חנוך דאום: הומואים צריכים להעריך את הדרך שעשו הדתיים

חנוך דאום: הומואים צריכים להעריך את הדרך שעשו הדתיים

פוסט חשוב ונכון בעיניי שפרסם חנוך דאום החודש, וארשה לעצמי לצטטו כאן.
https://www.facebook.com/HanochDaum/posts/868413553180339?fref=nf
אפשר לראות שקיבל יותר מ-5,000 לייקים ואולי עוד לא מאוחר להגיב לו שם.
על בסיס הפוסט דאום גם פרסם טור דומה ב"שבעה ימים".
----

באופן אישי אני בעד חוק ברית הזוגיות. השתתפתי אפילו באיזה סרטון בנושא בעבר. למה לא לתת למי שחשוב לו לקשור את עצמן בקשרי נישואין לעשות זאת? בעיני זה לגמרי מובן מאליו. לגמרי.
ואחרי שאמרתי את זה, אני רוצה לומר עוד משהו, על תחושת החמצה גדולה שאני מרגיש בימים הללו. עזבו את לפיד ובוז׳י שצועקים על בנט שהוא חשוך ופרימטיבי. הם יודעים שזה לא נכון. הם יודעים שבנט אינו ניסים זאב, הם יודעים שיש לו חברים גייז, שהוא בעד שיהיו להם זכויות משכנתא וזכויות אחרות שיש לכל זוג, שהם עצמם לא ילכו עם החוק הזה עד הסוף, ובכלל, לא צריך להזכיר את זה אולי, אבל הוא לא ישראלי פחות ראוי מהם, כן?
נכון, כמי שעומד בראש מפלגה עם קהל בוחרים שחלקו הגדול דתי, ללכת מעבר למתן זכויות מלאות גם למקום ההצהרתי, הוא עוד לא מסוגל (בעיני חבל), אבל אם אתה אדם ליברלי, אתה אמור לדעת לקיים דיון בלתי מתלהם, גם עם מי שחושב אחרת ממך, בייחוד אם הוא מכבד את זכויות הפרט שלך, ורק בשל התנגשות עם ערכיו הדתיים לא מסוגל (עדיין) לחוקק חוק הצהרתי שמכיר בך כמשפחה. צריך להזכיר שזה חוק מאוד מתקדם שקיים ב17 מדינות בלבד, ולסמן כחשוך את כל מי שלא תומך בו כעת, זו החמצה.
אם לדייק את דבריי, מה שעצוב פה הוא שהציונות הדתית עשתה דרך אדירה בעשר שנים האחרונות ביחסה לקהילה. אדירה ויפה. ממקום שלא מכיר בכלל בקיומם של גייז, החלה מודעות גבוהה לנושא, והגישה אליהם השתנתה לגמרי, גם במדיה הדתית, וגם בגישה ההלכתית של רבני המגזר. יש קבוצות של גייז דתיים, הן נפגשות עם רבנים, יש פסקי הלכה רבים שמקלים עליהם ועליהן בתחומים רבים (פונדקאות וכו׳), הם אורחים רצויים בבתי הכנסת, וכל האמירה הזו שאצל החרדים עוד תופסת, שזו איזו מחלה שאפשר להחלים ממנה, פשוט לא קיימת. יש עוד הרבה מה להתקדם וארוכה הדרך, ארוכה ומפרכת, אבל נדמה לי כי הציונות הדתית, כחברה דתית, עושה את צעדיה בכיוון הנכון.
הזרם המתון בציונות הדתית לומד בשנים האחרונות לקבל בסובלנות את הקהילה הגאה. נדמה לי שאם הקהילה הגאה תהיה סבלנית גם לציונות הדתית, תאפשר לה את הזמן והמרחב הבטוח, אפשר יהיה להגיע להבנות גם סביב חוק הזוגיות, שיכבדו את חופש הפרט, ויאפשרו לאנשים שהם בכל זאת דתיים ושמרנים, להרגיש שהם עושים את זה מבחירה, בקצב הנכון ובצורה ראויה.
להתחיל להטיח עכשיו בציבור שלם שהוא חשוך ופרימטיבי זה טוב לבחירות, אבל רע מאוד לכל התהליך החשוב של יחס החברה הדתית לאומית והמסורתית לקהילה הגאה, וזה גם לא הוגן.
דרושה הידברות. מלחמות לא יעזרו כאן.

גנימדס

New member
ומה גרם לדרך הזו להתבסס?

מה שביסס את הדרך הזו הן המלחמות של הקהילה. בלעדיהן לדבורים בעלמא לא היתה שום תועלת.

בנט ודתיים כדוגמתו הם דתיים שאפשר לדבר איתם, לדעתי הם לא מוקד הבעיה.
הבעיה היא אנשים כאורי אריאל ובצלאל סמוטריץ', אלי ישי וברוך מרזל, איתם אף אחד לא מנסה להידבר בכלל.
כי דתיים זה משהו אחד, קיצוניים וחרד"לים זו אוכלוסיה קשה הרבה יותר להידברות.

פורטי40

New member
מעניין, אבא של בצלאל

הרב חיים ירוחם (אב"י) למד ביחד איתי מגן ילדים ועד סיום הישיבה התיכונית: 13 שנים בסך הכל.
הוא היה נער חביב, פיקח וקצת... שחצן., מלא בטחון עצמי. הינו חברים טובים.
מעניין איך היה האבא מתיחס אלי היום, ואיך היה מתיחס אלי בנו בצלאל.

ראיתי את סמוטריץ' הרבה פעמים בטלוויזיה

עשה רושם נורמלי, לא הייתי מנחש שהיה קשור למשהו כמו מצעד הבהמות.

זה ברור שאנחנו חייבים הכרת טובה עצומה לראשוני הקהילה

על מאבקיהם, ועוד כשבדרך נחתה על הקהילה מגפת האיידס המחרידה.
אבל עכשיו, לפחות מול בנט ודומיו, אין טעם במלחמות מתלהמות לדעתו וגם לדעתי.

למעלה