חתונה ל-100-150 איש - הצד הכלכלי

veredtered

New member
חתונה ל-100-150 איש - הצד הכלכלי

טוב אז בהמשך לרעיונות שנתתם לי בשרשור הקודם ומתוך מחשבה שאולי נממן בעצמנו את החתונה, אני מאוד אשמח לשמוע - חתונה קטנה של 100-150 איש - כמה היא עולה, והאם היא מכסה את עצמה? מי שאמורים להגיע יהיו בני משפחה קרובים וגם כאלה קצת יותר רחוקים אבל לא אלה הממש רחוקים. רוב המשפחה המורחבים יהיו יותר מבוגרים, לא בני גילנו (לא שאנחנו צעירים כל כך). אם יגלוש ל-150 איש אז יגיעו גם חלק מהצעירים (זה מחולק אצלנו לדורות - יש את האחים של אבא שלי, אח"כ את הילדים שלהם - עד כאן המבוגרים יותר - ואח"כ את הנכדים שלהם שהם הצעירים בני 20-40 והם כרגע לא מוזמנים). חברים קרובים של ההורים - החברים שלהם מזה 40 שנה חברים קרובים שלנו וגם 'חבר'ה' . אם יגלוש ל-150 אז יגיעו גם חברים מהעבודה במקור הכוונה לשכור וילה עם גינה ולעשות שם את האירוע. אולי אם יתגלה שזה עולה יותר מדי להקים הכל מכלום אז אפשר יהיה להתפשר על מקום יותר מוסדר שכבר ערוך לעניני חתונות. חבר טוב של הבן זוג הוא צלם וסביר להניח שנקבל ממנו מחיר טוב. חברה טובה היא רבה רפורמית והיא תשיא אותנו. וחברה טובה אחרת היא צורפת ותכין לי את הטבעת - אשלם רק על הזהב. כך שבדברים האלה יש קצת חסכון. טוב, מי מנחש כמה יעלה לנו וכמה נכסה? אחרי החתונה נחזור לשרשור הזה ונראה מי הגיע הכי קרוב לסכום המדויק
. ורד

היי ורד

אנחנו גם רצינו חתונה קטנה של מקסימום 150 איש, בוילה עם בריכה בשישי בצהריים - זה היה הקונספט... מבדיקה קלה שעשינו לפני החתונה, התברר שחתונה כזאת היא יותר יקרה ביחס לחתונות רגילות. זה שיש לך חברים שיצלמו או ישיאו אתכם, זה יפה וזה חוסך כסף, אבל עיקר ההוצאה הוא הקיטרינג והמקום. בנוסף, אם את מתחתנת בוילה, את צריכה לסדר עוד תאי שירותים, הגברה ותאורה, ולפעמים גם משטח לריקודים והדברים האלו לא כל כך זולים.... מקוה שלא ביאסתי אותך לגמרי... אני לא יודעת אם אתם מתכננים להתחתן בחורף או בקיץ, אבל שווה לך לבדוק את "הנחלה" בבית עובד, יש שם בריכה והמקום עצמו נחמד והמחיר סביר... בהצלחה

veredtered

New member
היינו שם בחתונה לפני שבוע וחצי

ואכן המקום נחמד - לא בטוחה אבל שהם יסכימו לאירוע קטן כל כך... אם כי התכנון הוא להתחתן במאי, בזמן ספירת העומר, אז אולי כן? התחלתי כבר להבין שלהקים חתונה במקום שלא ערוך לזה יכול להיות בעיה... אבל עוד לא בדקתי מחירים בכלל. אז איזו חתונה עשיתם בסוף? כמה אנשים? ורד

../images/Emo197.gifבזמן ספירת העומר?????

זו עלולה להיות בעייה..... כי עד ל"ג בעומר אין חתונות בכלל {....למעט ראש חודש אייר שמותר לאשכנזים ורק לפני השקיעה....}. ואז זה בהתאם למנהגים: יש כאלה שכן ויש כאלה שרק אחרי שבועות..... תבדקי את העניין !!! אפשר לבדוק באתר של "צוהר" - תכניסי תאריך ("מתי נתחתן") רואים אם כן/לא ולמה.... http://www.tzohar.org.il/nisuim_date.asp מקווה שעזרתי

veredtered

New member
תודה - אנחנו מתחתנים רפורמית

כך שאין בעיה עם ספירת העומר ואני בוחרת במיוחד את התאריך בתקופה הזו כדי שיהיה קצת יותר זול ברוב המקומות. ורד

טלי רבן

New member
ההימור שלי- בסביבות 70,000

לפני 6 שנים התחתנתי עם 120 איש, אחלה מקום (לא זול לארח רק 120 איש, משלמים המון על כל כסא), קייטרינג יקר וטוב, עם שמלה שעלתה 200 ש"ח, נעליים מהבית ובגדי חתן ב300 ש"ח. בלי רבנות מכל סוג כך שגם בזה חסכנו. יצא 70,000 בערך. לכן זה בערך החישוב שלי.

טלי רבן

New member
ושכחתי לציין גם

שהטבעות עברו בירושה מהמשפחה, ושלא היו לנו בכלל צלמים. כך שהרוב המכריע של הכסף היה על המקום והאוכל.

veredtered

New member
200 ש"ח שמלת כלה?

אמנם אני מזדעזעת כל פעם מחדש ממחירי השמלות שאני שומעת כאן, אבל בכל זאת אני רוצה שמלה שעולה יותר ממאתיים ש"ח
. תודה על הפירוט! ורד

טלי רבן

New member
הפעם גם אני רוצה את כל הבוג'ראס

ואפילו יהיו לי צלמים, באלוהים! נהייתי כלה על אמת

מחירים של שמלות

קודם כל לנשום !!!! מחירי שמלות נעים בין סביר ועד מופרך .... ולא תמיד קשור לאיך השמלה נראית בסוף. בחנויות במרכז, שמלה מתחילה ב- 4500 - 6000 ש"ח. המחיר תלוי בסוג הבדים (תחרה תקפיץ ת'מחיר), אבנים וחרוזים, כן/לא מחוך, הכתובת של החנות, שם של מעצב (אם מתעקשים אפשר למצוא גם ב-15,000 ש"ח !!!). ככל שמתרחקים מת"א המחירים בד"כ יורדים. לפעמים הסלון נותן גם במסגרת המחיר גם איפור+שיער+תכשיטים ולפעמים גם עבור המלווה של הכלה. אם מחליטים לקחת שמלה שכבר לבשו אותה ורק מתאימים לך אותה, אז מורידים בערך 2000 - 1000 מהמחיר. !!! חשוב למדוד מס' סגנונות ודגמים בכדי לראות מה מחמיא, מה מדגיש מה מטשטש וכו'. להתחיל עם הדברים הכי בסיסים: איזה מחשוף הכי מחמיא לי לחזה ולצוואר, עומק המחשוף בגב, האם יש לי שומנים בידיים/ בגב שכדאי לי לטשטש עם חצי שרוול שקוף, כמה כבדה השמלה, האם לא חם מידי בגלל שכבות מיותרות, האם בסוף אפשר יהיה לשבת ולרקוד איתה, האם משהו: דוקר/ מגרד/ מתפרק. האם שווה לי להשקיע עוד X כסף בכדי שבמיוחד: ירקמו לי אבנים / תחרה יקרה/ משי מיובא..... האם יש אופציה זולה יותר- שעדיין תיהיה לטעמי... אחרי שאת כבר יודעת מה מחמיא לך וכמה זה יעלה לך, כדאי לבדוק אצל תופרת כמה יעלה לעשות לבד. אני מצאתי מישהי שעשתה לי במיוחד בדיוק מה שרציתי, בהשאלה, ב-2500 ש"ח (החזרתי לה את השמלה, אבל אם הייתי רוצה לשמור אותה - אז זה היה להוסיף רק עוד 500 ש"ח, אבל זה סתם היה שוכב בארון....)

veredtered

New member
שוב תודה ../images/Emo13.gif נראה לי שאחרי החגים

אלך להסתכל קצת על שמלות - אפילו שזה עוד מוקדם, סתם כי בא לי, כדי לקבל רעיון - כי כרגע באמת אין לי ממש רעיון לגבי מה מתאים לי - חוץ מזה שאני לא רוצה שמלה לגמרי סטרפלס כי הכתפיים שלי טיפה רחבות ואני לא אוהבת את המראה... וחוץ מזה שאני צריכה מחשוף עמוק כי זה הולך הכי טוב עם הציצי הגדול (מאוד) שלי. מעבר לזה - מקווה שבחנויות יודעים להתאים שמלה לפי הגוף. שמעתי גם על תופרות שלקחו מחירים עצומים... מקווה להצליח למצוא מישהי טיפה יותר זולה - בסה"כ גם 3,000 ש"ח על שמלה נראה לי המווווון אבל כנראה שזה כך. אשמח לראות תמונה של השמלה שלך
. ורד

veredtered

New member
איזה מין שם זה לחנות שמלות כלה? ../images/Emo6.gif

איך הם במידות לא דקיקות? 44-46 כזה ? ורד

ליתלת

New member
דווקא שם חמוד :)

אם תחפשי תמונות של choopina תוכלי לראות את שמלת התחרה המקסימה שהיא לבשה. לגבי מידות אני לא יודעת... 44-46 לא נשמע לי בעייתי.

Boolintz

New member
יש חנות בדיזינגוף ועוד אחת

באזור מסריק. אני בזמנו מדדתי שם שמלה מעלפת לחתונה (אם כי ממש לא לבנה) ואז הייתי 44-46. היא לא עובדת כ"כ עם מידות, הכל מאוד סרטצ'י. ובכל מקרה היא יכולה לתפור מחדש ועם שינויים לדברים קיימים בחנות.

Boolintz

New member
פישנדג

ויש עוד מיליון חנויות שלא עונות לטייטל סלון כלות שמציעים מגוון מקסים לכלות במחירים שפויים. תריצי חיפוש יש פה מספיק המלצות על חנויות כאלה.

רעיון חדש

יש עכשיו מלא שמלות לבנות בחנויות, בגלל החגים (ראש השנה יום כיפור ושבועות זה תאריכים מצוינים לבגדים לבנים...) גם השמלה הכי מפוצצת שתמצאי תהיה יותר זולה מאשר שמלאת כלה רשמית.... (אנחנו הצטלמנו בשבוע לפני את צילומי החוץ ולבשתי שמלה של רנואר)

veredtered

New member
לדעתי אני צריכה שיתפרו במיוחד

עבורי - גם אני מלאה וגם חזה מאוד גדול - עוד לא מצאתי בחיי שמלה שממש אהבתי וישבה עלי טוב. ברוב השמלות פשוט אין מקום לחזה גדול מהממוצע. חוץ מזה שאני רוצה להיות נסיכה לערב אחד, מה, לא מגיע לי?
ורד

למעלה