טוב, התמכרתי באופן רשמי

Gidi Shemer

New member
טוב, התמכרתי באופן רשמי

אחרי קצת נסיונות עם שייקים ירוקים- התמכרתי.
עבדתי היום מהבית (סוף סמסטר!), אז ניצלתי הפוגה קלה ויצאתי לרוץ קצת בחוץ. כשחזרתי, פינקתי את עצמי עם שייק ירוק פשוט ומדהים.

1 תפוז
1 בננה
כמה קוביות אננס טרי
חופן פטרוזיליה
חופן collard greens (המקבילה המקומית למנגולד)
חופן Kale
כוס מים עם קת קוביות קרח

פשוט תענוג
 
T

tapa4ik

Guest
משהו לא קשור

שמעתי שצ'יפס מKALE מה זה טעים :( אם יש לך גישה לזה,תנצל!
 

noa555555

New member
ספרו לי בבקשה, מה זה קייל ?

טעים? למה הטעם שלו דומה? איך נראה?
 

noa555555

New member
הולכת להציץ, תודה לשניכם


 
קייל זה סכ"ה העלה הבריא ביותר בעולם

אבל לוקח זמן עד שמתרגלים לטעם שלו בהתחלה לא התלהבתי ועכשיו אני דיי נהנה ממנו אבל יש לו טעם חזק .
 

noa555555

New member
מעניין, סקרנית לטעום את זה

בשייק סוגיית הטעם פחות קריטית, כי זה נבלע עם הטעמים האחרים ,

מה עושה אותו שונה מהעלים האחרים ? מה היתרון הכי הכי שלו?

כזה כיף לגלות מאכלים חדשים.
וכן, אני אכין ממנו צ'יפס אחרי השמועות שזה אחד הטעימים ביותר לצורך זה.
 

vegetalien

New member
יש לו המון יתרונות.

1. יש בו המון קרוטנואידים ונוגדי-חמצון.
2. עשיר מאוד בוויטמינים ומינרלים (וסידן במיוחד).
3. מוריד רמות כולסטרול בדם.
4. כמו שאר הירקות ממשפחת המצליבים - יש בו רכיבים אנטי-סרטניים.

ישנם עוד ירקות עליים עוצמתיים מאותה משפחה - עלי קולארד, עלי לפת, עלי חרדל, רוקט... כולם טובים, המזונות הכי בריאים שאנחנו יכולים לאכול.
 

noa555555

New member
איפה ניתן לקנות אותו? הוא זמין?

ואם כבר אז שאלה נוספת
עלי גפן אפשר גם לאכול ככה כמו שהם, נכון? ירוקים מהשיח. בריאים?
יש לי פה שכנים עם גפן שהעלתה עכשיו עלים גדולים ונהדרים
ובתור "עיזה" חדשה יחסית , עיני נמשכה לשיח הזה.
 

vegetalien

New member
כל העלים הירוקים

שציינתי זמינים. בטוח שיש עוד מקומות, אבל אישית אני קונה אותם אצל משק שוורצמן, מושב נטעים.
במשק הסמוך לו, משק רוזן, גם מוכרים עלים, אבל בד"כ לא את כולם (לדוגמה - הם מוכרים "קייל", אבל מדובר בפועל בעלי קולארד. לדעתי הם טובים לא פחות מהקייל).
מעבר לזה אינני יודע, כי לא טרחתי לבדוק, אך באמת חבל שכל הירקות הללו לא זמינים כאן במיוחד. עם כל הכבוד לחסה, היא מחווירה לעומתם.

לגבי שאלתך על עלי הגפן - אבוי, אין לי מושג...
 

noa555555

New member
יחד איתך בהתמכרות הזאת שהחלה היום

נסיון ראשון ובינגו גדול, עם בלנדר מוט כי זה מה יש בינתיים...


1 תפוח
מספר עלי תרד
מלפפון אחד
קישוא אחד (אמיצה)
חופן פטרוזיליה כולל גבעולים
עלה חסה נאה
גבעול סלרי על כל עליו הירוקים המכובדים הרבים
שזיף מיובש
כוס מים (בלי קרח )
קצת שמן קנולה מכבישה קרה
סחיטה נאה מלימון שנקטף בזה הרגע
מנסה להזכר מה עוד שמתי שם, אולי שני אגוזי מלך..

טחנתי את האמ אמא של הכל ביחד
לגמתי לאט תוך כדי תנועות לעיסה
וכל זה כמשקה ראשון על הבוקר

עונג.
מחר אנסה עם פירות ועלים אחרים , אולי אפילו אתפתה להכניס איזה שורש פנימה יחד עם הכל . התפוח יהפוך לענין של קבע והשאר יתחלפו ביניהם. מחר יכנסו גם נבטים שקניתי היום , משני סוגים, סינים ואלפלפא.

עולם מרתק ושלם ומענג.
לבטן שלום, שום כאבי בטן או תחושות חריגות או משהו. להפך. חלק ונהדר, שגם זה נפלא.
 

ליזי133

New member
אם הנושא כבר עלה, אז שאלה קטנה...

ברצינות, בלי להעליב אף אחד, זה נשמע מגעיל. מעולם לא ניסיתי לעשות שייק מירקות (רק מפירות) ושייק ירוק ממש לא נשמע מושך... זה טעים? או שזה טעם נרכש או משהו? ברצינות, הייתי רוצה לנסות אבל זה לא נשמע משהו....
 

Gidi Shemer

New member
ליזי

אם את כן אוהבת שייק מפירות ושייק ירוק נשמע לך מגעיל, אני ממליץ לעשות דבר מאד פשוט.
הכיני את שייק הפירות שלך. אם את אוהבת להוסיף לו סוכר, תלכי על זה. אל תנסי ללכת "אחורה" ולהוריד, אלא לעשות את הדבר שהכי טעים לך. לשייק הזה תוסיפי כמות קטנה של פטרוזיליה. לא ישנה לך את הצבע יותר מדי ולא ישתלט על הטעם. אם טוב, תוסיפי כל פעם עוד ועוד דברים "ירוקים", רק עד לגבול שפה זה עדיין טעים ולא נראה, מריח, או נטעם מגעיל.

כל עוד שלא מדובר באיזו תרופה הכרחית, אין שום סיבה לאכול אוכל שלא טעים לך, פשוט תהפכי את האוכל הספציפי הזה לטעים עבורך. הכל בהדרגה.
 

noa555555

New member
השייק הנוכחי שאני שותה ממש עכשיו

מזכיר לי טעם של סלט וולדורף, כי יש בו סלרי (גבעול וגם עלים) ותפוח ירוק חמצמץ שהם דומיננטים. את הטעם של השאר פחות מרגישה, שמתי גם בננה, אגס, אפרסק.. קצת חסה, פטרוזיליה, עלי תרד, עלי בייבי וכמה עלים של נענע...

זה ירוק, זה נכון, אז מה? הכל בראש ונדמה


כמו שאמר גידי וצדק, תעשי ניסויים יותר מעודנים מבחינת כמות העלים, לפחות בהתחלה, שווה להתרגל לזה.

לי זה לא עשה שום כאבי ראש... צריך לשתות -לאכול את זה לאט . זה לא שורט דרינק.

ואם פה ושם יש כמה סיבים וחתיכות, לא ממש מתים מזה


הכל פסיכולוגי וניתן להפיכה בראש, ממש כמו ששכנענו את עצמנו שנים שלאכול גוויות זה בסדר. לא? והנה הצלחנו להפוך את המנטרה הזאת. אפשר להפוך הכל וזה נפלא. זה סרט שאנחנו מביימים והתסריט גם הוא שלנו. זה היופי.
 

ליזי133

New member
תודה על התשובות!


כנראה אני אתחיל לנסות את זה בהדרגה, ונראה אם יהיה טעים
תודה
 
למעלה