טורונטו וקצת מונטריאול - שאלות והצעות

MadEquation

New member
טורונטו וקצת מונטריאול - שאלות והצעות

שלום לכולם,

בסוף חודש יולי אבלה שבוע בטורונטו, ולאחר מכן כארבעה שבועות במונטריאול.

מכיוון שאהיה מוגבל יחסית באפשרויות שלי במונטריאול, אשמח להמלצות מאוד חמות על מספר מקומות שאסור לפספס, ולגבי טורונטו יש לי רשימה של כמה מסעדות ששמעתי עליהן ורציתי לדעת אם מישהו מכיר/היה/חווה.

בנוסף, מכיוון שאטייל לבד, לפחות בטורונטו, רציתי לדעת מה התפיסה של ישיבה על הבר לבד במסעדה בקנדה - מקובל/לא מקובל? נעים/ לא נעים?

המסעדות שסימנתי בטורונטו:
Lee
Bestellen
Charlie's Brugers (בהנחה וזה יהיה רלוונטי לתאריכים, הבנתי שהכל בנוי על אלמנט של הפתעה)
Kultura
Nyood
ולקצת שגרה: Milestones

ובכל זאת, במונטריאול:
Le Bremner
Grade Manger

כל עצה תתקבל בברכה


תודה מראש!
 

salo22

New member
לצערי לא הייתי מזמן

אבל במונטריאול, אם אין בעייה עם חזיר, יש לי חבר שמתפייט שנים על
http://www.yelp.ca/biz/au-pied-de-cochon-montréal-2
ובכל מקרה ממליץ לך להשתמש ב yelp לפי קטגוריות שונות שמחפשים ואפשר גם לראות המון תמונות של המנות. הדירוג שם לא רע בכלל, לרוב מאוד אותנטי בעיקר כשיש מדרגים רבים כמובן. עדיין נדרשת יכולת סינון והערכה, אבל יש שם כמובן מידע רב ביותר שלא תצליח להשיג בפורום שלנו.
 

MadEquation

New member
תודה


כל סיוע בהקשר הישיבה על ברים יבורך גם הוא.

אבל הקישור הזה יסייע מאוד!
 

passioneta

New member
לא רק הוא

גם בורדיין. שווה לראות את הפרק שלו על מונטריאול כהכנה לנסיעה. אוף, למה אין כנסים שווים שם?
 

החתולית

New member
בשנה שעברה הייתי במונטריאול וטורונטו

אבל לא אכלתי באף אחת מהמסעדות הללו.

במונטריאול אסור לוותר על ביקור בשוורץ, לדעתי. כריך הבשר האגדי שלהם שווה את העמידה בתור.

בטורונטו אכלתי במסעדה סינית מצויינת שסבתא רותרות המליצה עליה - Lai Wah Heen במלון מטרופוליטן.

בשתי הערים יש שווקי אוכל מצויינים ששווה לבקר בהם.
 

MadEquation

New member
תודה רבה

כבר עשיתי מחקר על שוקי האוכל בטורנטו.

מקווה לשוב עם דיווחים מעניינים לכולם.
 

ortolan

New member
לא יכול לעזור עם טורונטו

אבל במונטראול הייתי בוחר אחת מהשתיים - Au Pied de Cochon או Joe Beef לאוכל בסגנון קבק (מה שקוראים בעברית קויבק) (דברים כמו פיצה של כבד אווז ונקניק דם, ספגטי עם לובסטר וכבד אווז, ברווז עם כבד אווז וכרוב מבושל בציר...) אבל אתה יודע מה? בסוף יולי ל Au Pied de Cochon יש עדיין את פלטות פירות הים הטובות ביותר בצפון אמריקה (העונה בקנדה קצרה מאד) - אם תחפש בארכיון של ה Montreal Gazette בטח תוכל למצוא תמונה של האורטולנית ושלי יורדים על הפלטה הגדולה ביותר המיועדת לשישה עד שמונה, אבל יש גם פלטה לשניים שהיא עיקרית מצויינת לאחד. לך על זה. אפשר לשבת על הבר אבל חובה להזמין.

בכוון קצת יותר מעודן - Les 400 Coups מככבת (לא זוכר אם יש בר). אכלנו גם הרבה ארוחות מצויינות ב Club Chasse & Pesce אבל האחרונה הייתה מאכזבת למדי (יש בר, נוח ונעים).

וביום ראשון או שני (ימים קשים במונטראול) אולי קפיצה קטנה למסעדה עם השם הקליט Comptoir Charcuteries et du Vin - מין בר יין עם אוכל הרבה יותר טוב מהצפוי. כנ"ל - יש בר, צריך להזמין.

המקומות ששמעת עליהם גם נחמדים.

אם תגיד לי איפה אתה מתאכסן במונטראול אוכל להמליץ גם על אספרסו ראוי.

הסנדביץ' בשוורץ נחמד, כמה דלתות למעלה אפשר לאכול צ'יפס, פוטין או טרטר סוס ב Frites Alore. ב Mile End מומלצת עצירה לילית מאוחרת בבייגל St. Viateur. חובה כמעט לבקר בשוק ז'אן טאלון.

ויש גם שני מקומות ויאטנמיים שווים, ועוד כהנה וכהנה צרפתים, קבקווזיים, יוונים, אפריקאים...

רשימה מלאה:

Coffee/Espresso

Caffè Italia
Café Olimpico
Club Social
Le Couteau
Pourquoi pas expresso
Myriade
Caffè in Gamba
Pikolo Espresso Bar
Café Névé
Café Cagibi
Café Sardine *
Café Falco
Flocon Espresso
Caffè della Via
Café Plume
Cafe Ellefsen *
Cafe Differance

Fries/Poutine

frites alore
patati patata
madame boubou
planete poutine

dinner

Joe Beef/Liverpool
Au Pied de Cochon
Club Chasse & Peche
Les 400 Coups
Nora Gray
5eme peche
Bouillon Bilk
bottega
Pastaga
le van horne
lawrence
La Brember
kgp
kitchen galerie
Garde Manger
Le Filet
La Fabrique
B&B
Lustcru
SU
chez bouffe

lunch

Lameac
Pho Tay Ho
Pho Lien, not Tue
KGP
Satay Brothers
lawrence
B&B
garage beirut
SU
Aryana
chez bouffe

late

L'express
st viateur bagel
schwartz
new dynasty
Chien Fumant
icehouse tacos
le gros jambon

patisseries/boulangeries

guillaume
olivier potier
Mamie Clafoutis
Kouign Amman
Fous Desserts
Yannick Fromagerie
Le Fromentier
 

MadEquation

New member
וואו, מבחר אדיר, תודה!

אני אתאכסן בקרבת פינת סנט קתרין מזרח ויוניון אווניו.

תודה שוב :)

מנסיונך, ישיבה על הבר לבד במסעדה לא רעה - מקובל?
 

salo22

New member
אין לך מושג כמה מקובל !

ולהפסיק לחשוש מעניין הלסעוד לבד במסעדות, במקומות רבים תמצא בר ואפשר בשקט גם לשבת בשולחן, עם איזה ספר טוב או מפה ומדריכים כדי לתכנן את המשך הטיול או ווטאבר. זה מקובל מאוד בכל העולם, וצריך להפסיק להרגיש לא בנוח לגבי זה. אפילו בסירטון של בורדיין על או פייד קושון רואים בר וכמה אנשים שיושבים לבד.
רק לשים לב - כדאי לבדוק אפשרות של לעשות הזמנה לכל מקום, גם אם נראה לך הזוי לעשות את זה לאחד - אל תוותר במיוחד אם אלו מסעדות מובילות, פופולאריות, יוקרתיות וכולי. אם כבר מגיעים בהפתעה זה ממש בסדר, אבל חובה למפות אלטרנטיבות באיזור. בכל מקרה מומלץ כסועד בודד לנסות להגיע למקומות לא בשעות העומס - איזור 18:00 של סרוויס הערב או גג עד 1900 כשפותחים הן שעות מצויינות או לסגירת חור שהתפנה או פשוט לפני שמתחיל הלחץ. מסעדות שפתוחות רציף - כמובן ששעות אחה"צ כמעט תמיד יהיה די ריק ואפשר למצוא מקום בקלות, אם זה לא סופ"ש. ארוחות צהריים אין דבר מקובל יותר מלסעוד לבד וזו גם הזדמנות להיכנס למקומות מיוחדים ופופולאריים יותר, פעמים רבות גם ללא הזמנה ואפשרות למצוא דילים מאוד משתלמים ביחס לערב. בקיצור - הערב תמיד יהיה יותר בעייתי וברוב הערים המרכזיות חובה גם לדאוג להזמנות אפילו אם סועד יחיד.. תהיה נחמד ונדיב, תחייך, סובלני, סקרני וחברותי - יאהבו אותך בכל מקום כסועד בודד או לא.
 

MadEquation

New member
למען האמת זה נובע מהגילוי היחסית מאוחר שלי

שלשבת על בר במסעדה משנה את החוויה בצורה שהיא הופכת (עבורי לפחות) הרבה יותר מעניינת - אני אוהב את האינטראקציה עם הנעשה מסביבי.

מעבר לכך, בבלגיה והולנד זה מרגיש לי פחות "מקובל", ואלה המקומות שאני מרבה לפקוד.
 

ortolan

New member
אתה בבעיה

כי יוניון נפגש רק עם סנט קתרין מערב :)

אבל Cafe Myriade לא רחוק משם ומצויין.

קשה לי לחשוב על מקום בו לא תרגיש בנוח בתור סועד יחיד, אבל בכל מקרה כדאי להזמין מקום מראש.
 
למעלה