טוב, רשמית אני מאוכזב מהעונה החמישית

ניב ד

New member
טוב, רשמית אני מאוכזב מהעונה החמישית ../images/Emo58.gif

עד כדי שאני חושב ברצינות לנטוש אותה בעודה באיבה. קודם כל, כצפוי, מאט לא מתקרב לקרסוליו של דייויד למרות שהוא מנסה באופן נואש לחקות אותו. אין לו בכלל סגנון דוקטור משלו, הוא פשוט חיקוי צעיר ועלוב של דייויד. שנית, הוא פשוט צעיר מדי בצורה קיצונית, עד שכל הסדרה הפכה להיות מסדרה רצינית ועמוקה (הממ...) למשהו שיותר דומה לסדרת ערפדים לנוער ויש לי חשד כבד שהמפיקים הושפעו מכל הגל של דמדומים וכאלה (שזה לא ממש תפס בארץ אבל בארה"ב ואירופה זה טירוף גמור ומרצ'נדייז מטורפים בכל מקום, הבנתי את זה כשניסיתי לא מזמן לקנות חולצה בוולמארט... לי ממש קשה להזדהות עם הדמויות. גם איימי, שאמנם היא חמודה וזה, ואני בכלל אוהב ג'נג'יות (גם אשתי ג'ינג'ית), אבל היא ממש קצת יותר מדי קולית, אם כי איכשהו היא עוד בסדר. הקטע שהיא מנסה לפתות את הדוקטור היה כל כך פאתטי וכל כך לא שייך, כאילו ממש קטע של סדרות נעורים. שלישית - העלילות. אז פה אנחנו כבר יודעים מן ההיסטוריה שיש פרקים יותר טובים ופחות טובים. היו כמה רעיונות מבריקים עד עכשיו אבל הרבה מן הרעיונות שאובים באופן יותר ויותר במובהק ממסע בין כוכבים וסדרות מד"ב אחרות. אולי זה הומאז', אבל זה על גבול המציק, שלא לדבר שהפאנצ'ליין מתפספס גם בפרקים הטובים. מה שהכי היה מוגזם זה שהם הורסים רעיונות טובים, וזה הגיע לשיא בפרק עם מלאכי האבן. העקרון של מלאכי האבן היה מאד מקורי והפרק בלינק הוא פרק קאלט. כנ"ל הפרק של שקט בספריה. לקחת את שתי הקלאסיקות האלה ולאחד אותן לפרק אחד מ-ז-ע-ז-ע עם עלילה מפגרת, בלתי הגיונית ובלתי עקבית, זה למען האמת די מה ששבר אותי... זהו עד כאן...

DaKakashi

New member
גם לדעתי

נכון, היא מאוד מאוד שונה מכל העונות הקודמות של דוקטור הו, אבל אני ממש מרוצה ממנה D: ואני מצטערת, אבל אני ממש לא מסכימה עם זה שמאט סמית מנסה לחקות את דוויד טננט. הוא המציא דוקטור (פסיכי) משל עצמו, שלא דומה אפילו במעט לדוקטור של דיוויד. הדבר היחיד שדומה זה ששניהם מוזרים. וככה אמור להתנהד הדוקטור. התנועות שלו שונות, צורת הדיבור שלו, הדברים שחשובים לו, המחוות שלו- מה כאן דיוויד טננט-י?

אני מסכימה עם כולכם בערך.

כאילו חצי חצי כזה. הוא באמת מנסה לחקות את דיוויד אבל העונה לא גרועה כל כך.

John the Savage

New member
לא ברור לי למה

אנשים טוענים שמאט מנסה כביכול לחקות את דיוויד. הוא משחק דמות מאד שונה מהדוקטור של דיוויד. ניראה לי שאנשים נתפסים יותר מידי לאיזו מחווה דומה פה ושם, וסה"כ יש מכנה משותף מתבקש לכל הדוקטורים (שהם אותה בדמות ביסודה). ואני מבין גם את הקושי בלהתרגל לדוקטור חדש. אבל הדוקטור של מאט בהחלט עומד בזכות עצמו ואני לא רואה משהו ממשי שיגרום לי להגדיר את המשחק שלו כחיקוי של דיוויד.

Pינקי

New member
לדעתי העונה מעולה ואני ממש אוהבת את מאט וגם א

ת קרן. נכון היא מאוד שונה מהעונות הקודמות אבל היא עדיין מעולה לדעתי. וכן,יש משהו שמזכיר את דייויד אבל אני אוהבת את זה =]

John the Savage

New member
טוב, תראה

לגבי לאהוב או לא לאהוב את העונה, זה עניין של טעם אישי, ועל טעם וריח אני לא מתכוון להתווכח. אבל לגבי הניתוח שלך, אני לא מסכים לאף מילה ממה שכתבת.

London 76

New member
לפי דעתי, ../images/Emo58.gif

מאט, למרות הדמיון לטננט, הצליח לפתח דמות שונה לדוקטור, כשיש מספר שינויים עיקריים שהוכנסו לדמות והם די בולטים לעין: - הדוקטור של טננט היה מאוד אמפתי ורגיש לסביבה, בעוד שהדוקטור של מאט הרבה יותר מרוכז בעצמו והרבה פחות נחמד וקשוב לאנשים אחרים (אפילו משתיק אותם בבוטות לפעמים), ומאוד קצר רוח. - הוא כבר לא כל כך פציפיסט: בעט והיכה דאלק עם פטיש, זרק את כל המלאכים לסדק, הסכים להרדים את הלוויתן (כשהדוקטור העשירי ניסה להציל אפילו את דאברוס). -הדוקטור ה-11 זורק לאנשים את המציאות בפנים, עד כמה שהיא קשה, וה-10תמיד ניסה לרכך את המכה (I'm sorry, I'm so sorry) - ל-10 היה חוש אופנה מפותח והוא לבש חליפות מחוייטות, 11 לובש בגדים של זקן מיד שנייה. יש עוד כמה, אבל הם לא עולים לי כרגע...

timetraveler900

New member
אוקי, תגידו שיש לי טעם מוזר בבגדים אבל

החליפה של הדוקטור ה-11, לדעתי, מאוד יפה! היא מסוגננת... עם טאצ' שלו, (וכל שאר המונחים של אופנה שאין לי מושג איך להשתמש בהם..חח)

MIDNIGHT SKY

New member
אחרי פרק או שניים התחלתי לאהוב את החליפה

היא מזכירה לי את אינדיאנה ג'ונס
בו טייס אר קול

גלבטרון

New member
אם את רוצה את דיוויד זו לא בעיה

חברת IDW מפיקה את "עונה 4.5" של ד"ר הו בצורת קומיקסים שעלילתם מתרחשת אחרי הפרק חג המולד "הדוקטור הבא" ויש כמובן את הספרים שמתרחשים באותו פרק זמן קישור לידיעה עם כותב הסידרה http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=25012

Gal lifrey

New member
../images/Emo58.gif אולי לא הסברת את עצמך מספיק

כי אני לא מבינה למה. איפה אתה רואה במאט התנהגות של דיוויד? וגם איך מאט משקף את הצעירות שלו גם בלי העובדה שזה ידוע שהוא בן 27? אומנם זה נראה לא גיל בשל מספיק בשביל להבין את הדמות של הדוקטור עד כדי כך שתהיה היכולת לשחק אותו מספיק טוב, אבל עדיין ניתן לראות שיפור ניכר מפרק לפרק. לגבי זה שגם הפרקים שיכלו להיות טובים התפספסו אני מסכימה (כדוגמת הפרקים עם המלאכים הבוכים ושני הפרקים עם הזוחלים-אנושיים), אבל הפרק האחרון לדוגמה היה טוב. איימי... טוב, זה כבר באמת עניין של דעה אישית. אבל אני חושבת שהייתי יכולה להבין את הדעה שלך יותר לו היית נותן הסברים ודוגמאות. אגב, גל הדמדומים תפס גם בארץ- עובדה שיש גם את סדרת הנוער "חצויה" על ערפדים, ובכל מקום יש בנות שמאוהבות מעל הראש באדוארד...

spooky shadow

New member
כמה נקודות ברשותך. ../images/Emo58.gif

קודם כל, מאט שונה דיוויד בהמון מובנים, דבר ראשון, הוא מעצבן, מה שדיוויד לעולם לא היה, הוא מעצבן את הסביבה שלו, והוא רוטן [כתבתי את זה נכון?] כל הזמן. לדוגמא, כשהוא מנסה לחשוב, דיוויד היה משתמש בכל מה שאמרו לו, זה שזרקו רעיונות לאוויר דווקא עזר לתהליך זיהוי הבעיה, מאט מתעצבן, וחוסם פיות ואומר לאנשים לשתוק. לפעמים בצרחה ולפעמים ב"את יכולה לסתום בבקשה?".. זה לא נעים, זה לא הדוקטור שהתאהבתי בו, אבל זה הדוקטור בכל זאת. הוא משתמש בכל מיני מחוות של דיוויד נכון, אבל זה הגיוני אחרי 3 עונות ממש מוצלחות עם דיוויד שהשריש לדמות הדוקטור כמה פקטורים קטנים שאין להתעלם מהם. יש לו סגנון דוקטור משלו, זה פשוט סגנון שאתה [ד"א גם אני] לא מצליח להזדהות איתו ואפילו לחבב באיזושהי צורה. אבל - וזה אבל גדול - למאט יש קסם משלו, לא סתם בחרו בו, הוא הביא טוויסט פסיכוטי לכל העניין, דוקטור ללא רחמים שלא מנסה להציל יחידים אלא סוגר דברים. והדמות בפסיכוטית הנויירוטית הקופצנית והמוזרה הזאת שבתה את ליבם של אנשים שלא אהבו את דוקטור הו עד למאט [כמו החברה שלי במקרה] ואפילו לא צרם מידי לאנשים שהיו אובססיבים לדוקטור [כמו כמה כאן בפורום]. בקשר ליוצרים שהושפעו מדימדומים ושטויות מהסוג הזה -- זה רק הכעס שלך מדבר, זה בסדר, אני השוואתי את זה לדברים הרבה יותר מחורבנים, אבל בתאכלס, רוב העלילה לא השתנתה, יש בעיה קריטית שמשפיעה לכל אורך העונה, [לדעתי זה בגלל הדאלק מהפרק עם צ'רצ'יל] וכל מיני כוכבים ויצורים שראינו או לא ראינו בעבר. גם בסדר הישנה היו הרבה התנקשויות של עלילות [אני בטוחה שמישהו פה יוכל לתת דוגמא]. בקשר לאיימי אני דווקא חולקת במה שאמרת, רוב האנשים פה לא אוהבים אותה בדיוק מהסיבות שאמרת ועוד. [חוסר יכולת לבטא רגשות, או יותר בבוטות שחקנית מחורבנת] אבל מה שלדעתי רוב האנשים שוכחים זה שזאת סדרה בריטית שמנסה להעביר רגשות של אנשים מגוונים, ולא מנסה לסדר אנשים לפי בקשת הצופים, זה הופך את זה למוצלח בעיניי. אני אסביר - איימי פגשה את הדוקטור בתור ילדה קטנה שאין לה אף אחד [זוכרים את זה?..אף אחד!] והיא פשוט ראתה בו המושיע שלה מכל הבלאגן הזה, אני מאמינה שאם היא הייתה נוסעת איתו בגיל 8 הזה שלה כל התגובות הנלוות של לטפס על הדוקטור ולרצות לברוח איתו היו נרגעות, אבל היא לא נסעה איתו, היא טיפחה אובססיה לגבי הדוקטור המסתורי שלה, שהיא ידעה בתוכה שיחזור לקחת אותה. בגיל 19-23 ככה אנשים מתנהגים, כשהם אובססיבים לגבי מישהו הם רוצים לעשות אותו. לא יודעת מה איתכם, אבל אני בגיל הזה, וזה נראה לי הגיוני לחלוטין שבחורה שרוצה כל כך את הדוקטור תנסה לעשות אותו [בינינו אם הייתה לי את האפשרות של לעשות את מה שהיא עשתה לדיוויד הייתי עושה בלי לחשוב פעמיים]. היא קולית כי היא לא יודעת להתנהג אחרת, כל החיים שלה היא הייתה צריכה [זה כבר ניתוח אישי של הדמות] להתמודד עם הכאב של אובדן הורים, להיות לבד בעולם גורם לך להיות חסין להרבה דברים, גם הזויים ככל שיהיו. [אני אעצור כאן לגבי איימי כי אני יכולה להמשיך לעד] עכשיו, לגבי ריבר והמלאכים. הדבר היחיד השלילי שיש לי לומר על הפרק הזה זה שראו אותם זזים. והם זזו לאט, ונשארו מאבן במקום להפוך למה שחשבתי שהם אמורים להיות [חיים ולא מאבן כשלא רואים אותם]. ריבר נהדרת, אני מאוהבת בה לחלוטין, וזה היה ברור שהיא תחזור מתישהו, הרי שהיא חלק מאוד מהותי בחייו של הדוקטור - באיזשהו שלב.. ואין מה לעשות, המלאכים מוצלחים. פרק נוסף איתם היה מתבקש. נכון, העלילה לא הייתה מאוד עקבית, אבל זה היה מגניב בכל זאת. אין לי ממש עוד מה להוסיף מלבד, אם מישהו הגיע לכן, אז ח"ח עצום! לילה טוב, מורגן.

Gal lifrey

New member
../images/Emo58.gif

זה באמת מזכיר את מאדאם דה פומפדור- שהיא הצמידה אותו לקיר וניסיתה לנשק אותו, לפני שיספיק לברוח לה שוב. למען האמת- גם לי לא היה אכפת כל כך מהמראה שלו, כל עוד זה הדוקטור.

גלבטרון

New member
כמו שאמר באפט

זה לא עונה 5, זו עונה 1 אל תראה בעונה כהמשך לארבעת העונות שקדמו לה אלא כ-: עונה/התחלה חדשה או עונה 32 של סידרה מד"ב ארוכה מאוד, עברה שינויים רבים

למעלה