טוב,אז התחדשתי בשני זוגות אופניים. האחד

המחשמל 64

New member
מנהל
טוב,אז התחדשתי בשני זוגות אופניים. האחד

שיכוך מלא merida one twenty 7.600 והזוג השני זנב קשיח של מרידה לגברת.שניהם 27.5 אינץ'. הייתי שמח לשמוע חוות דעת על כמה נושאים בהקשר לרכיבה ובכלל. 1. כרוכב שטח על אופנוע וגם עם התקדמות הגיל, סובל מידי פעם מהשבתות הנובעות מגב תחתון בהיבט רכיבה. האם יש טיפים למניעה בהקשר לרכיבה. אציין שהאופניים במידה L לא התבצע שינוי בזוית הסטם. 2. ברשותי רכב עם וו גרירה. איזה מתקן מומלץ לרכב ובעלות סבירה. נאמר מתקן ל-2 זוגות עד 3 מקסימום. טווח עלויות? מקום רכישה מומלץ? 3. לחץ אויר לרכיבה לטיולי שטח בתוואי שטח משתנה ערך מומלץ? 4. נאמר לי שאופניים לשטח ידרשו תחזוקה בתדר גבוה מהאופנוע בהיבט "כניסה" לחנות לטיפולים ו/או כיונונים גם אם במסגרת האחריות. האם אכן זה מה שעלי לצפות? 5. המלצה לפנס לילה קדימה אחורה גם בארץ או קישור לאתר בחו'ל/איביי כדוגמא. אני פשוט לא "שוחה" בידע בנושא זה. תודה על העזרה והסבלנות!
 

zoharzafon

New member
תשובות

1. בתור רוכב עם פריצת דיסק בשתי חוליות שסיים עכשיו רכיבה בת 4 ימים ממצפה רמון לבקעת עובדה על ז"ק אני יכול לומר לך שלא הייתה לי שום בעיה. תעמוד הרבה, תתאים לעצמך תנוחת רכיבה נכונה, אולי בעזרת בעל מקצוע וצא לרכב
3. לחץ אוויר משתנה מצמיג לצמיג, בהתאם למשקל שלך, לשטח - למשל בבארי אני אוהב לחץ אוויר יותר גבוה מפארק קנדה, כמובן להעדפות אישיות
4. תחזוקה תלויה בצורת הרכיבה שלך. אני מוצא עצמי נכנס לטיפולים בתדירות הרבה יותר גבוהה מרוכבים שרוכבים אותה כמות קילומטרים כמוני בגלל צורת הרכיבה שלי
5. serfas tl 505 פנס מצוין, משמש אותי ברכיבות על דרכים חקלאיות
בהצלחה
 

המחשמל 64

New member
מנהל
. מהיכן ניתן לרכוש את הפנס אגב ?

 

zoharzafon

New member
פדלים, סלאלום,אמין באילת

קניתי אחד כזה בסלאלום ב330 ש"ח אחרי הנחת מועדון ואחד נוסף באילת במבצע בערך ב 300
 

steiff

New member
תתחדש!

1. תקלות גב: באופן כללי אופנים לא גורמים לבעיות גב ולא מחמירים אותן. מלהיפך: תנועות האגן ועמוד השדרה מונעות לחץ מקומי שעלול לגרום לכאבים. בנוסף לכך משקל הגוף מתחלק לחמש נקודות ולא רק לאחת (הטוסיק) ורוב האימפאקט שמגיע מהדרך נבלם באמצעות שרירי הידיים והרגליים. אם אתה סובל מבעיות גב תחתון מומלץ לקחת את המהמורות בעמידה או בהפחתה של המשקל על האוכף והעברתו לרגליים ולידיים. אבל כל זה ״באופן כללי״. היו דברים מעולם שאופניים החמירו בעיות גב - בעיקר מקרים של פריצת דיסק בזויות בהן התנוחה השפופה על הכידון החמירה בעיה קיימת. לכן אל תראה את העצה כאן כהמלצה רפואית אלא כ״חכמת ההמון״.

2. מתקן וו גרירה: המותגים המומלצים הם Saris, Yakima ו-Thule, אבל יש עוד לא מעטים. נסה את http://www.theturtle.co.il ואת http://shop.harim.co.il כנקודת פתיחה בחיפוש. קח בחשבון שמתקן ״כהלכתו״ צריך לכלול גם מספר (מואר) ואורות+מאותתים. מתקנים ללא חשמל עדיין מחייבים מספר (אלא אם כן לא מסתירים את המספר של הרכב עצמו) ומוגבלים לנסיעה באור. מתקן ללא תאורה בו האופניים מסתירים באופן חלקי או מלא את פנסי האיתות והמעצור הוא פרצה קוראת לשוטר. טווח מחירים למתקן פשוט - 800-1500 ש׳ח. מתקן מואר - 3000-4000 ש׳י.

3. לחץ אוויר: תלוי ברוחב הצמיג, משקל הרוכב ואופי השטח. עבור צמיגים 2.1-2.3 הטווח ינוע בין 20 psi ועד 45 psi. תתחיל באזור שבין 30-35 ותראה איך אתה מרגיש עם זה. בסך הכל עם שיכוך מלא אתה יכול לשום בצמיג לחץ גבוה יחסית. אם הצמיג רחב - האחיזה תהיה טובה והמתלה (אם הוא מכוון נכון) יספוג את רוב המפגעים. לחץ נמוך יגדיל את התנגדות הצמיג לגלגול - יצריך אותך לעבוד יותר קשה, ויגדיל את הסיכון לחטוף pinch-flat כתוצאה מצביטה של הפנימית בין החישוק לסלע בולט. התקנת צמיגי טיובלס מאפשרת שימוש בלחץ אוויר נמוך בלי חשש לצביטות.

4. תחזוקה: חלק ניכר מהתחזוקה תוכל לבצע לבד. תלוי בפנאי שלך וברצון שלך ללמוד זן ואמנות אחזקת האופניים. פעולות שתוכל לבצע לבד (בסדר עולה של מורכבות, פחות או יותר):
- תיקון פנצ׳ר.
- החלפת פנימית/צמיג
- התקנת צמיג טיובלס
- ניקוי ושימון שרשרת
- החלפת רפידות בלויות במעצורים
- כיוון לחץ אוויר בבולמים (מצריך משאבת לחץ גבוה)
- כיוון הילוכים
- מדידת התארכות שרשרת והחלפת שרשרת בלויה (מצריך כלי יעודי)
- ישור שמיניות בגלגלים (מצריך כלי מתאים)
- החלפת כבלים (מצריך כלי חיתוך כבלים)
- החלפת מעביר הילוכים
את כל הפעולות הללו אפשר גם לבצע אצל מכונאי וחלקן - בפרט כיוון ראשוני וכיוון נוסף לאחר מספר רכיבות - ניתנות במסגרת ״האחריות״. מעבר לכך ישנן פעולות תחזוקה תקופתיות שרצוי לבצע על מנת להבטיח תקינות ואריכות ימים: ניקוי וגרוז מיסבים ובושינגז (פעם-פעמיים בשנה או כשמתחילים להישמע קולות), פתיחת וניקוי מזלג ובולם והחלפת אטמים (פעם בשנה), החלפת ציר מרכזי- פעם-פעמיים בשנה או כשמתחיל להשמיע קולות (אלא אם כן אתה משתמש בציר ״בוטיק״ כמו Chris-King שיכול לשרוד כמה שנים). החלפת כבלים - פעם בשנה או כשמתחילים ללכת ״קשה״. ״בלידינג״ של המעצורים - לפי הצורך (במקרה של אבדן נוזל או כניסת אוויר למערכת).
קח בחשבון שהרבה מהנזק למיסבים נגרם או מחוסר תחזוקה פושע (היעדר מוחלט של שימון/גרוז/ניקוי) או מתחזוקת יתר (שטיפת יתר בלחץ מים וסבון שממיסים את הגריז ומשאירים מתכת חשופה לחלודה). לכלוך על האופניים זה אות כבוד לרוכב המסוקס - לשטוף רק כשיש ממש בוץ, וגם את זה כדאי לשטוף בזרם חלש- לתת לבוץ להתרכך ולשטוף שוב בזרם חלש. אפשר לשפשף קצת במטלית עם סבון כלים אבל להשתדל להתרחק מהצירים ולהשאיר את הגריז במקום.

6. פנסים: תורה שלמה למי שממש מעוניין בכך. באופן אישי אני מעדיף את הפנסים של הרכב וממצה את חווית הרכיבה באור יום בלבד. אבל יש כאלה שמסגרת העבודה שלהם לא מאפשרת רכיבה בשעות האור במשך השבוע. מציע לך לבקר בקומונת ״מיושה לומנס״ שמוקדשת לנושא. באופן כללי האופציות הן בין לרכוש פנס מותג מוכר ויקר שישרוד הרבה זמן יחסית, לבין לרכוש ארבעה פנסים סיניים זולים וחסרי שם ב״אלי-אקספרס״ ולשלוח אותם לקבורה כשהם מתפגרים.
 

המחשמל 64

New member
מנהל
תודה איש על התשובה
המפורטת. באמת לא חשבתי על

המתקן גרירה בכלל בכיון. לגבי עמוד השדרה למזלי אני עדיין בבלטים לא בפריצות וכך אשאף שיהיה. אקח בחשבון את הדברים.
תודה על הזמן וההשקעה בתשובה שוב!!
 

AdiX

New member
תנוחת ישיבה

כסובל מבלט דיסק, אני יכול לומר שחשוב לשים לב תנוחת הישיבה, שזה אומר:
גובה האוכף, מיקום שלו (קדימה אחורה) וזוית האכף, שים לב שיש אוכפים במידות רוחב שונות (בהתאם לישבן שלך) ובמידות רכות שונות. אוכף רך זה לא יתרון, אבל אוכף קשה מדי גם יכול להיות קיצוני ומתאים לרוכבים מנוסים.
מבחינת החלק הקדמי של האופניים, יש לשים לב לאורך הסטם (יש סטמים באורכים שונים) וגובה הסטם. בנוסף יש לשים לב לרוחב הכידון, הזוית שלו ומיקום הבלמים.
האוכף צריך להיות מפולס לגמרי (עם פלס ממש או ספר על האוכף ועליו הפלס).
אם הסטם קצר, יווצר לחץ על הגב והחוליות, אם הוא נמוך מדי אז התנוחה תהייה כפופה מדי וגם אז יש מצב ללחץ.
כל עוד אתה לא רוכב מחובר (עם קליטים) אז יש חופש של כפות הרגלים על הפדלים שיכול לפצות מעט על תנוחה לא נכונה.
שים לב שהסטם בעצם קובע כמה אחורה אתה יושב על האופניים (סטם קצר - הגוף זז אחורה)
חפש ביו טיוב סרטונים על כוון אופניים, יש לא מעט כאלו, יש חנויות שיבצעו עבורך כיוון בסיסי של האופניים ויחליפו חלקים בהתאם.
בקש מהחנות שיכוונו לך את הסאג (שקיעה) של הבולמים כי גם לזה יש השפעה על ההתנהגות של האופניים והתנוחה. ככלל לא מזיק להחזיק בבית משאבה לבולם (זו משאבה מיוחדת שבנוייה ללחצים גבוהים ולניפוח מדוייק).
 

המחשמל 64

New member
מנהל
על התשובה צדקת לגבי האוכף אני אבדוק למרות שכוונן

בטח לא עם פלס. לגבי הסאג בדקו ובאמת יחסי לאויר בבולם כך הבנתי ולמשקלי.
 

enigo

New member
אתה מתכנן רכיבות לילה? או שאתה רוצה פנס איתות?

לחץ אוויר מומלץ - לשבילים לבנים סביב 40PSI לגלגול מהיר וקל. בסינגלים או על מצע רך (אדמה רכה, חול וכו') עדיף לרדת לאזור 25.
אופני השטח שלי ראו מכונאי אופניים פעם אחת לטיפול כללי סתם כי שעמם לי וזה היה בחינם - ולא נעשה בהם כמעט כלום. פעם אחרת בוצע טיפול במזלג. אני חושב שהם אצלי כבר חמש שנים. אני אומנם לא רוכב מספיק, לצערי, אבל 100 רכיבות הם עשו, לפחות. נגיד 200 שעות. כמה פעמים אתה מכניס את האופנוע לטיפול ב-200 שעות?
 

המחשמל 64

New member
מנהל
הפנס כן לרכיבת לילה. לגבי הטיפול לא יודע כבר אתמול נאמר

לי בסוכנות שבטח אחר כחודש -ועד וחצי במידה וארכב כל סופ"ש מה שלא יהיה בגלל הגשם לדעתי אכנס לכיוונון בגלל שינויים כאלה ואחרים.
לגבי השאר לא יודע נראה מה תהיה רמת האמינות שלהם. לדעתי אופניים טובות.
אגב האופנוע נכנס לטיפול כל 25-30 ש"מ
 

enigo

New member
הטיפול האמור, אחרי חודש רכיבה, הוא כמו טיפול "הידוק ברגים"

באופנוע (באופנועי כביש בדרך כלל אחרי 1000 ק"מ, לא זוכר איך זה באופנועי שטח). זה לא "טיפול".
הקטע הוא איך מסתכלים על זה. במרווחי ק"מ, אופניים צריכים הרבה יותר טיפולים מאשר אופנוע. אבל אנשים שוכחים שבאופניים רוכבים הרבה יותר לאט מאשר באופנוע. מבחינת שעות רכיבה, ממש לא צריך לטפל באופניים כל עשר-חמש עשרה רכיבות (25-30 שעות).
 

enigo

New member
לגבי הפנס

יש שתי אפשרויות - 1. לקנות בארץ פנס של חברה מוכרת, למשל זה שהמליץ עליו זוהר. 330 ש"ח זה מחיר לא בשמיים בסופו של דבר.
2. אם אתה קצת יותר הרפתקן ואוהב לחקור, אז לצלול לקומונה שהמליצו לך עליה פה ולהתחיל להזמין מסין. באזור ה-100 שקלים אתה קונה היום פנס עם עוצמת תאורה אדירה, שיותר מתספיק לרכיבת שבילים, ואפילו סינגלים קלים. אפשר לקנות שניים ליתר ביטחון, כדי שתמיד יהיה אחד ספייר. אבל אני לא בטוח שזה באמת יוצא יותר זול בטווח הארוך.
ואם באמת בא לך להתפרע, והתקציב לא מוגבל - יש את זה:
http://www.auto.co.il/כתבה-33067-בדקנו-פנס-LED-LENSER-XEO19R.aspx
 

המחשמל 64

New member
מנהל
תודה אניגו על ההמלצות. 1600 שח 20

אחוז מעלות האופניים... אני אסתכל בקומונה.
 

steiff

New member
נקודה שחשוב לזכור.

בכלי רכב ממונעים ישנם טיפולים תקופתיים שנדרשים בחוק, בלי קשר לקיום או היעדר תקלות. כלי רכב ממונע מחוייב בביקורת ורישוי.
באופניים לא נדרשת ביקורת ואין צורך ברישוי. טיפולים הם ביוזמתך, או כתוצאה מתקלה/שבר. גם מבצע הטיפול יכול להיות הרוכב עצמו, או מכונאי (שלא צריך הסמכה או רשיון) או שניכם... כך שמה ״צריך״ לעשות לא מקובע בחוק אלא תלוי בעיקר בך. אם תתחזק את האופניים כראוי תתוגמל ברכיבה חלקה וללא בעיות. אם תזניח - תקבל מערכות הילוכים שעוברים בקושי, מעצורים מגמגמים, רעשים וחריקות. האופניים יסעו. השאלה איך ולכמה זמן.
גם לאיכות הבניה/הרכבה/רכיבים יש משמעות. רכיבים איכותיים שהורכבו נכון יצריכו פחות תחזוקה מרכיבים נחותים או שהורכבו ברשלנות.
וכמובן שגם לאופי השימוש יש חשיבות. רכיבה במסלולים סלחניים ובנינוחות תאריך את חיי האופניים ותגרום לבלאי נמוך לעומת רכיבה אגרסיבית שמגרדת את מעטפת הביצועים של האופניים.

נקודה נוספת: במותגי אופנים מסויימים קיימת התניה שאחריות היצרן על השלדה פוקעת במידה ומותקנים על השלדה רכיבים מסוימים (למשל מזלג בעל מהלך גדול) או שחלקים מסויימים מטופלים על ידי מכונאי ׳לא עבר הכשרה (מתייחס בעיקר למתלי קרבון עדינים). כדאי לקרוא את האותיות הקטנות למען הסר ספק.
 

זכיר

New member
אילו טיפולי רכב תקופתיים נדרשים בחוק?

למיטב ידיעתי הדרישות החוקיות נוגעות רק למערכות בטיחות תקינות ולמניעת זיהום אוויר (ועוד קצת שטויות שלא קשורות לטיפולים תקופתיים). לבוחן בטסט ולמדינה ממש לא משנה אם הפסקת להחליף או להוסיף שמן למנוע, אם החלפת פלגים בעשרים השנה האחרונות או אם אתה במרחק חצי שעה מעליית חום מנוע הרסנית בגלל שאין לך מים במערכת קירור.
&nbsp
תקן אותי אם טעיתי.
 

steiff

New member
טיפול 15 למשל

שאולי לא נדרש מבחינת החוק אבל נדרש מבחינת התחזוקה והביטוח.
שלא לדבר על טסט שנתי שנדרש בחוק של ממש.
 

enigo

New member
אין קשר לביטוח, רק לאחריות

וכמו שאמר זכיר וצדק - אין שום דרישה בחוק שתטפל באוטו, אלא רק שיהיה תקין (משמע יעבור טסט).
 

AdiX

New member
לגבי מכונאי

מומלץ כן להכנס למכונאי מדי פעם גם אם יודעים לבצע טיפולים בסיסיים כמו החלפת כבלים וכוון הלוכים. לי לי למשל היה חופש בנאבה שלא שמתי לב אליו והיה עוד משהוא (לא זוכר כרגע) שהמכונאי עלה עליו בבדיקה שגרתית.
 

enigo

New member
אני שם לב מיד כשמשהו באופניים לא מתפקד לשביעות רצוני

כולל חופשים בנאבה, שפיצים לא מתוחים מספיק (בודק כמה אקראית בכל פירוק והרכבת גלגל) וכן הלאה.
האמת שהג'יאנט שלי בהחלט מפתיעים לטובה בהקשר הזה.
 

steiff

New member
רק שצריך קצת נסיון וידע כדי לחבר את התחושה לבעיה

לשים לב ש״משהו לא בסדר״ זה החלק הקל.
לדעת ״לשים את האצבע״ על התקלה זה לפעמים קצת יותר מורכב.

תקופה לא קצרה שמעתי תקתוקים מהשלדה איפהשהוא מאזור הציר המרכזי בואכה צינור האוכף דרך החיבור העליון של המתלה. חיפשתי סדקים. חיפשתי חופשים. חיפשתי מיסב שהולך ״קשה״. בדקתי אפילו את הפדלים, למרות שהרעש לא ממש הגיע מכיוונם. נאדה...
בסוף מסתבר שאום החיזוק של מוט האוכף המתכוונן השתחרר קצת. שמינית סיבוב והרעש נעלם. עכשיו אני כבר מכיר את התופעה וגם יודע שלאום הזה יש נטיה להשתחרר. כשהרעש מופיע אני מהדק קצת ונגמר. למדתי מהנסיון.
רוכב טרי עלול להיתקל בבעיה ועקומת הלימוד עלולה להיות איטית. מכונופן מנוסה נתקל כבר בבעיות כאלה בעבר וידע למצוא את הסיבה מהר מאד.
 
למעלה