חתימת חוזה השכרה מול מתווך כשבעל הדירה בחו"ל

חתימת חוזה השכרה מול מתווך כשבעל הדירה בחו"ל

שלום,
פניתי למתווך למציאת דירה להשכרה, והוא מצא לי דירה שאני מעוניינת בה.
אני לחוצה להיכנס לדירה בזמן הקרוב אך בעל הדירה נמצא בחו"ל ויחזור קרוב מאוד למועד בו אני רוצה להיכנס ואני רוצה כבר להיות בטוחה שהדירה שלי ולהתארגן בראש שקט.
רציתי לדעת אם אני יכולה בינתיים לחתום על חוזה מול המתווך ואחרי זה לחתום מול בעל הדירה, בשביל להיות בטוחה שהדירה אכן שלי.
האם בעל הדירה יכול לחזור מחו"ל ולהחליט שהוא לא רוצה להשכיר לי למרות שחתמתי על החוזה עם המתווך?
(כבר נפגשתי עם בעל הדירה לםני שהוא טס לחו"ל והוא "אישר" אותי, מה שחסר זה רק החתימה שלו).

תודה

AlabamaW0rley

New member
מה את יכולה לעשות...

באופן כללי, נהוג לחתום מול מתווכים על "זכרון דברים" שזה אומר שאת מצידך מתחייבת לקחת את הדירה (אם הכל כשורה) והוא מצידו מפסיק להראות אותה לאנשים אחרים וחייב לסרב לאנשים אחרים שמעוניינים בדירה. אם למשרד התיווך יש בלעדיות על הדירה אז הדירה כמעט מובטחת לך. גם אם יהיו מחלוקות או אי הבנות בינך לבין בעל הבית, המשרד ינסה להחליק אותן משום שזה אינטרס שלהם לקבל את הכסף. אם למשרד אין בלעדיות, כלומר, מתווכים אחרים מראים את הדירה, אין דרך להבטיח לעצמך את הדירה.

בכל אופן, המשרד לא יכול לחתום במקום בעל הבית. רק בעל הבית או מיופה כוחו.

B L I M P

New member
זה לא מה שכתוב שם

ממה שכתוב שם אם הוא חותם מולה על זכרון דברים שמחייב רק את המתווך ואת השוכר (ולא את בעל הבית והשוכר) אין בזה שום בעיה.

בעיקרון למיטב ידיעתי אמור להיות מסמך חתום

שמאשר שהמתווך הוא בא כוחו של בעל הדירה.
ממליצה בחום להתייעץ עם עו"ד. אנחנו למשל היינו בסיטואציה כזו כשחיפשנו דירה לראשונה וירדנו מהדירה בגלל שהכל היה דרך בא כוחה של בעלת הדירה והוא נראה לנו היה משונה ומפוקפק אז ירדנו מזה.

למעלה