טוף..הגעתי למסקנה שזה כדור הברזל

טוף..הגעתי למסקנה שזה כדור הברזל

ממחר לדאבוני אני מפסיקה לקחת את הברזל!!!! די לא אכפת לי , אני לא מסוגלת כבר יומיים שאני מרגישה חרא עם הצרבות שגורמות לי להקיא והפלא ופלא אני בדיוק יומיים על כדורי הברזל. כשהפסקתי לקחת אותם הרגשתי נ-פ-ל-א , ללא צרבות קשות ( היו אבל נסבלות) ללא בחילות או הקאות...היה ממש נפלא.. מאז שחזרתי לקחת את הברזל ניהיה לי חראאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא לא לוקחת יותר! זהו , סתם פורקן , על לילה לבן שהולך להיות לי אווווף... לילה טוב לכן בננות. 11

א י ו ש י

New member
לא הייתי מגיעה למסקנה כזאת לבד

בלי להתייעץ עם רופא יתכן שאת צודקת ויחליפו לך לסוג אחר של כדור, אבל ברזל בהריון חשובבבבבבבבבב ואת לא יכולה לוותר עליו ככה על דעת עצמך, זה לא אחראי מצידך. תתיעצי עם הרופא שלך על החלפת הברזל לכדור אחר, אני למשל לוקחת אקטיפרין והוא ממש עדין, לוקחת לפני השינה ולא מרגישה כלום, לא סמוך למוצרי חלב.

אילת27

New member
תבקשי מהרופא שיחליף את

כדורי הברזל ותנמקי בפניו את הסיבה לכך ממושי תרגישי טוב

טלי241

New member
אל תפסיקי..

רויטל, אל תפסיקי סתם ככה את הברזל. אני הפסקתי את הברזל על דעת עצמי ואח"כ סבלתי מחולשות וסחרחורות איומות ולא הבנתי למה. ממש לא יכולתי לקום מהמיטה. שלשום עשיתי ספירת דם וראיתי שההמוגלובין צנח פלאים וזה הסיבה לחולשות, ונאלצתי לחזור לברזל המגעיל בבושת פנים. אז מקסימום תחליפי לכדור אחר אבל אל תפסיקי..

פצפוני

New member
יכול להיות מאד שזה מכדור הברזל

אבל לפני שאת מפסיקה את הסוג הזה של הברזל לכי לרופא להתייעצות ותבקשי ממנו ברזל אחר אל תמעיטי בחשיבותו של הברזל

אהממ... ../images/Emo4.gif

אני אגיד לכן מה.. בתחילת ההריון שלי לקחתי את הפוריק הזה במשך כחודש - חודש וקצת.. ורזיתי 7 קילו בחודש הזה..הייתי מקיאה המוווווןןןןן, הפסקתי לקחת את הכדורים בהתחלה כי נגמר המרשם והתעצלתי לקחת חדש וככה נמשך ונמשך ולא לקחתי עד חודש שישי..ומאז - חיי הפכו להיות נפלאייםםםם ללא בחילות , ללא הקאות , ללא צרבות איומות ( היו והיו צרבות אבל נסבלות בהחלט ) , בקיצור הרגשתי נפלא מתמיד! וההיפך - עם הפוריק הייתי כל הזמן במיטה , לא רוצה לזוז , רוצה רק לישון , תאבנית כזו.. ובשליש השני , כשהפסקתי עם הפוריק המגעיל הזה אני אומרת לכן הייתי על הגל, אמרתי לכולם שהנה ההריון התחיל להיות לי כייפי!!! עשיתי העמסת סוכר של 50 ובתוצאות ראיתי שההמוגלובין שלי הוא 10.8..אמרתי לעצמי זהו מותק - את חוזרת לקחת ברזל , ואכן ביקשתי מרשם וקניתי כדורים
וככה אני נראית מאז שאני לוקחת אותם שוב..הצרבות , הבחילות , הישנוניות...הכל חזר להיות מגעיל!

שמופי2

New member
גם אני לקחתי פוריק וזה לא עשה לי

טוב. אבל לא הפסקתי לקחת ברזל בגלל זה, יש כדורי ברזל אחרים. יש כדורי ברזל עדין של סולגר או life (בסופרפארם) שלי לפחות לא עשו תופעות לוואי בכלל. ועוד עובדה מעניינת, מהרגע שהחלפתי את הכדורים ההמוגלובין שלי עלה פלאים (מ- 11.1 ל- 12.5).

אל תפסיקי על דעת עצמך!

תבקשי מהרופא שיחליף לך ! אני לקחתי פנטאל וסבלתי מאדדדד, כשסיפרתי לרופא על התופעות הוא ישר החליף לי לאקטיפירין וכמו שאמרה איושי הוא באמת מאד עדין ואין לי בנתיים שום תופעות לא נעימות!

אני לוקחת את הפולקס 400...

והם מעולים לי-התופעה היחידה שיש לי בגללן היא: הצורך שלפתע פתאום נתגלה אצל אנשים-להסתובב במחיצתי עם מסיכת אב"כ..

המלצה שלי מנסיון

גם לי היו את התופעות האלו בעיקר בחילות והקאות , והגעתי למסקנה שאם אני לוקחת את הכדור בשעות הלילה או לפני השינה יום למחרת אני ממש סובלת.. אבל אם אני לוקחת אותו בעבודה או עד 19.00 הכל בסדר . תנסי ...מקווה בשבילך שתרגישי יותר טוב כי גם אני החלטתי יום בהיר להפסיק לקחת אותם ..אבל ניסיתי בשעות הערב והכל הסתדר בינתיים !!

or251

New member
אפרופו כדורי ברזל-

אם אני שוכחת לקחת כמה ימים זה נורא? האפקטיביות שלהם (לא רק לאותם ימים) יורדת?

ניסיתי - לא עוזר לי

שלשום לקחתי בערב - וכמו שציינתי פה כבר כל ארוחת הערב הייתה ברצפת המטבח כעבור כשעתיים.. אתמול לקחתי בדיוק בשעה הזו בבוקר - וכל מה שאכלתי במשך היום נמצא באסלה בערב כחצי שעה אחרי שכתבתי את ההדועה רצתי להקיא.. לבינתיים אני כן אפסיק זה עינוי בשבילי..בפגישה הבאה עם הרופאה אבקש משהו טבעי אולי? בכלל כדורים מאז ההריון לא עושים לי טוב , לא יכולה ...לא ברזל..לא אקמול..כלום , זה מגעיל אותי ועושה לי רע..וממילא אני מקיאה את זה..

זה גם נכון..

אבל נראה לי שאדחה את זה ליום ראשון, אני צריכה עוד מעט לזוז , ובכלל אני צריכה גם לבוא אליה בכדי לקחת הפניה לבדיקת דם לנוגדנים. היא נתנה לי הפניה לעשות את הזריקה , אבל אמרו שצריכים לקחת לי בדיקת דם בנוסף בכדי לבדוק את כמות הנגדנים שפיתחתי לבובה היפה שלי.. וזה דבר שלא ברור לי, למשל אם יש בדיקה כזו שניתן לגלות אם פיתחתי נוגדנים לקטנה או לא, אז למה בכל מקרה צריכים לעשות את הזריקה? אוף..למה אני בעלת RH-...

למעלה