חשיבות הטיפול הפסיכולוגי

gitta

New member
חשיבות הטיפול הפסיכולוגי

ההודעה שכתבה סאני אמש, על רעידת האדמה שהיא חשה, הזכירה שוב את חשיבות הטיפול הפסיכולוגי במצבי אובדן. כמה בנות כאן סיפרו כמה הוקל להן אחר שהחלו בטיפול. סאני ממחישה שגם אחרי 15 שנה של הפנמת הכאב והסבל, עדיין לא מאוחר להתחיל בריפוי. לדעתי, ככל שמתחילים לטפל צמוד יותר לאסון, כך מספיקים להדחיק פחות עמוק את הטראומה, ולכן סובלים פחות. כמו רעידת אדמה, הבאה ממעמקים, כך יוצא הכאב מרבדים עמוקים יותר, לכן לא כדאי להשתהות יותר מדי ולפנות לקבלת עזרה.

Storm131

New member
גיטה היקרה

כמה שאת צודקת,הטיפול כל כך הכרחי וחבל לחכות שנים,פשוט מגיעים למצב שלא נותרות אנרגיות לכלום זולת ההשרדות.לכן חשוב לפנות ולקבל עזרה כבר בשלבים הראשונים של האבל.

gitta

New member
../images/Emo42.gif הזכות להיות מאושרות ../images/Emo42.gif

נכון סטורם, באמת מתרוקנים מאנרגיות חיים חיוניות ומגיעים למצב שבקושי מחזיקים מעמד מיום אחד למשנהו, מה שמכנים מצב הישרדות. לכל אחת מאיתנו מגיע יותר. מגיע לנו להיות מאושרות, ואין זו סתירה עם העלאת הזיכרונות מאמא וההיאחזות בהם.

לונה..

New member
אני לא בהכרח מסכימה

יש דברים שצריכים להבשיל ולהתגבש על מנת שיהיה אפשר לטפל בהם. זה נכון שכאשר מביטים על הנושא בדיעבד קשה להבין "איך לא עשינו את זה קודם", אבל אני מאמינה שלפני שרצים לטפל ולחטט בנבכי הנשמה צריך לנסות לעכל לבד ולעתים זה לוקח זמן. יתכן שזה נובע ההדחקה שציינת, אבל עדיין, לדעתי צריך לעבד את הדברים בראש ובראשונה עם עצמך ורק לאחר מכן לגשת לטיפול. "להכין את הקרקע", כמו שאומרים. אגב, אני מאוד בעד ייעוץ מקצועי, רק מדגישה ששום ייעוץ מקצועי לא יעזור אם לא מוכנים לכך.

מסכימה.

האחריות שלנו היא לשמור על עצמנו ולדאוג לעצמנו כמה שאפשר. אם קשה, זה בהחלט לגיטימי ללכת לטיפול או לתרפיה כלשהי, ובלבד כמובן שהדבר משפר את מצבנו ולא מרע אותו. חשוב לבחון ולראות שיש קשר טוב עם המטפל, שמרגישים איתו נוח, והטיפול באמת לא רק פותח פצעים אלא גם מסב לנו הקלה ונותן לנו תובנות וכלים להתמודדות. גם ככה לא קל לנו ... אז למה שלא נקל על עצמנו, איפה שאפשר?

למעלה