חתמתי על חוזה תחת לחץ

מצב
הנושא נעול.
חתמתי על חוזה תחת לחץ

חתמתי על חוזה תחת לחץ
שלום אני עובד שפוטר מעבודתו. בחוזה אני מחוייב: 1.להודעה מראש של חודשיים למרות שאני עובד סה"כ 5 חד'. 2. 10 שע' עבודה ביום כי עבודתי היא מסוג העבודות שדורשות "מידה מיוחדת של אמון אישי". נאלצתי לחתום את החוזה ככתבו כי היה חשש שאילולא אחתום לא אקבל את המישרה. רציתי לשאול האם אני מחוייב לתנאים הנ"ל ? תודה.

שיר ורד

New member
תשובה

חתמתי על חוזה תחת לחץ
שלום אני עובד שפוטר מעבודתו. בחוזה אני מחוייב: 1.להודעה מראש של חודשיים למרות שאני עובד סה"כ 5 חד'. 2. 10 שע' עבודה ביום כי עבודתי היא מסוג העבודות שדורשות "מידה מיוחדת של אמון אישי". נאלצתי לחתום את החוזה ככתבו כי היה חשש שאילולא אחתום לא אקבל את המישרה. רציתי לשאול האם אני מחוייב לתנאים הנ"ל ? תודה.
תשובה
1. החוק מחייב אותך רק ב 5חודשי הודעה מראש (נכון למועד זה). ישנן פסיקות שקובעות שלא ניתן לחייב עובד לתת הודעה מראש מעבר למוגדר בחוק. אבל אני לא בטוח שזה סוף פסוק ויתכנו גם פסיקות הפוכות. 2. אתה מחויב לתת את שעות העבודה שחתמת עליהם, אבל, אם הנושא יגיע לבית הדין, אם יבחן עד כמה נדרשת באמת מידה מיוחדת של אמון אישי , ואם יקבע שזה לא נכון במקרה שלך, תהיה זכאי לשכר שעות נוספות בהתאם לחוק (על השעות שמעבר ל 43 שעות בשבוע).

מצב
הנושא נעול.
למעלה