חרקים בדגנים

trilliane

Well-known member
מנהל
לפני כמה חודשים קניתי פריקי (חיטה ירוקה מעושנת) ואחסנתי בצנצנת זכוכית אטומה (מכסה זכוכית עם פלסטיק/גומי כזה בהיקף שאמור לשמור על אטימה). השתמשתי כמה פעמים, הכול היה בסדר, אבל השבוע גיליתי שם חרקים בשלל מצבי צבירה... 8-{ לא מצאתי שום דבר אחר נגוע במזווה (אני מקפידה מאוד על צנצנות) ולא נראה לי סביר שפלשו אליה בשניות הקצרות שבהן שפכתי ממנה לכוס כדי לבשל... יכול להיות שהיא הגיעה נגועה וזה התפרץ רק אחרי חודשים? שרובם בצנצנת סגורה בלי הרבה חמצן? :unsure: תוהה מה עוד אפשר לעשות, קניתי בתפזורת כי אני לא מכירה ארוז. למעשה מצאתי פריקי שלמה (לא שבורה) רק ב"דבאח" בכניסה לעכו. אם מישהו מכיר עוד חנות באזור (רצוי בחיפה) שמוכרת פריקי שלמה, אשמח. 🙏
 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לפני כמה חודשים קניתי פריקי (חיטה ירוקה מעושנת) ואחסנתי בצנצנת זכוכית אטומה (מכסה זכוכית עם פלסטיק/גומי כזה בהיקף שאמור לשמור על אטימה). השתמשתי כמה פעמים, הכול היה בסדר, אבל השבוע גיליתי שם חרקים בשלל מצבי צבירה... 8-{ לא מצאתי שום דבר אחר נגוע במזווה (אני מקפידה מאוד על צנצנות) ולא נראה לי סביר שפלשו אליה בשניות הקצרות שבהן שפכתי ממנה לכוס כדי לבשל... יכול להיות שהיא הגיעה נגועה וזה התפרץ רק אחרי חודשים? שרובם בצנצנת סגורה בלי הרבה חמצן? :unsure: תוהה מה עוד אפשר לעשות, קניתי בתפזורת כי אני לא מכירה ארוז. למעשה מצאתי פריקי שלמה (לא שבורה) רק ב"דבאח" בכניסה לעכו. אם מישהו מכיר עוד חנות באזור (רצוי בחיפה) שמוכרת פריקי שלמה, אשמח. 🙏
בתוך הדגנים (וגם פירות) יש חרקים, ולכן שוטפים ירקות ופירות, מוצרים שאמורים להישמר תקופה ארוכה מחוטאים (בעבר חיטאו בציאניד, היום איני יודע במה) והחרקים מושמדים אבל אם הטילו ביצים הן נשארות ולאחר תקופה בוקעים מהן זחלים, אם המוצר עדיין בבית האריזה הוא עובר לעיתים חיטוי שני.
בעבר (לפני למעלה מחמישים שנה) עבדתי בבית אריזה לתמרים, כל הפרי שהיה מיועד ליבוש חוטא לפני כניסתו לבית האריזה, החיטוי הזה הספיק לשנה בערך.
 

TCH_ma

Active member
לפני כמה חודשים קניתי פריקי (חיטה ירוקה מעושנת) ואחסנתי בצנצנת זכוכית אטומה (מכסה זכוכית עם פלסטיק/גומי כזה בהיקף שאמור לשמור על אטימה). השתמשתי כמה פעמים, הכול היה בסדר, אבל השבוע גיליתי שם חרקים בשלל מצבי צבירה... 8-{ לא מצאתי שום דבר אחר נגוע במזווה (אני מקפידה מאוד על צנצנות) ולא נראה לי סביר שפלשו אליה בשניות הקצרות שבהן שפכתי ממנה לכוס כדי לבשל... יכול להיות שהיא הגיעה נגועה וזה התפרץ רק אחרי חודשים? שרובם בצנצנת סגורה בלי הרבה חמצן? :unsure: תוהה מה עוד אפשר לעשות, קניתי בתפזורת כי אני לא מכירה ארוז. למעשה מצאתי פריקי שלמה (לא שבורה) רק ב"דבאח" בכניסה לעכו. אם מישהו מכיר עוד חנות באזור (רצוי בחיפה) שמוכרת פריקי שלמה, אשמח. 🙏
מאד פשוט - מייד לאחר הקניה...
הניחי את הגרעינים בקערה שטוחה ושטחי לגובה אחיד פחות או יותר.
הכניסי למיקרוגל והפעילי 2 דקות בחימום מקסימלי, צנני מעט והעבירי
לכלי אטום עם 2 עלי דפנה.
שום ביצי חרקים/חרקים/פרפרים לא ישרדו את החימום במיקרוגל, עלי
הדפנה למקרה שכמה ביצים התפספסו.
לא לעשות זאת בשקית האריזה המקורית או בשום אריזה!!!
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מאד פשוט - מייד לאחר הקניה...
הניחי את הגרעינים בקערה שטוחה ושטחי לגובה אחיד פחות או יותר.
הכניסי למיקרוגל והפעילי 2 דקות בחימום מקסימלי, צנני מעט והעבירי
לכלי אטום עם 2 עלי דפנה.
שום ביצי חרקים/חרקים/פרפרים לא ישרדו את החימום במיקרוגל, עלי
הדפנה למקרה שכמה ביצים התפספסו.
לא לעשות זאת בשקית האריזה המקורית או בשום אריזה!!!
תודה! ניסיתי את זה פעם והייתה לי תחושה שהמיקרו "מבשל" את המוצר או עלול לפגוע בו...
זה גם נשמע לי בעייתי לשטח כך על צלחת ק"ג של גרעינים (נראה לי שאזדקק לכמה וכמה סבבים...)
אבל בהחלט אנסה שוב.
 

TCH_ma

Active member
תודה! ניסיתי את זה פעם והייתה לי תחושה שהמיקרו "מבשל" את המוצר או עלול לפגוע בו...
זה גם נשמע לי בעייתי לשטח כך על צלחת ק"ג של גרעינים (נראה לי שאזדקק לכמה וכמה סבבים...)
אבל בהחלט אנסה שוב.
קילו גרעינים זה לא הרבה, כדאי להשתמש כפי שכתבתי בקערה שטוחה.
זה לא מבשל את המוצר אם לא מגזימים בזמן ההפעלה, 2 דקות גג וזהו
וכדאי לעצור אחרי דקה ולערבב מעט. מעבר לזה זה אכן יכול לגרום לחימום
יתר.
חשוב לעשות זאת מיד כשחוזרים מקניות בכדי למנוע זיהום של מוצרים
אחרים.
בהצלחה.
 

קלייטון.ש

Well-known member

trilliane

Well-known member
מנהל
תשאלי את הבחורה הזו, יש לה ניסיון.

וגם כתבה על הנושא (גוגל מצא)
סחתיין על הזיכרון, כן, זו לא הפעם הראשונה שיש לי חרקים במזווה, אבל אז באמת ראיתי שהמוצר הגיע נגוע זמן קצר לאחר מכן, וגם היינו בדירה שסבלה מבעיות של חרקים, אז בהתחלה אפילו לא ידעתי אם זה קרה אצלי או אצלם, הייתי רגילה. כיום במזווה שלי אין חרקים ואני ממש מקפידה על צנצנות זכוכית, וכפי שכתבתי עברו הרבה חודשים שבמהלכם השתמשתי והכול נראה תקין, לכן היה לי ממש מוזר. תודה על הקישור, קראתי בעניין.

מישהו מכיר רשת / חנות שמוכרת פריקי לא שבורה?
 
נ

נווהשאנן

Guest
כמה חודשים זה בהחלט זמן סביר להצטברות חרקים.
 
למעלה