על חלק אחד של העוגה, מפזרים פירות טריים וסוגרים עם החלק השני של העוגה. מצפים את העוגה מכל הכיוונים עם הקצפת. עדיף להתחיל בדפנות ורק לאחר מכן לעבור לצפות את החלק העליון. מקשטים בפירות טריים ומורחים מעל הפירות מעט נפאז' על מנת שיבריקו. לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג! נטלי
 
למעלה