חשד ל-CMV

GaliaSa

New member
חשד ל-CMV

שלום ושואלת שוב שאלה קטנה: נמצאת בשבוע 19 עם מחלת חום קלה שחלפה לפני מספר ימים. הדבקה ראשונית ב-CMV באוגוסט 2006, באוקטובר IgM כבר גבולי, IgG חיובי. מפברואר עד יולי 2007 הריון שאבד בשבוע 23 עקב ירידת מים. אפריל 2007 IgM שלילי. אוקטובר 2007 IgM שלילי. כמה ימים לאחר החום כדאי להבדק לנוגדנים מחדש על מנת לאתר הדבקה נוספת, חלילה? מחר תור במרפאה להריון בסיכון אז אשאל גם שם, אשתדל לעדכן כאן לגבי התשובה. תודה

nubi

New member
למה את צריכה לבדוק?

יש לך נוגדנים ל-CMV (IgGחיובי) וזה אומר שאת "מחוסנת" - כלומר לא תפתחי הדבקה ראשונית. גם אם יש לך התלקחות של CMV (ואני בספק, כי אצל אנשים בריאים התלקחות של CMV היא בדרך כלל אסימפטומטית) יש סיכוי אפסי שזה פוגע בעובר (שלא כמו ההדבקה הראשונית). סביר להניח שיש לך שפעת, כמו 90% מהמדינה כרגע. בכל מקרה, עליה של נוגדני IgM מתרחשת בין 4 ל-6 שבועות מההדבקה, ואם מדובר בהתלקחות שניה של CMV לא תמיד בכלל יש עליה שלהם.

דווקא הבנתי שלאחרונה רווחת דיעה

שהדבקה שניה אמנם לא סבירה, אבל אם היא אכן מתרחשת הסיכוי להדבקות העובר זהה לזה שבהדבקה ראשונה. בכל מקרה, אני מסכימה שרוב הסיכויים הם שמדובר במשהו בנאלי כמו שפעת, אבל אם היא רוצה להבדק - שתבדק. להזיק זה לא יכול... עתליה

GaliaSa

New member
עדכון

הרופא במעקב הריון בסיכון גבוה המליץ לבצע את הבדיקה כשבועיים לאחר מחלת החום, והתכוון להמליץ להבדק גם בלי קשר, ולמרות שיש לי נוגדנים. לטענתו, מתייחסים ברצינות גם להדבקה שניונית במהלך ההריון.

../images/Emo45.gif יש להבדק שבועיים שלושה לאחר החשיפה

ויש לשים לב לא רק לרמת נוגדני הIgM אלא גם לרמת נוגדני הIgG (זינוק שלהם יכול להראות על הדבקה משנית גם בלי שינוי בערכי IgM)

למעלה