חרדה אני מניח חדש פה :)

hanan1987

New member
חרדה אני מניח חדש פה :)

שלום רב. אני כחודש סובלמהפפרעת נשימה כמו קוצר כאילו לא נכנס לי מספיק אוויר וכאבים בחזה וחוסר איזוןבגוף שמלווה בטישטוש קל הלכתי להמון בדיקות התאשפזתי אפילו לשבוע השגחה.. רופא עניים אמר שיש לי ראייה 6על6 רופא ריאות אמר שהכל תקין אפילו הלכתי לפרופסור שחשד אולי שחזר לי האסתמא. שהייתי ילד היה לי עד גיל 13-14 פחות או יותר כל הרופאים אמרו לי שהכל בסדר איתי ויכל ליהיות חרדה. הלכתי לפסיכולוגית שהיא איבחנה אות שיש לי חרדה קלאסית. המליצה לי ciperlax לחצי שנה כדור ביום.. לא זוכר ניראה לי 15 מג שזה יחסית קצת גבוהה לא? כי רק מתחילים אמורים להתחיל מ 10 מג? השאלה היא כזאת אני פוחד להתחיל עם הכדורים האלה למרו תשאני מרגיש חסר אונים כבר עם המצב ואני כבר חודש לא הלכתי לעבודה.. ואני משתגע בביית למרת שאני מרבה לצאת גם במצבי. יוצא לבית של חברים יושב עם החברה ועוד ועוד לא אוהב להישאר בבית יותר מידי כי אני נכנס למחשבות לגבי מה יש לי ומתחיל לאבחן את עצמי ואני לא רוצהאת זה כי זה מכניס אותי להיפוכונדריה קלה... ואז כמובן יגיע ההתקף לאחר מכן אז להתחיל עם הכדורים או לא זאת השאלה ואם כן חצי שנה זה לא הרבה? ואחרי זה זה בטוח להפסיק איתם לא יחזור לי החרדה שאני יפסיק? ואם זה נשמע בכלל כמו חרדה?

luiza84

New member
שלום ברוך הבא

לפי משאתה מתאר נשמע לי מוכר אני גם לפעמים מרגישה חוסר אוויר כאילו הגרון נסגר קשה לעשות נשימה עמוקה . הכאבים בחזה יכולים להיות מתוצאה שאתה כל הזמן מתאמץ לנשום עמוק ומאמץ שרירים . אם אתה אומר שעשית את כל הבדיקות והבדיקות תקינות אז כנרא זאת חרדה . אני שמחה לשמוע שלא בא לך לשבת בבית ואתה לא מסתגר בין ארבע קירות . אני חושבת שכדי לך לצאת יותר אפילו לחזור לעבודה . אם אתה מסוגל להתמודד עם הבעיה אני אישית חושבת שלא כדי להתחיל עם הכדורים . אני מתמודדת בינתיים ללא כדורים , לגבי המינון של הכדור שרופא רשם לך אני לא יכולה לעזור . בהצלחה בכל כיוון שתבחר.

צ טלי

New member
חנן שלום

תראה, מתיאורך, נראה שאתה מתמודד עם התקפי חרדה (לאחר ששללו סיבות פיזיולוגיות, מה שבדרך כלל שוללים תחילה) ומחשבות חוזרו ונשנות סביב איבחונים וכו'... 15 מ"ג ציפרלקס היא לא מינון גבוה אלא מינון מאד מקובל לטיפול בחרדות. יש שאף מטפלים ביותר. אני לא רופאה אך מצוייה במה שקורה בשטח. אי אפשר לדעת לכמה זמן צריך לקחת את הכדורים אך הם עצמם אינם ממכרים (בניגדו לתרופות ממשפח' הרגעה שאותם כדאי לקחת בפיקוח כמו תכשירי ווליום, ואבן וכו'.. על מנת להשיג אותו אפקט, צריך להגדיל מינון ועלולים להגיע להתמכרות וסבילות). מה שכן מומלץ לשלב ביחד עם הטיפול התרופתי שהומלץ לך, הוא טיפול פסיכולוגי - שיחות או CBT (טיפול התנהגותי-קוגניטיבי) או כל טיפול שאתה מתחבר אליו - כי גם שם נעשית עבודה, לצד התרופות ואז יש סיכוי שתתחזק נפשית-רגשית ובהמשך הדרך - בהוראת רופא כמובן, לא תזדקק לתרופות. המומלץ הוא השילוב בין הנ"ל. בהצלחה לך ותישאר איתנו

חרדתית3

New member
ברוך הבא

ברוך הבא גם אני כמוך סובלת מחרדה והגעתי מספר פעמים למיון בגלל תחושות פיזיות שתמיד הייתי בטוחה שהנה עוד שניה יש לי התקף לב, או זהו אני לפני שיגעון, לחץ בחזה שיהיה לי כבר ישר תייגתי את זה לאוטם שריר הלב וכל מיני דברים כאלו. היום כאבה לי האוזן וזה קצת משליך לי לגרון צוואר ג=כזה מיותר לציין שהגעתי לרופאה במוקד שאני בהתקף חרדה מטורף על מה ולמה, מייד הרגיעה ואמרה שזה כלום. אני מייד ירדתי לבית מרקחת וקניתי לי כדורי הגעה. כשהגעתי לאוטו לא לקחתי כלום, אני סרבנית של תרופות ובמיוחד שהם פסיכופטיות (אל תכעסו עלי) אני לא שופטת אף אחד אני ממש מנסה שלא לגעת בזה אבל תנסה משהו טבעי, תתחיל לקרוא אני קאתי את "אתה יכול לרפא את עצמך" "כוחו של התת מודע" ובימי אלו אני עם הספר "הפחד את הפחד" לומר לך מה תרם לי?! עדין אין לי תשובה כי הנה יש לי עדיף התקפיי חרדה. צא החוצה עם אתה יכול זה טוה מאוד ואני גם ממליצה לך לדבר על זה עם חברים אל תשמור בבטן, לקח לי המון זמן לומר את זה ואולי מבושה, אבל כשגילתי שלדבר על זה עושה לי טוב.....מאז אני לא סותמת (סתאאאאאאאאאאאם). מקווה שיחלוף לך במהירות כמו שזה בא. ההתקפים האלו כלל לא נעימים בהצלחה

למעלה