חרם בגן על ילדה בת 4+

חרם בגן על ילדה בת 4+

שלום רב, לא כותבת כאן, אבל קוראת ונתרמת הרבה
שואלת בשביל חברה: ילדה בת 4+, שילדה אחרת מחרימה אותה בגן ו"מסיתה" נגדה את שאר ילדי הגן, כולל חברות של הילדה האמורה. לפי הגננת, בשעות הגן, הילדה ה"מוחרמת" מוצאת עם מי לשחק, אם כי לא בדיוק עם מי שהיתה רוצה, כלומר - החרם מורגש. בשעות אחה"צ יכולה להיפגש עם כל הילדים, כולל ה"מחרימה" וגם חברות שמשתתפות בחרם. בבית ניכר שהילדה חווה הרבה תסכול (ופורקת אותו בבית...), אבל היא לא רוצה לדבר על זה מפורשות שאלות: 1. הילדה לא ממש רוצה לדבר על זה בבית, מעבר לסבלנות והכלה באופן כללי, האם יש משהו שרצוי שהאם תאמר בנושא? 2. מה הגננת אמורה לעשות? הגננת מודעת לחרם, אך אמרה שהילדה מוצאת עם מי לשחק. 3. עד כמה לעודד מפגשים חברתיים אחה"צ, בפרט עם ילדות שמשתתפות בחרם בשעות הגן? ועוד יותר מזה עם הילדה יוזמת החרם... תודה !!

חמדת35

New member
אני הייתי מצפה מהגננת לערב מיידית

את פסיכולוג הגן. הייתי מצפה ממנה להוקיע את התופעה באופן כללי ברבים, ולערוך שיחות רבות עם הילדה המחרימה, לכעוס עליה ולוודא שהיא מפסיקה את ההתנהגות הנוראית. להעניש אותה במידת הצורך. אני לא יודעת עד כמה הגננת סמכותית. בגן שלנו רק איזכור שמה של הגננת ואמירה "מה א' היתה חושבת אם היתה שומעת על האמירה הזו שלך" מספיק כדי שכל ילדה וילד "יתיישרו" ויתנהגו נפלא כלפי מי שלא התנהגו אליו כ"כ טוב דקה קודם. אצלנו הגננת שמה דגש עצום על התנהגות נעימה כלפי כל ילדי הגן ובעיקר השכבה הבודרת כלפי הצעירים.

הרמוניה

New member
לדעתי הגננת צריכה לפעול באופן הרבה יותר נחרץ

להפעיל את פסיכלוגית הגן-אם יש או להתיעץ דרך הפיקוח. נהדר שהילדה מוצאת עם מי לשחק בגן אבל זה ממש לא מספיק. חרם היא התנהגות ביריונית וצריך גם לעזור למוחרם אבל גם לעבוד עם המחרימים-בייחוד בגיל כל כך צעיר ולעזור להם להבין שכך לא מתנהגים. כלים לפיתוח אמפטיה אפשרות להתמודד -ולהתנגד ל לחץ חברתי כמובן בשפה המותאמת לילדים בגיל הזה אבל כשיעור משמעותי מאוד בחיים באופן כללי. אני חושבת שכאמא היה מאטוד מטריד אותי לדעת שהילדים שלי משתתפים במין חרם כזה לא משנה מאיזה צד הרמוניה

מסכימה

תשובת הגננת בהחלט לא מספקת. חבל שהיא לא מבינה לבד את דרך הפעולה הנידרשת והיא חיזוק הילדה המוחרמת ושיחה עם כל ילדי הגן על הנושא מבלי לנקוב בשמות.אני הייתי הופכת את זה לנושא החודשי. לאו דוקא מכיוון החרם אלה מכיוון של חברות. הייתי נותנת לילדים משימות קטנות בזוגות או קבוצות קטנות ומאיישת את הקבוצות לפי ראות עיני.מקווה שבמקרים אחרים היא נוהגת טוב יותר.

ברלה10

New member
הגננת ופסיכולוגית הגן חייבות לפתור את החרם

בשנים האחרונות עלתה המודעות כי חרם היא אלימות חברתית שלא שונה או קלה מאלימות פיזית הגננת צריכה לפתור את זה במסגרת הגן ולערב את פסיכולוגית הגן בנוסף הייתי יוזמת שיחה עם הגננת ועם האמא של מארגנת החרם לנסות לפתור את הנושא ולגשר בין הבנות יש להתייחס לנושא בחומרה רבה זהה לזאת המיוחסת לאלימות

אביבקיץ

New member
הגננת חייבת להוקיע ולחנך

כל ילדי הגן צריכים לקבל מסר מאד ברור שאסור להחרים. אחרת אין ספק שאותה ילדה שמחרימה היום - שואבת מכך כוחות ועידוד, והיא תחזור על המעשה הזה בעתיד

Sivan2357

New member
הגננת

הייתי די כועסת על הגננת על חוסר היוזמה בפיתרון הבעיה, זו בעיה שקיימת רק בגן,כפי שציינת אחהצ אין בעיה להפגש . חרם זה סוג של אלימות וצריך להתייחס לכך בחומרה.הייתי מצפה מצוות הגן לא להשלים עם מצב שכזה.

גוליגל

New member
גם אני עם הכועסות על הגננת

הגננת אמורה לפתור את החרם בשיתוף פסיכו' הגן (גיל 4+ זה כבר גן עירייה בד"כ, חייבת להיות פסיכולוגית). או מי שלא יהיה. זה צריך להתחיל אתמול. וכשזה מתחיל - הייתי מתייעצת עם הפסיכולוגית דנן לגבי 1 ו-3.

למעלה