חניה במקומות שמורים לנכים - תשובה

אלי פלס

New member
חניה במקומות שמורים לנכים - תשובה

למי ששאל על חניית נכים. הקנס הועלה ע"י יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת (הועדה שאמורה לאשר את הקנסות) ח"כ אברהם פורז מ100 ש"ח ל500 ש"ח.

Brendan

New member
שאלה....

הקנס החדש, הוא תקף רק לתפיסה של מקום חניה שמור לנכה פרטי? או שמדובר גם בתפיסה של מקומות חנייה שמורים ציבוריים. ההבדל: פרטי היינו מקום חניה המיועד לרכב ספציפי שמיספרו רשום על תמרור 43-ג´ ואילו ציבורי מיועד לכל רכב נכה בעל תג-נכה לרכב. מקומות ציבוריים ניתן למצוא ליד מיבנים ציבוריים ומרגזי קניות ואילו פרטיים ניתן למצוא ליד בתי מגורים.

אלי פלס

New member
קנס על תפיסת מקום חניה של נכה

בתשובה לשאלתך, הקנס הוא על כל מקום חניה. שמור או ציבורי. אגב, המשטרה ביקשה להשאיר את הקנס על 200 ש"ח אך יו"ר הועדה ח"כ פורז (הח"כ היחיד שהשתתף בישיבה), החליט להעלות את הקנס ל-500 ש"ח.

שלמה.ל

New member
270 ש"ח

בבדיקה שערכתי היום במשטרה הקנס על חנייה בחניית נכים הוא 270 ש"ח נכון להיום 11/12/01

אלי פלס

New member
הקנס עודכן

אני לא יודע מה ההליך הפרוצדורלי בתוך המשטרה אך בועדת הכלכלה הקנס עודכן לפני כשלושה חודשים והוא עומד על 500 ש"ח. יכול להיות שההליך הפנימי במשטרה עד שהעדכון מגיע לידיעת כולם הוא הגורם לכך שקיבלת את התגובה הזאת.

Yaniv-DC

New member
סתם ככה, שיהייה לכם מקןר להשוואה

איפה שאני גר בארה"ב - באיזור מרילנד-וושינגטון-וירג´יניה הקנס על חנייה מסומנת לנכים הינו 250 דולר. היות והקנס פוגע קשות בכיס, לא תראו כאן חנייה במקום השמור לנכים. לפני כמה חודשים, בחניון של המקדונלד´ס שהיה מלא, עצרה אישה בחנייה השמורה לנכים. הבן שלה הלך לקנות ארוחות, והיא נשארה ברכב אך במקום השמור לנכים. שוטר שראה זאת, רשם דו"ח, ניגש לחלון, ונתן לבחורה שישבה שם. כן, אסורה גם עצירה במקום השמור לנכים. יש מה ללמוד...

אלי פלס

New member
יניבוש, גם כאן אתה נמצא?

ההשוואה מאוד מעניינת ובפעם הבאה שהנושא יגיע לעדכון ולדיון מחודש אני אעלה את זה. הבעיה בכל הקשור לעצירה וחניה, היא אינה בחוק. בישראל אין קשיחות מובנית של השוטרים ולכן בקלות, כשאדם בתוך הרכב מתחנן בפני השוטר, השוטר מוותר לו בד"כ. התקנה אוסרת גם עצירה בחנית נכה. לא רק חניה מוחלטת.

למעלה