חריטה חדשה- קערה מעץ זית

חריטה חדשה- קערה מעץ זית

גזע עץ זית שקיבלת לפני כשנה. קצת חורים של תולעים, אני מקווה שמעבר של מספר מחזורים במיקרו חיסל אותן במידה ועדיין היו בעץ ( מה שבטוח).
הגימור סנדינג סילר ושמן טאנג.
מורכב משני חלקים הקערה והבסיס.
לא היה קל לחרוט בגלל המבנה הלא סימטרי של הגזע צורה שהשתדלתי מאד לשמר כולל חלקי הקליפה.

 

drors01

New member
פשוט מדהים!

הפגמים, הסדקים והקליפה והטבעיות של הגזע פשוט מדהימים.

האם יש בארץ מספר רב של זנים של זית? איזה זן זה?
 
עץ הזית

אכן מה שמשך אותי היה המרקם וכמו שכתבת טבעיות העץ. בכלל לזית מרקם מדהים שתענוג לחרוט והריח, שמן זית

בארץ מספר סוגי עצי זית , סורי, מנזילו , ברנע ועוד. לפירות צורה וטעמים שונים. שווה לבקר בבית בד ולטעום. אני נוסע כל סוף שנה, בעונת המסיק לבית בד בינוח ג'ת וקונה פח שמן לכל השנה.
איזה סוג עץ חרטתי, אין לי מושג, קיבלתי 2 ענפים לפני כשנה. לפני כחדשיים קיבלתי אספקה נוספת מחבר שנאלץ לכרות עץ זית שנשתל אצלם בגינה, לא נקלט והחזיר את נשמתו. לפחות קיבלתי מעט ענפים ואני מקווה בעתידהקרוב ליצור מהם דברים יפים.
 
חיים בכל פריט מתגלה יופי אחר ומיוחד - ולזכותך ש

ולזכותך שהצליח לך לגלות הטקסטורה של העץ בשיא יופיו ,
 

yuvaleitan

New member
לפני רגע ירדתי מעליית הגג,

שם חרטתי עבור מישהו חלק לגוף תאורה - מזית! בדיוק כזה, עם הטקסטורה הנהדרת של זית באלדי.
עניין המרקם הזה הוא פחות עניין של זן ויותר עניין של השקיה. זית "מתורבת" ומושקה, מה שמכונה זית ירוק או זית לבן לפעמים, המרקם שלו נחמד, אבל לא מתקרב למרקם האופייני הזה, כמו שהצגת פה. הריח של שניהם, אגב, נעים מאוד.
כשאסיים את החלקים אבקש רשות לצלם אותם, ואעלה פה
 
מרקם
זה גם עניין של גיל העץ.
ככל שהוא ותיק/עתיק הוא מבוקע יותר ובעל מרקם כמו העבודה שהעלו כאן. וזה אומר עשרות רבות של שנים.
 

0rcohen

New member
אם כבר מבוקע..

תמיד רציתי לשאול מה זה בעצם עץ מבוקע?
ראיתי אלון לבן מבוקע ולא הבנתי מה בעצם זה אומר עליו.
 
למעלה