חשוב מאין כמוהו , הודעה לפילוסוף

כ ד ו ר

New member
חשוב מאין כמוהו , הודעה לפילוסוף

רק לביט ולכעות על האנושות שמשקלה הכל כך כבד מונח מחשבותיהם הקלות של "הפילוסופים" הכסילים המשכילים.

כ ד ו ר

New member
ועל סמך הכתוב אני אשאל כמה שאלות

נכנה את הדבר בשם אורגניות חברתית אשר שומר על סדר ותקינות ברמת הפרט וברמת הכלל ביחס לסביבה בצורה אורגנית. מערכת כזאת קיימת ואין עוררין על כך אצל מינים שונים של חיות. כאשר זן , מין מסויים נכחד הסיבה היאביטל אחת מהחוקים שהוצגו, לדוגמא שינוי מהיר של הסביב שהמין לא מסוגל לעמוד בו, ושאר התנהגויות היכולות לבוא בפרט ובכלל שבפינו היינו מכנים אותם כלא מקובלות ומהוות סכנה קיומית. ההגיון אומר שאם הסביבה המקיפה אותנו, האובייקטיבי, המוכרת לכולנו פועלת לפי חוקים ברורים ולא ניתנים לערעור , יוצא מכך שגם אנחנו בתוך חלק מהסביבה שאמור להתאים עצמו למען המשך קיומי אמור לפעול בדרך אחת שגם היא איינה ניתנת לערעור. ראו הפלא הנשגב ה א ד ם! מה איתו מה שונה ממנו? חברת האדם המפוצלת והמחולקת לאוכלוסיות, תת-אוכלוסיות ,קבוצות תת- קבוצות וכן הלאה והלאה... מופזרים ביבשות שונות תחומים במדינות שונות חיים בגבהים שונים באקלים שונה ומתמשך.... תראו אותנו , בתפיסת עולמם של האנשים הפשוטים שמרכיבים את העולם ומניעים אותו משוקעים בתוכם אינספור הנחות יסוד בלתי מודעות, קיבעונות מחשבתיים, נקודות אפלות וכשלים לוגיים למיניהם מלאי סתירות. אותם שיטות ומבנים של האדם המודרני הפשוט כולן מבוססות על העבר המלא תהפוכות של ה"חכמה הנשגבת והעילאית" הקרויה בפינו בשם "הפילוסופיה" אותם פילוסופים בעלי הדעות השונות והמשונות שבנו אותם בצורה שיטתית ולא אובייקטיבית קאנט , שפינוזה , סוקרטס והרשימה עוד ארוכה.. כל אחד ואחד מהם , מאותם ההגונים והמשכילים צייר את המציאות בה הוא חי. כל אחד מאותם פילוסופים עסק בהתבוננות פנימה והחוצה וניסה לתאר בשיטתיות את העולם הסובב אותו על פי מחשבותיו, רגשותיו, רצונותיו והלכי רוחו, ממש עולמה שלו. ולמה אנחנו זכינו לאמת? או לתהפוכות דם? אנחנו בשונה מהחיה , כשאני אומר אנחנו אני מתייחס לחברה המערבית מחפשים את דרכנו משתוקקים לאמת לאחוז בה ב"טוב" "במידה הטובה" "בעצם העליו" והכל זה כמו לא קיים. אני שואל מה אתם חושבים על אותה הדרך האורגנית והקסומה החבויה שתוביל לסדר חברתי לחוכמה מעשית ולאושר ? האם היא קיימת? אצל הבהמה היא קיימת אצל האדם המודרני לא, האדם המודרני הוא תת בהמה. האם אתם חושבים שאולוסיית בני אדם אי שם בער חיו את האמת בצורה אורגנית חברתית ופרטית סביבתית ו א ל ו ק י ת , האם אתם מדמיינים אוכלוסיה שבה החכמה והשירה , האומנות, העבודה, החסידות פרחו בה? כל פרט בחברה גמלו לו והוא גמל לאחרים? והחוכמה והאמת הייתה נחלת הכלל? היה ? אני חושב שמתחילת ההסטוריה של הפילוסופיה מיוון הקדומה , מצב שכזה לא היה קיים. אך היוון שאפו אותו כאידיאל ממקום מסויים שבו הוא כן היה קיים. היהדות.

lmatan1

New member
מנסיון אישי אני חייב להגיד לך|חיבוק

שחבל לך על הזמן מנסיון אני אומר לך הפורום הזה היה מלא באנשים שלא רוצים להתעסק בשאלות מהותיות הם רוצים לחיות על פי הלוגיקה העוורת של השכל הם רוצים הוכחות וגם זה לא מספק אותם הם רוצים להשען על השכל העוור ולהנות מהחיים כאילו ואין אף אחד שצריך לתת לו דין וחשבון.בוהה ניכחו הוא לפחות אדם אמיץ אפשר לומר שהוא אחרון המוהיקנים שמביע סלידה מהרעיון שיש בורא רגזן ואכזרי כל היתר סתם פחדנים שלא מוכנים להתמודד אם האמת המרה רוצים לחיות בלי חשבון כאילו אני עושה מה שאני רוצה אף אחד לא יגיד לי מה לעשות.אכול ושתו כי מחר נמות תרגע שתה קפה חבל על האנרגיה שאתה מבזבז לא מטיפים מוסר למי שאין מוסר.תיכנס לפורום אתאיזם ודת או לפורום חופש ותראה איך אנשים מדברים ראית בטח את התרמיל שמופיע כאן כבר קיבלתי אוימים שלא משתמעים לשני פנים. מלחמת גוג ומגוג על אמת כל טוב לך,

כ ד ו ר

New member
החוקים האמתיים לא ניתנים לעידון...

עידון החוק העליון מוביל לתוהו.

lmatan1

New member
אתה צודק אבל אתה לא יכול לאלץ

אנשים שהתחנכו ללא שום חוק עליון הם מוצאים צידוקים מוסריים להצדיק את עצמם הם רוצים לחיות ולהנות ולעשן ולזין בלי חשבון אין להם תוקף עליון המוח שלהם הוא התוקף העליון אני אדם עליון ואין בלתי בהחלט תוהו אתה צודק אבל איך אתה הקטן יכול לעצור את זה היה לי דיון ארוך אם ילד בפורום אבולוציה שהוא בטוח שמוצאינו מהקופים והוא שואל בתמימות של ילד איך יכול להיות שב2005 יתכן שיש דתיים שהם גם חכמים זה לא כראה לו הגיוני רוב האתאיסטים שנמצאים כאן ושם בטוחים שהם נאורים ומתקדמים ולעומתם הדתיים מפגרים וחשוכים . בסופו של ענין לעניות דעתי העולם מתחלק למאמינים ולכופרים וצריך לעשות ניתוק בין דת ולאום כי אחרת אנחנו הבחלט צועדים לקונפליקט בלתי ניתן לפתרון. קראתי מאמר של רב בישראל שמציע הפרדת דת מהלאום מאחר ובאופן פרדוקסלי יתכן וזה לא דמיוני שבבחירות הבאות יהיה רוב חילוני בשיתוף אם ערביי ישראל שבאופן דמוקרטי יכול להחליט מי הוא יהודי או כמו שניסה טומי לפיד משינוי להפוך את היהודים ללא לגיטימיים בחברה הישראלית ואז באמת מדינת ישראל תהפוך למדינת כל אזרחיה נאורה ומתקדמת חלומו הרטוב של כל חילוני מתבגר.

אידיליה רדודה לך

ראשית כל- השכל הוא אורגני לחלוטין ולכן אין בשימוש בשכל שום הפרה של הטבעיות. כל ההפרדה המטופשת הזו של טבע ומחשבה היא נחלתם של כסילים "עד מתי ישנאו כסילים דעת" (קוהלת). אם תקרא כתבים של אוהבי חוכמה (ובכוונה אני מתרגם פילוסופיה למובנה בעברית) מכל הדורות, אולי תגיע לגילוי המפתיע שאין בכלל קידמה ושרוב הרעיונות המוכרים לנו כחדשים היו כבר במתכונת אחרת. אינך צודק כשאתה מנגיד את הפילוסופיה ליהדות. למעשה מדובר בפילוסופיה וביהדות נגד שונאי דעת כמוך. זה אתה לבדך מול מכלול הידע האנושי. ככל שתקדים להכיר בכך כך יוטב לך. אינני מאשים אותך על כך. "מוסיף דעת מוסיף מכאוב" אולם אני מסתייג לחלוטין מעמדתך שאינה פותרת את בעיית הידע כלל אלא רק נוקטת בעמדה בתחומי הידע עצמו. לדעתי, וזוהי כמובן, ואני מודה בכך בריש גלי, צורה של ידע, יש רק דרך אחת להתמודד עם הידע- לחשוב! גם דבריך הנאיבים המציירים לכל היותר איזו קומונת ברסלבים אוכלי טריפים זרוקים בטבע בטיפשות מקוממת בעודם מעודדים את עצמם "לפחות אנחנו לא פילוסופים כמו היוונים גוועלד טפו" לא נראים לי כהוכחה מספקת שה"אורגניות החברתית" שלך יכולה להספיק אפילו לחברת אוראנג- אוטאנגים שעברו ניתוח לובוטומיה במוח ומתעניינים בחיטוט בתחת של עצמם ובחיבוקים חמים לקיים שלום בית... בכל אופן נסחפתי, זה פשוט מצחיק אותי שכל פעם בא איזה אחד שלא יכול לשבת עם עצמו בשקט ולעכל את הידע שלו, ומטיף נגד מי שחושב. אתה מטיף מתוך הצורך האישי שלך, זה הידע שמעיק עליך ואתה לא יודע מה לעשות. אתה צעיר, שב, תרגע, תחשוב, אתה חופשי. אחרים גם חופשיים. תן להם להישאר ככה.

כ ד ו ר

New member
רועי החושב , רועי הפילוסוף

שמתי לב שתגובותך הם תמיד כל כך מושלמות בתשובתם.. מתיימר ברוב כסילותך להשתמש במושגים כמו "חופשי" "טבעי" "שכל" כאילו הם טבועים בתפיסתך בצורה ממש מושלמת . יש תכלית לפילוסופיה שלך? שמטרתה היא אך ורק לענג את גופך, את שכלך? בשביל מה בכלל אתה חושב? אתה דומה לאדם שכותב שירים רק בגלל שבפיו יש אוצר מילים. ממש , קיבלתי את תגובתך היותר דומה לקישקוש בנוגע לפסיכוטי והעניו. והחופוש אני מצטט " אדם יכול לקבוע את גורלו במידת מה" קישקוש גדול וחסר תכלית , לא סיפקת שום תשובה הגיונית , נראה שאתה מרכיב ממילים ומושגים דברים שנראים אך ורק לך הגיונים. נראה שמה שמביא עליך סיפוק זה מסקנות מצומצמות ומצחיקות. דבריך: "ראשית כל- השכל הוא אורגני לחלוטין ולכן אין בשימוש בשכל שום הפרה של הטבעיות" נראה שהשתמשתי במושג "אורגני" לא הבנת אותו כלל וכלל, אז כוונתי במושג אורגני הייתה למשהו שמקיים את עצמו, לדוגמא גוף ואם נמתח את המחשבה נוכל להשתמש בו גם בקבוצה כקבוצה, מכיוון שאתה ילדותי נראה שהמושג אורגני הצית במוחך מחשבות כגון טריפים וירוק, הבלים. יתכן מאוד וכן הבנת את המושג אבל השנאה הבוערת בקרבך אל הדת לא נתנה לך להודות בכך. ההתפלספות בשקל, הזכירה במקצת גישה של גרמני גוטי, בנוגע למה שכתבתה פה למעלה על השכל, היא טיפשית והיא היא התת בהמתיות. טבעי זה למות וטבעי זה להוולד היווצורת והיכחדות.. הוענק לך השכל, ואתה הוא בעליו אתה הוא זה שמביט דרכו אל העולם אתה שופט ומעריך אתה רוצה ואוהב ושונא.. אתה יכול לטבח ב6,000,000 יהודים ואתה יכול גם להציל חתולה קטנה שנתקעה על עמוד חשמל. מה אתה בתור אדם החי בתוך חברה המתקיימת בתוך סביבה, מה אתה בוחר לעשות,ולמה אתה בוחר לעשות? ומה תוצאות מעשיך ? ההשפעות שלך בתוך הקבוצה,מי מבסס את הערכים? הרי כדי לקיים קבוצה של בני אנוש ערכים ומוסר צריכים ליהיות כעורקים וורידים כתאים כרקמות כאיברות ומערכות שכולם מחיים את המוח את האדם את הקבוצה. ומה חוכמתך התת בהמתית הביאה עלינו? גלי צונמי? אונס ילדים? רצח עמים? ילדים מסוממים? בדידות? עוני? הבדל מעמדות? טיפשות ? בורות היא הביאה יותר מכל בורות לעם! כל הפילוסופים הגדולים ישבו בחדרם מול האחוהתענגו על עצבותם. רק תהפוכות לב , מלחמות והרס, וכל שילטי הנאון בעולם שעליהם מודבקים פרצופים מחוייכים ומפתים וכל המסכים מרובי הגוונים והפרסומות הצבעוניות והבובות המדברות וכל החרא הזה הכל רק הזיה הזיית מין אחת גדולה. הם אולי משכילים אך חסרי לב.

כ ד ו ר

New member
אורגני

אבן שושן אורגני *השייך לגוף החי או הצומח לאחד מאביריו. הקשור לדבר קשר אמיץ, כקשר של האברים לגוף. ב ל ת י נ פ ר ד מ ן ה ש ל ם ! קשור למהות הפנימית. עד שי"עד שיהפך לבסוף לחלק אורגני מנפש האדם" הטבע מעלינו השלם האלוקי מעלינו , אם לא נקשר לטבע וקבוצתנו שהיא חלק מהטבע קשר אמיץ קשר שדומה לו הוא קשר האיברים לגוף רק אז הטבע האדיר הניצחי והאלוקי לא ישליך אותנו מעליו לאבדון. הם חיפשו "מעלה טוב" חיפשו ה"טוב" מה עלה בחקתם? אטם על הירושימה? משרפות באוושביץ? אהההה מחשב פנטיום ארבע זה מחכפה על הכל.

הובס חשב לפניך על אורגניות חברתית

הוא היה פילוסוף שכתב את הספר "לוויתן" ובו הוא מתאר את האורגניות החברתית כחלקים מדיניים המקבילים לאדם, כיצור מלאכותי "לוויתן" העולה על האדם בשיעור קומתו ובעוצם כוחו: ביצור זה השלטון השלטון הריבוני הוא נפש מלאכותית השופטים ושאר פקידי המשפט הם מפרקים מלאכותיים השכר והעונש הם העצבים עושרם וחוסנם של כל בני הקהילה הם חוסנו ביטחון העם הוא עיסוקו היועצים שמעלים לפניו על דבר שמן הצורך שידעהו הם הזיכרון דין היושר והחוקים הם שכל ורצון מלאכותיים אחדות הלבבות- בריאות מרי- מחלה מלחמת אזרחים- מיתה הבריתות והאמנות שכוננו לראשונה את חלקיו של גוף מדיני זה- משולות לאותו "יהי" או ל"נעשה אדם" בסיפור בראשית. כך שדבריך כנגד הפילוסופיה נראים כמחלה, בשל אי אחדות הלבבות שבהם, וכניסיון להכרית את זיכרונו הבריא של היצור המדיני אשר זקוק ליועצים שאינם משוחדים. אולי אתה רוצה להשליט את הדת כזיכרון הקולקטיבי, ובכך אתה גורם ליצור זה להיזון מדמיון במקום מזיכרון, מה שבוודאי יגרום לאובדנו. פירות המחשבה אינם רק פצצות אטום, משרפות אוושוויץ ומחשב פנטיום ארבע... אלא הם כוללים גם את התנ"ך, הקוראן, הברית החדשה, האופנישדות והוודות. אכן... אסון!, במיוחד לאור העובדה שכתבים אלו על כל חוכמתם והטפתם לאיך שהאדם צריך להיות התעלמו מאיך הוא באמת וגרמו למלחמות ולהרג הגדולים ביותר מעודם. המשרפות באוושויץ הן תוצר של כאלפיים שנות חיכוך בין בית המשוגעים הנקרא יהדות לבית המשוגעים הנקרא נצרות. הסכסוך, שורשו עתיק ואילו "תורת הגזע" רק הציתה אש ישנה. פצצת האטום היא המתנה הגדולה ביותר שקיבלה האנושות, שאני ממשיל אותה לאש שאותה גנב פרומתיאוס מהאלים והעניק לבני האדם. אם לא היה איום גרעיני מרחף על ראש כל המעצמות הגרעיניות, אחת מרעותה, הן לא היו בשלום אחת עם השניה. למרבה האבסורד- האטום הביא את השלום. ראה כראיה- מעצמות על עוינות בעליל כרוסיה וארה"ב חיו עשרות שנים ללא מלחמת עולם בינהן עד שהחוק הכלכלי הטבעי הכריע בינהן וגרם לעולם להבין על ידי ניסיון שהקומוניזם לא עובד. וכך בא לידי פיתרון סכסוך שהיה יכול להימשך זמן רב בין מטורפים חצי דתיים הסוגדים לפתרונות כלכליים ולא לחוכמה, שהיא אחת מספירות האלוהים. ואגב נאמר "ואהבת את ה אלוהיך בכל נפשך ובכל מאודך" ואהבת החוכמה היא לפיכך אהבתו. זאת ועוד- ספירותיו נקראות גם "ספירות החוכמה". סור מדרכך הרעה כסיל שונא דעת. אוהבי החוכמה, ה"פילוסופים" הם אוהבי אלוהים במובן העמוק של המילה. ראה כראיה- שלמה המלך, "החכם באדם" זכה לבנות את בית המקדש...

sheketz

New member
זה טבעי לגמרי שנחשוב

שאנחנו מיוחדים ואין כמונו, אני מניח שם האמבה הייתה סבורה כך על עצמה אילו יכלה לחשוב באופן אנושי. יכולתינו לחשוב ולדבר אכן יחודית ברמתה בעולם החי שמוכר לנו, למרות שאפשר לראות גם חשיבה אצל חיות, וגם כל מיני סוגים של תיקשורת ביניהם. אבל גם זנ הטווס יחודי בעולם החי, וגם שיני הכריש יחודיים באולם החי. משהו מעניין - לפני מספר שנים היראו שקופי על (שימפנזים וגורילות) מסוגלים ללמוד לדבר בשפת הסימנים, ותיקשרו עם בני האדם שטיפלו בהם ומעט בינם לבין עצמם. ולגבי האורגניות של החברה האנושית, החברה האנושית באה בכל כך הרבה סוגים ומינים שונים של אירגון עד שקשה למצא איזהשהם חוקים "נכונים" ו"אוביקטיביים" שאפשר לארגן בהם חברה "טיבעית". ובודאי אין החברה היהודית המסורתית איזושהי חברה אורגנית שכזאת.

למעלה