חתול חדש..

חתול חדש..

אתמול הבאנו הבייתה חתול בן 9... אף פעם לא היה לנו חתול אז אין לי כל כך מושג בהתנהגות שלו.. הוא כל הזמן מסתתר מתחת למיטה שלי ולא אוכל האם זה טבעי?

יצורה

New member
כמה זמן החתול אצלכם?

טבעי לגמריי שבימים הראשונים החתול יפחד ויתחבא. נסו לא להפחיד אותו עם רעש או תנועות פתאומיות. אני מציעה פשוט לשבת ליידו ולדבר אליו בקול רך, לנסות לפתות אותו עם אוכל ריחני (כמו טונה במים או שימורים לחתולים) ולתת לו את הזמן שלו. לאט לאט הוא יתקרב אליכם. בהמשך, תוכלו גם לנסות לשחק איתו בעזרת עכבר צעצוע שתלוי על חכה או כל משחק אחר שיאפשר לו לשמור על מרחק ולקבוע את הקצב בו הוא יתקרב אליכם. מזל טוב על האימוץ ובהצלחה

קודם כל, כל הכבוד שאימצתם חתול מבוגר

זו התנהגות טבעית של חתול שמגיע למקום חדש. הוא פוחד, הוא לא בטוח. צריך לגלות סבלנות ולפתות אותו עם אוכל טוב כמו שיצורה אמרה. זה יקח עוד כמה ימים, עד שהוא ירגיש לגמרי במקום החדש. בהצלחה.

סופי12

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif בהצלחה!!

כל הכבוד. כמו שהסבירו לפניי, ייקח קצת זמן עד שירגיש בטוח בבית. הכל חדש לו והוא בטח חושש.ממש כמו עולה חדש שהגיע לא מיוזמתו.

Kelesis

New member
לשים לו ארגז חול וקערות עם אוכל ומים ליד

המקום שבו הוא מתחבא, ולתת לו זמן. כבר בימים הקרובים אתם תראו שהוא מתחיל יותר לתת אמון.

עדכון..

היום הוא התחיל להסתובב יותר בבית.. אבל הבעיה היא שהוא לא אכל ולא שתה..וגם הוא עשה פיפי על המיטה למרות שהבנתי שהוא מורגל לעשות בארגז שלו שהוא אצלי בחדר.. וגם קרה עוד משהו..לפי מה שהבנתי לפני כמה ימים התקיפו אותו חתולים..ומקודם פתחתי את הדלת של הבית וחתול רחוב חמקה לבית שלי והוא ראה אותה ונבהל ועכשיו הוא שוב מתחבא ולא רוצה לצאת

nate2000

New member
מסכן../images/Emo10.gif

תראי כמו שאמרו מעליי זה עניין של זמן עד שהוא יתרגל, הוא בסה"כ יום וקצת אצלכם. אם הוא עושה פיפי סימן שהוא כן שותה (אולי כשאתם לא בסביבה הוא מנשנש ושותה), וגם אם לא אכל כלום ביום הראשון זה לא נורא, הוא בלחץ ומפחד מהסביבה החדשה. לגבי פיפי על המיטה- תגשו לוטרינר ע"מ לשלול בעיה רפואית- בכל זאת מדובר בחתול בוגר. אם הכל תקין והחתול יתחיל לאכול ולשתות תבדקו אולי החול לא מתאים, הארגז קטן או סגור (יש חתולים שלא אוהבים ארגז סגור), אולי זאת תגובה שהייתה לו בגלל שנכנס חתול זר הביתה.

enat06

New member
תשמרו עליו טוב בימים הראשונים

מכיוון שהוא עלול לברוח, חשוב להשאיר חלונות סגורים ולהזהר בפתיחת הדלת, כדאי מאוד לשמור עליו ככה לפחות שבועיים עד שיתרגל אליכם, כל הכבוד שאימצתם אותו! שיהיה לכם כיף אתו!...

גם אני אימצתי את ג'ורדן כשהיה בן 9

או אולי שמונה, הבעלים הקודמים לא היו בטוחים. הוא התחבא מאחורי הארון כמעט חודש! זה היה ממש מכמיר לב. הוא פחד מכל דבר, מכל אדם זר שנכנס הביתה, וגם ממני לפעמים. מרעשים פתאומיים, מגברים שדיברו בקול רם, מקולות קידוח (היו שיפוצים בבניין), ממכונת הכביסה... ממש נשבר לי הלב אז לראות אותו חי בכזה לחץ וחרדה כל הזמן. וכמה שהייתי זהירה, בחודש השני הוא ברח החוצה ולא מצא את הדרך חזרה, ומצאתי אותו אחרי שבוע של חיפושים מסוייטים בלילות. תשגיחו טוב שהחתול לא יצא, גם לא בטעות, אלא אם כן יש לכם שטח מגודר. הסוף הטוב הוא שאחרי שלוש שנים ג'ורדן בנתיים ממש הפך נמר ששולט בכל הסביבה, הוא הרבה פחות פחדן מפעם, וברגעים אלה ממש הוא יושב על ברכי ומתלקק, ואין אושר גדול מזה. מצאנו אהבה, אני והוא, גדולה מאוד! תהנו מהחתול ותנו לו את הזמן. הוא יתרגל, גם אם זה יקח הרבה זמן.

תודה רבה

לכולכם!! הקשבתי לעצתכם וקניתי שימורים לחתולים והוא אוכל סוף סוף... הוא נפתח לאט לאט... תודה רבה!!!!

למעלה