"חריקות" בזרוע שמאל שלי

דוקטורי

New member
"חריקות" בזרוע שמאל שלי

מדובר על זרוע שמאל שלי. כאשר אני מכווץ את הכתף כלפי מעלה או כלפי הצוואר, יש קול "קנאק" כזה בדומה שפורקים את פרקי האצבעות בידיים. זה לא כואב. לא נחבלתי בכתף. כמו כן שאני גם מסובב את כל הזרוע וכלל לא באגרסיביות, שוב יש את אותו קול. זה כבר נמשך לפחות חצי שנה. בזרוע ימין, זה לא מורגש באופן יחסי ובכלל. כמו כן אותו קנאק, מופיע כאשר אני מפעיל את המרפק: ז"א אני מרים ומוריד את האמה, כלפי הכתף, בדומה לעבודה עם משקולת לחזק את שרירי הקיבורת. או במילים אחרות פותח וסוגר את הזרוע (ללא הרמת משקל) כך שהמרפק עובד. אולם חשוב לציין, התופעה במרפק היא כבר בת מספר שנים!בניגוד לזו בכתף. ההיסטוריה של המרפק, מתחילה מאז שקיבלתי מכה, דווקא לא הכי חזקה במרפק שמאל שלי לפני כמה שנים. לאחר כמה שבועות חשתי כאבים. אורטופד אבחן זאת "כמרפק טניס" קיבלתי טיפול בצורת זריקות למרפק (לא סימפטי) שרק "הרדימו" לזמן קצר וכמו כן טיפול פיזיוטרפי ע"י גלי קול. זה לא עזר. כמו כן גם התפתח כאב לא חריף במרפק, בצד הפנימי כאשר אני מסובב את היד. ונוצר אותו קנאק, כאשר מכופפים וסוגרים את היד כפי שציינתי. מאז במשך הזמן, הכאב במרפק נעלם ונשאר רק הקנאק. זה לא הפריע לי להרים דברים, לסחוב. בתקופה האחרונה-מספר חודשים, אמנם הכאב כמו שהיה אז לא חזר, אולם מדי פעם יש תחושת אי נוחות במרפק וכמו כן, כאשר אני מסובב את היד שוב כמו לפני כמה שנים, יש כאב קל במרפק. מציין שאין אני עוסק בפעילות פיזית מאומצת. ועוד מידע, האורטופד בזמנו, שם לב שהרצועות אצלי בידיים, רפויות דבר שגורם קצת שמותחים את היד, לאמות "ללכת" אחורה. לאור מה שסיפרתי, מדוע הסיפור הזה של התפרקות הכתף. יש קשר למרפק? והאם אפשר לדעתך לעבוד בחדר כושר עם משקלות? עם התופעה שציינתי?

קנקים בכתף

יכולים להיות קשורים לבעיות שונות כגון דלקות, קרעים בגידים ובסחוסים ועוד. הכאב יכול להקרין למרפק. לא אוכל לתת כמובן המלצות קונקרטיות.

למעלה