טוב, אז קיבלנו את התוצאות של המבחן

catנוע

New member
טוב, אז קיבלנו את התוצאות של המבחן

של מכון סאלד (לאיתור מחוננים) וחבצלת לא עברה. האמת היא שלמרות שאני חושבת שהיא חכמה, אני לא מופתעת מהתוצאות (מה גם שיש לה נטיה לא טובה לא לקרוא עד הסוף את השאלות, להמציא לעצמה את המשך המשפט, ואז לענות תשובה לא נכונה...). היא קצת מאוכזבת, ושאלה אם זה אומר שהיא לא עשתה מספיק טוב את המבחן. איך הייתן מסבירות? או איך הסברתן?

lb4

New member
לדעתי

שמבחנים זה כלי שבודק יכולות מאוד מסויימות ( לתת דוגמא ) ואנשים הם יצורים מורכבים שיש להם המוני יכולות , לפעמים מדהימות שאי אפשר את כולן לזהות ולבדוק במבחן, ולכן מבחנים מהסוג הזה (שזה לא מבחני למידה ויידע) הם קצת עניין של מזל , מי שנבדקו יכולות רלבנטיות הצליח ומי שלא , לא... אבל מה שבטוח זה שמי שמוכשר ( כמוה ) יהיו לו עדו הרבה הזדמנויות בעתיד במבחנים אחרים או בלעדיהם

ג e ש e ם

New member
אנחנו גם קיבלנו תשובה

אבל מכיוון שלא עשתה, זה די עבר מעלינו (בכלל התפלאתי שהגיע המכתב אבל ניחא) עם הגדולה, זה היה בשנה שעברה, הייתה קצת מאוכזבת, מה שעזר לה זה שרוב החברות שלה גם לא עברו (והחברה הטובה, שכנראה הייתה עוברת, לא נבחנה כי הייתה בחו"ל). אני זוכרת שדיברנו על זה שמעט מאוד עוברים, ושהיא מוכשרת מאוד בתחומים שהמבחן הזה לא מודד, כמו יצירתיות, אמנות וכו'...

שאלה - זה מבחן שמבקשים לעשות ?

או אולי חלק אינטגרלי ממערכת החינוך ? לא שאני חושבת שעיפרונצ'יק מחונן (חלילה לא מזלזלת בו
), אבל סתם מסקרן אותי לדעת אם זה משהו שעושים לכולם ואם כן באיזה שלב

catנוע

New member
עושים לכולם בכיתה ב'

אלא אם את לא מסכימה (יש טופס הסכמה שצריך לחתום עליו). זה פרוייקט איתור מחוננים, ומי שעובר את המבחנים מוזמן לשיעורי העשרה של פעם בשבוע, או להצטרף לכיתת מחוננים או משהו כזה (תלוי באיזור המגורים, אני חושבת*)

ומודיעים להורים מראש שעושים את המבחן הזה?

כי עיפרונצ'יק בכיתה ב' ולא ידוע לי שעשו להם מבחן כזה.

ג e ש e ם

New member
מודיעם, חייבים להודיע

כי צריך הסכמה של ההורים, אם "הסכמה שבשתיקה" כמו אצלנו, או הסכמה פעילה כמו אצל קטנוע.

ג e ש e ם

New member
וגם מודיעים

אבל מכיוון שזה ארצי, ונעשה במקביל בכל בתי הספר ± כדאי אולי שתבררי... אצל הגדולה זה היה לפני שנה (כיתה ג), אולי יש איזה בחירה של בית הספר בעניין?

catנוע

New member
תשאלי בבית הספר

אבל לדעתי הם חייבים להודיע. והבחינות של השלב הראשון כבר נעשו בכל הארץ...

דש1דש

New member
חייבים להודיע, לדעתי

ועושים מתי שהוא בזמן הקרוב, אני זוכרת שערעור היה עד סוף דצמבר אצלנו, ככה שהתשובות כבר היו בערך עכשיו (כמו אצל קטנועית) אבל יש מקומות שהמבחן הוא דווקא בכיתה ג - אז אולי אצלכם זה בשנה הבאה? לדעתי דווקא עדיף ב-ג כי הם קוראים טוב יותר (זה מה שהכשיל את שלי, שקראה לאט ולכן לדעתי לא הספיקה.... אבל אולי זה סתם תירוץ. לדעתי היא בהחלט יכלה לעבור, אבל היה לי תנאי לערעור - שתקרא יותר והיא לא רצתה - ולכן לא ערערתי..... לא נורא

catנוע

New member
זה באמת לא נורא

חוגי ההעשרה באמת נחמדים, ולדעתי גם חבצלת יכלה לעבור לפחות את השלב הראשון (מצד שני, עובדה שלא
), אבל זה לא קובע את העתיד שלהן.

ג e ש e ם

New member
מי שעובר עכשיו

זוכה להיבחן בשלב הבא, ורק מי שעובר אז, מקבל העשרה. יש אחוזון מסויים שמקבל את ההעשרה, ומעליו אחוזון קטן יותר שמקבל כיתת מחוננים. ההעשרה בדרך כלל אחרי בי"ס, המחוננים במקביל (או במקום, תלוי...) ואנחנו לא נדרשנו לחתום על הסכמה, אלא להפך, כלומר מי שלא רצה היה צריך להודיע בכתב שלא. עם הקטנה היה קצת בלגן כי המורה לא הייתה באותו יום, והשאירה לסייעת הודעה שתגיד לה שהיא לא חייבת, ואם רוצה לצאת באמצע זה בסדר, והסייעת הבינה שהיא לא עושה בככלל, והוציאה אותה, והיא קצת נעלבה. אבל אחרי שאמרתי לה שזה שעתיים לפתור תרגילי חשבון היא כבר די שמחה (לא הייתה לי הרבה ברירה, המעשה כבר נעשה, מה שנשאר היה לשכנע אותה שלא ממש הפסידה).

נוRית

New member
גם לי לא ידוע על כך

כלומר - על כך שנעשה ו/או על כך שאמור להתקיים... אולי באמת אשאל את המורה.... לא שלקסם יש איזשהו סיכוי לעבבור, אבל בכל זאת - אם לפי מה שנאמר הייתי צריכה לחתום על הסכמה - מן הסתם הייתי גם אמורה לדעת שזה מתקיים....

אורora

New member
למיטב זכרוני לא צריך לחתום על הסכמה אלא להיפך

צריך להודיע אם את לא מסכימה

נוRית

New member
אבל בכלל לא סיפרו לנו שהמבחן מתקיים

איך אני יכולה לסרב, אם אני בכלל לא יודעת על קיומו של מבחן שכזה??

אורora

New member
מוזר

הוראות משרד החינוך בנושא די ברורות. אולי לא עשו אצלכם, ויעשו בכיתה ג. תבררי

ממש no biggy

לדעתי לא צריך לעשות מזה עניין, את יכולה לומר שזה בודק יכולות מסוג מסויים שיש ילדים שיש להם מהן יותר ויש שפחות. כל אחד מוכשר בדברים אחרים והמבחנים האלה לא בהכרח אומרים משהו לגבי העתיד. לא הייתי מעמיקה בכך מעבר לזה, בין היתר, כי אכן אין סיבה לכך.

למעלה