טבע באירופה ללא רכב

טבע באירופה ללא רכב

שלום,
אשמח מאוד לעצותיכם וסיועכם.
אני וחברה (27-8) רוצות לנסוע לכשבוע באירופה בספטמבר- אוקטובר.
נשמח לשילוב של כמה ימים בעיר גדולה עם כמה ימים שיכללו טבע ופסטורליה. המגבלה- ללא השכרת רכב. האם יש מדינה שסביר להתנייד בה בתחבורה ציבורית באזורים היותר כפריים? ממה שהתרשמתי קרואטיה וחברותיה לא מאוד מזמינות בתחום הזה, אבל אשמח לשמוע שהתרשמתי לא נכון. ומה לגבי פורטוגל? ואולי משהו שלא חשבנו עליו?
בשנה שעברה ניסינו לעשות את זה בפיליון ביוון והיה סיוט, לאחר יומיים- שלושה התייאשנו ועברנו לעיר הגדולה סלוניקי (שהייתה מאוד מאכזבת, אבל זה כבר לסיפור אחר)

המדינות הפחות רצויות מפאת ביקור קודם בהן בשנים האחרונות: אנגליה, סקוטלנד, צרפת, הולנד, צ'כיה, יוון ואיטליה.

תודה רבה רבה!

מצטרפת להמלצה על שווייץ.התחבורה הציבורית שם

מגיעה לכל מקום כמעט.חזרנו משם לפני שבוע.הבסיס היה בציריך ומשם נסענו כל יום למקום אחר בתחבורה ציבורית.התמקדנו במרכז ובצפון.

Sharky Shark

New member
אני יכול לומר שבגרמניה, שוויץ ואיטליה קל להסתדר בלי רכב

היות שפסלת את איטליה (האם באמת ביקרת בכולה?) זה משאיר אותך עם גרמניה ושוויץ. היער השחור פחות מתאים אז אפשר לשקול את אזור בוואריה. אפשר לטוס למינכן אם זה לא נופל על האוקטוברפסט, לקחת רכב לזלצבורג, לקחת רכבת לשוונגאו (טירת נוישוונשטיין) אולי אפילו לישון שם לילה ולטייל גם בהרים בסביבה. באוסטריה (חבל טירול) התרשמתי שהתחבורה הציבורית פחות טובה אבל אולי אני טועה. אפשרות נוספת זה בשוויץ. כאן כבר יש המון מקומות. אפשר לעשות את אזור ז'נבה והמון בלאן, אפשר לעשות את ציריך והר טיטליס ואולי קפילה ללוצרן. צרמאט (מטרהורן) דאבוס ומקומות אחרים קצת פחות נגישים בתחבורה ציבורית. אם כי אפשרי. אפשר לטוטס למילאנו ועם קצת נחישות ונכונות להחליף פה ושם רכבת, אפשר לארגן טיול נהדר שחוצה דרך עמק סרביניה (איטליה) עד צרמאט (שוויץ) וחזרה, כשכל הדרך למעשה יפהפיה ואפשר לעצור בכל לילה במקומות שונים בדרך ולעשות שם טיולים מקומיים.

תודה רבה לכולכם. שוויץ באמת לא עלתה בדעתנו. האם באמת יקר שם

כמו שאומרים?

למעלה