טבעונות ומלונות

טבעונות ומלונות

אהלן כולם:)
אני נוסע בסופש הזה לאילת עם חברים, ורציתי לשאול על הניסיון שלכם עם טבעונות בבתי מלון.
יש מישהו שהתקשר לעדכן לפני ובנו לו תפריט?
אפשר להסתדר סה"כ במלון כטבעונים ?
אני שש שנים בערך טבעוני ויצא לי לאכול במלון פעם אחת בתקופה הזאת, והיה מאוד מצומצם ומבאס.
איך אתם הסתדרתם?
 

lolly87

New member
אני חושבת

שכאשר נסעתי עם המשפחה בתור ילדה ההורים שלי ביררו שיהיו מנות צמחוניות במלון.
כשנסעתי לבד כמה פעמים לא טרחתי לבדוק, ותמיד היה ירקות או סלט, ותפוח אדמה או משהו, לא האוכל שהייתי מעדיפה לאכול בבית, אבל חד פעמי זה היה בסדר.
 
זה בדיוק מה שאכלתי בפעם היחידה

שהייתי במלון שדיברתי עליה.
החבר'ה לוקחים לפחות חצי פנסיון(לא טבעונים או צמחונים) אז ממש לא בא לי להתבאס ולהתקע עם חסה.

אני אתקשר כנראה להתריע מראש.
יש פה מישהו עם ניסיון טוב או רע בקשר למלון מסוים ?
 
ונצל"ש

רק רציתי לומר שקפה ג'ו לטבעונים=זוועה

אני בד"כ יושב בארומה אבל יצא לי לשבת בג'ו לאחרונה, ונתקעתי עם סלט שגם הוא היה מעפן.
בארומה יש דווקא דברים סבבה לגמרי לבחור אז התפלאתי !
אני אכתוב לקפה ג'ו על זה.
 

l coyote l

New member
דווקא בקפה ג'ו יש רביולי טבעוני.

רביולי בטטה שהבצק שלו לא מכיל ביצים. נדיר.
הוצאנו מהם את המידע בשתי הזדמנויות שונות, מלצרים שונים, ובשתי הפעמים שלחנו אותם לוודא שוב עם הטבח (סניף כ"ס).

לעומת זאת, בארומה פ"ת (קניון אבנת) עשו לי פדיחה באחת הפעמים שהזמנתי סלט עדשים ובטטה. ביקשתי כמובן בלי גבינה. כשזה הגיע למשרד התחלתי למצוא בפנים שאריות של גבינה בגושים די גדולים. מגעיל ת'שועלים. לא המשכתי לאכול, ולא יכולתי להחליף כי זו היתה הזמנה למשרד.
לא אסתכן יותר עם שומדבר בארומה שהוא לא כריך פורטבלו (שמלכתחילה הוא טבעוני).
 
וואלה ? לפי מה שהבנתי זה היה עם ביצים...

(הרביולי)
באסה איתם.
אני תמיד אומר שאני רגיש, ככה לא לוקחים איתי סיכונים, כנראה לפעמים זה עובד יותר מדי, כמו במקרה הרביולי...
 

l coyote l

New member
א. יכול להיות שזה משתנה בין סניפים.

ב. כך או כך, לפעמים זה בעייתי. אם תגיד שאתה טבעוני הם עלולים לשים %$ין ולשקר (אם כי זה נדיר. מאוד), ואם תגיד שאתה רגיש הם עלולים לא לרצות לקחת את הסיכון.
בד"כ אני לא נוטה לפרט את הסיבה לשאלה "האם זה מכיל רכיבים מהחי - ביצים, חלב וכיו"ב".

קרה לי פעם אחת שבאחת מחברות הקונדיטוריה (אינגליש קייק או רולדין) לא הסכימו להתחייב לי טלפונית שמוצר כלשהו נטול ביצים, וחתמו במשפט "לא מתאים לאלרגיים" (כנראה בגלל סביבת עבודה). לא הצלחתי לגרום להם לתת לי תשובה אם המוצר עצמו מכיל ביצים או לא.

בכל מקרה, ברור שאם יש ספק, אז אין ספק.
 

l coyote l

New member
של מי? ארומה?

פעם בסניף בירושלים נתנו לי לראות קלסר עם רשימת רכיבים של כל דבר שם.
לא היו ביצים ברשימת רכיבים של הלחמים.
 

האלזה

New member
הבנתי מהפורום שבארומה בת"א יש ביצים בלחם

ושבכל השאר לא, שווה לבדוק.
 

מגלשה

New member
אנוחנו דווקא אכלנו טוב

תמיד דיברנו עם מנהל מזון ומשקאות לפני ההגעה למלון.
דאגו לנו בכל פעם למשל לחלב סויה בארוחות הבוקר + בלובי לקפה.

בארוחות הבוקר האפשרויות מצומצמות יותר, כי נראה שהכל ביצים וגבינות.
מה שאנחנו אוכלים בד"כ בבוקר זה מיני קרקרים - לחמים עם טחינה, ירקות (אם אין טחינה אנחנו מבקשים ומכינים לנו במיוחד, בלי טחינה למשפחה שלנו אין חיים...).
בנוסף קורנפלקס עם חלב סויה, ותמיד יש גם פירות.
(וחוטאים גם במרגרינה...).
בקיצור, כמה שזה נראה ממבט ראשון שכל העגלות מלאות בדברים שאנחנו לא אוכלים - בסופו של דבר אוכלים הרבה יותר ממה שאוכלים א.בוקר בבית).

בארוחות ערב המצב פשוט יותר.
אנחנו משפחה עם ילדות ובד"כ נוח לנו לבוא למלון לחצי פנסיון כי קשה לנו למצוא את עצמנו במסעדות בחוץ.
(בנוסף לטבעונות ילדה אחת אלרגית מאוד לחלב אז לא בא בחשבון כל המסעדות החלביות, גם אם מבקשים מאכלים פרווה).
בארוחות הערב קודם כל חוגגים על הסלטים.
חוצמזה מלא "תוספות" ומרק - רק מבררים קודם אם השתמשו באבקת מרק פרווה או בשרית.
בקינוחים - תלוי, אמנם הכל פרווה אך לרוב עם ביצים.

תהנו.
 

veg4ever

New member
ארוחת ערב לא בעיה

ארוחת בוקר מבוססת ביצים וביצים וביצים, חלב וגבינות ועוד גבינות ועוד גבינות.

אתה יכול להרכיב סלטים, הבעיה היא עם הרוטב שמחולק במלון.
אם אתה יכול להביא רוטב, על בסיס שמן זית שתרכיב לבד או אפילו טופונז עם קצת קטשופ וחרדל (אלף האיים טבעוני), יהיו לך ארוחות בוקר נחמדות.
יש לחמים עם ריבות.
קורנפלקס, תצטרך להביא חל"ס.

נסה להתקשר ולבדוק, זה רעיון לא רע.
 

nukke

New member
מידע מיד שניה

טרם יצא לי להתארח במלון כטבעונית, אבל בשנה שעברה ביקרה אותי חברה קנדית, טבעונית, שגם לנה במלון קיסר באילת לילה אחד.
שאלתי אותה איך היא הסתדרה בארוחת הבוקר, והיא אמרה שהיה בסדר: בעיקר התחרעה על הירקות והלחם ואכלה דגני בוקר עם חלב סויה שהוציאו לבקשתה מהמטבח.

ארוחת בוקר ענקית וחסרת פרופורציה היא חלק מחווית הנופש של הישראלים. ככה זה. בעבר עבדתי בענף התיירות והמון מהתלונות שקיבלתי היו על ארוחת בוקר "לא מפנקת" (וואלה. כשאתה משלם על פרימה מיוזיק, אל תצפה לארוחה של דן אילת...) חלק מה"פינוק" מתבטא, כמובן, באומלטים שונים ומשונים, מאפים ומלא סוגי גבינה, אבל יש מה לאכול מעבר לכך: שוב, לחמים, סלטים, זיתים, ריבות (בישרוטל מצפה רמון נתקלתי בריבות מיוחדות ומדהימות תוצרת המלון)... ג'חנון בשישישבת הפך לברירת מחדל (או שלא? שיט, אתם יוצאים לנופש בפסח. נו, גם קרואסונים עם ביצים לא יהיו...).

מציעה לך להתקשר למלון (לא למרכז ההזמנות - למלון עצמו ולבקש את המטבח) ולשאול אם יש חלב סויה.

אגב אילת, אם מסעדת סומסום עדין פועלת, שווה לקפוץ לשם (סגור בשבת).
 

gs1234

New member
מסעדות לטבעונים באילת

מסעדות לטבעונים באילת: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=301&MessageId=153075388

טיפים למלון (מנסיון):

1) תביא קרטון חלב סויה מהבית, ותחזיק אותו במקרר של המלון. קח אותו לארוחת הבוקר, תשתמש בו, ותחזיר לחדר.

יש מלונות שבהם מגישים חלב סויה בחדר האוכל, בעיקר לשומרי כשרות ולרגישים לחלב (זה כנראה כולל אותנו). במקרים האלה, תמיד אפשר להחזיר את חלב הסויה הביתה.

2) פעמיים שוחחתי עם מנהלי המטבח והם הסכימו להכין לי מנות מיוחדות, אבל בסוף לא היה צורך כי היה הרבה מבחר של מנות, כמו מג'דרה, שעועית, סלטים שונים, ועוד.

אם חדר האוכל גדול, אז תוכל למצוא מה לאכול מתוך המבחר הקיים. אם המטבח קטן, אז דבר עם מנהל המטבח. בדרך כלל הוא ישמח להכין לך מנה מיוחדת. פעם אחת הציעו לי שיפודי טופו, ובפעם השנייה הציעו לי רול ממולא באבוקדו וירקות.

3) אם יש ג'חנון, כדאי לברר מה הם הוסיפו לו. באחד המלונות שאלתי ככה בספונטניות איך הם מכינים את הג'חנון, ומסתבר שהיו בו גם חמאה וגם דבש.
 

האלזה

New member


 
למעלה