טוף, חידה חדשה.

Sandro

New member
טוף, חידה חדשה.

אף אחד לא ענה לחידה הקודמת שלי, ונעלבתי, אז אני אעשה לכם חידה חדשה, וברשותכם, אגיד אותה בעברית, כי באנגלית זה יהיה סיבוך, למרות "שבאנגלית זה נשמע יותרררררררררר טובבב". זה חידה קצת קשה והיא לא רק בסקריפטינג, היא יותר במתמטיקה, אז שאני אומר מתחילים, זה לא בהכרח מתחילים בסקריפטינג. אז תחילה אסביר מה אני רוצה, ואגדיל את גודל המשימה לפי שלוש דרגות: למתחילים, למתקדמים, ולמקצוענים. אני לא פתרתי את החידה הזאת, אני אנסה, אך אני בטוח שיש לכך פתרון, השאלה כמובן.. באיזה אורך יהיה הסקריפט. החידה היא: מכירים את המונח שורש ריבועי? חבל! גם אני מכיר אותו. אני רוצה "משתנה"(אליאס) שיחזיר לי שורש ריבועי של מספר כולשהו לבחירתי. כמובן שתוכלו לסרוק את המספרים מ1 עד בילארד, אבל זה יקח המון המון המון המון זמן.. לפניכם 3 דרגות קושי: למתחילים: תגיעו ל1000, 10,000 לפי רמת היכולת שלכם. למתקדמים: תגיעו למספר השלם הגבוה ביותר שתוכלו להגיע. למקצוענים: תגיעו למספר ה"פלוט"(כולל שברים) הגבוה ביותר שתוכלו להגיע. המנצח: בעדיפות ראשונה: מי שעושה את דרגת הקושי ביותר. בעדיפות שנייה: בזמן הנמוך ביותר. בעדיפות שלישית: הסקריפט הקצר ביותר(לפי צ´ארסטרס). בעדיפות אחרונה: הדרך המקורית ביותר. הערה: תראו, בדקתי ב 99% שאין משתנה בנוי בסקריפטינג שבנוי להחזיר את זה, אבל אם יש, לצורך האמינות, אין להשתמש בו. חוקים: * אין להשתמש בסוקטס. * אין להריץ את תוכנית calc או כל תוכנית אחרת שניתן לעשות בה שימושים לצורך מטרה זו מלבד מירק. * ניתן להשתמש בכל משתנה שרק תרצו(מלבד ההערה למעלה) בהצלחה!

לא כ"כ אפשרי..

פעולת השורש הריבועי היא פעולה שאין לה תחליף במתמטיקה. (אלא אם כן אתה יודע באיזה מספר העלו את המשתנה שלפינך קודם לכן בחזקה) אם הית מבקש ליצור פקודה שתעלה כל מספר בחזקה, אז אין כלל בעיה משום שפעולה החזקה היא כפל של המספר בעצמו, במספר פעמים נתון. לכן, אלא אם כן יש במירק משתנה מובנה לשורש ריבועי, לא תוכל לבצע את זה.. maYbe neXt tiME

Sandro

New member
אז לא הבנת...

לא אמרתי שאי אפשר.. ברור שזה מה שצריך לעשות.. אבל איך תסביר, למשל, שמחשבון רגיל, יכול לעשות דבר כזה במאיות ספורות.. אז אני אומר.. אתה יכול לסרוק כל מספר, זו דרך אחת שבכלל לא פסלתי, השאלה היא איך תסרוק את המספרים בחוכמה - למשל: אם אתה הולך על "מתקדמים" אתה יכול לסרוק מספר מספר.. זה יקח המון זמן.. אבל אפשרי.. אבל אם תסרוק את זה בכפולות של עשר? זה יקח פחות זמן..(כיוון אפשרי) ויש אפשרות של נוסחא מתמטית, שזה מי שיודע..(אני לא, אבל אני אברר) :) בהצלחה!

havlaz

New member
אתה מניאק ../images/Emo13.gif

תביא חידות סקריפטינג! זה מתמטיקה, לא סקריפטינג. אל תשכח, לא כולם בכיתה י-יב, יש גם יותר צעירים
אתה צריך להבדיל בין מתמטיקה לתיכנון אפליקציה.

למעלה