חנויות יד שנייה

חנויות יד שנייה

יש לי חברה בעבודה שמתלבשת מדהים. בכל יום היא מרביצה הופעה צבעונית וססגונית ובסוף השבוע פשוט שאלתי אותה איך היא עושה את זה (וחלילה לא מקנאה, מהערכה) היא ענתה שאחת לשבוע היא נכנסת לחנות יד שנייה שיש בשנקין והיא מפנקת את עצמה עם משהו אחד או שניים שעולים לכל היותר 30 ש"ח. זה הביא אותי לחשוב שאולי באמת הקטע הזה עם יד שנייה הוא משהו שצריך לתת עליו את הדעת. מה דעתכם על הנושא? האם הייתם הולכים עם משהו שאחרים לבשו לפניכם ? האם הייתם רוכשים מוצר חשמלי יד שנייה? מה כן נכון לקנות ביד שנייה ומה צריך כן לקנות חדש? מכירים חנויות יד שנייה? בואו נדבר על הנושא, לדעתי זה חשוב.

סמאדי

New member
אוהבת וקונה בחנויות האלה.

יש לי בהן הרגשה שאני עשירה. אני יכולה לקנות את מה שאני אוהבת ''את זה, ואת זה וגם את כל השאר''.אוהבת.

א ל ק י ס

New member
אין מצב מבחינתי

אני יכולה ללכת עם בגד שלא נראה מיליון דולר אבל אני אדע שהוא יד ראשונה אצלי. פעם קנינו מדיח יד שניה שהחזיק מעמד כמה שנים טובות אח"כ. אבל זה היה חד פעמי ולא אחזור על כך שוב.

mykal

New member
אני לא אוהבת ללכת לקנות ביד שניה,

ממילא אינני קונה בלעצמי בגדים מוכנים, אלא תופרת לבד, אז למה צריכה לקנות משהו משומש. גם בני הבית שקונים חדש, אינם בזבזנים ומשקיענים גדולים, ולכן חדש זה חדש. אפילו רכב אני מעדיפה חדש ולהשמש בו עד שנגמר. אני רואה בקניה מיד שניה--סוג של סיכון.

ומה עם למחזר את הבגד?

זה לא קל למלא ארון מבגדים שאת מחייטת לעצמך לא פעם ראיתי בגד מדהים שאם הייתי משנה פה או שם הייתי מוכנה ללבוש. אין לי בעיה לעשות את זה לבגד זול ובהאנגר למשל אפשר לקנות בגדים במשקל. לא אכפת לי לשנות בגדים זולים אבל יש לי בעיה לשלם מאות ואלפי שקלים לבגד שאינו מושלם במיוחד אם אשתמש בו מספר בודד של פעמים

mykal

New member
אני ממחזרת את בגדי שלי,

לא כ"כ בעיה ל'מלא' ארון, כי לא תופרים בעונה את כל הגרדרובה, מוסיפים מעט, משנים מעט, משתמשים באריג מדבר אחד לקשוט אחר. כשאני בוחרת אריג, אני יודעת למה.

את יודעת שיש דבר כזה מכונת כביסה?

וברגע שמכניסים את הבגד למכונה הוא יוצא נקי? וגם אם יש כתם או קרע אפשר עדיין לאלתר ולהפוך אותו ללביש? ולא חשבת על כך שבטח מדדו את הבגד בחנות? לדעתי, ליד שניה יש אישיות

mykal

New member
מותר לך, תהני,

אני מרגישה אחרת, ונוח לי בהתנהלות שלי. לא נראה לי שיש בה פסול. ולא כ"כ הבנתי את הענין של מכונת הכביסה? וגם לא הבנתי את ענין התיקונים.--זו מומחיותי. אולי אם תסבירי אבין.

ninga 3

New member
../images/Emo9.gifולחשוב שפעם רציתי לפתוח חנות כזו בעירי

חושבת שזו המצאת המאה, בעבר אחותי (רחובות) היתה מוסרת המון לחנות כזו שקראו לה אז (לא יודעת מה איתה היום) "הפיל הלבן" והרבה פעמים ראתה בגדים חדשים ארוזים, אנשים מביאים מחו"ל בגדים או נעלים לעצמם או למתנה, ובתחלס זה לא מתאים, פיספוס במידה או טעם שונה, אז מביאים לחנויות כאלה, הבגדים המשומשים עוברים כביסה וגיהוץ, כך שבפועל הכל תקין...רק זול יותר. לגבי מכשירי חשמל, אין לי דיעה אחידה, אני חושבת שההתרשמות הראשונה היא שקובעת, מראה המוצר והבלאי....
גילה

סמאדי

New member
לא חושבץ שזה כל כך ריווחי לפתוח כזו חנות

למרות שמאו אוהבת חנויות כאלה. העבודה מרובה, הרווחים קטנים...

בחיים לא הייתי קונה משהו שמישהו אחר לבש.

לא צריכה לקבל מחמאות, מספיק לי שהנשקפת במראה נראת טוב, ויופי הרי זה עניין של טעם, חלילה לא מבטלת את טעמך ארי, אבל אולי אם אני הייתי רואה את אותה בחורה, יתכן ובעיני לא היה לבושה כה מדהים. גם מוצרי חשמל לא קונה ולא מוכנה לקנות יד 2. מה שכן הייתי קונה יד 2 זה רכב, או דירה. שבוע טוב.

ninga 3

New member
היי תורמת מידע ../images/Emo140.gif כנסי בבקשה

כשהכרתי את בעלי הרגשתי והתנהגתי בדיוק כמוך.....נאמר לי שהכביסה מנוקה במיכבסה, אין בבית גם מכונת כביסה...הזדעזתי והבעתי את הרגשתי..איכס..גוועלד...מה, כל הכביסה שלי תכובס עם כביסות של אנשים אחרים...
..לא ולא..
בעלי המתוק ברוגע שלו והשלווה שלו...אמר לי והשתכנעתי...."כשאת נופשת בבית מלון,, בארץ או בחו"ל, את נוהגת לקחת איתך מצעים ומגבות מהבית....
...הרי שגם אותם מכבסים במיכבסות קולקטיביות לא..
גם הצלחת והסכו"ם, מישהו זר אכל בם, גם במיסעדה הדבר דומה, וגם אצלך בבית אם הזמנת אורחים ..מישהו השתמש בחפצים שלך, אלא אם השתמשת בסכו"ם וכלים חד פעמיים... במיכבסות שמים כלור, ויש כמה מכונות, לא אחת, ברוך השם אנחנו יחד כבר הרבה שנים, ואין לי תלונות כלפי המיכבסה...הכל נהדר..ואני הירווחתי עבודה מיותרת ומתישה.
גילה

גילה יקרה את לגמרי צדקת, תשובתי

לא באה מתוך התנשאות, פשוט מתוך דרך חיים שלי אליה אני רגילה. מכיוון שיש לי ילדים בארה"ב ואני נוסעת אליהם לעיתים קרובות אני קונה שם את רוב בגדי, והבגדים בארה"ב זולים הרבה יותר מהבגדים בארץ, יש לי עדיין בגדים בארון עם פתקיות הקניה תלויות עליהם, כךשממש לא זקוקה ללכת לחנויות בארץ לקנות, ובנוסף אני לא קונה לפי הצורך, אני קונה אם מתחשק לי. לגבי מוצרי חשמל,, מעדיפה דברים חדשים עם אחריות. אכן שפר עלי מזלי ואני יכולה להרשות לעצמי לקנות לי חדש ואת מה שאני רוצה. זה שוב לא בא מתוך התנשאות או ראיה לא נכונה של הדברים והאמת שאני מכירה אנשים שכל הבית שלהם הוא מרוהט בטוב טעם והכל מדברים שמצאו ליד פחי האשפה ושידרגו את זה, כל אחד מתאים העונה קניתי מגפיים בנעלי גזית וגיליתי שהם לוחצות לי, הלכתי לחנות נתנו לי זיכוי על סך 600 ש"ח וכך אני מסתובבת עם פתק בארנק שאולי ילך לאיבוד, ואני בטוחה שלא אמצע שם נעלים כי הדברים שלהם הם לא לטעמי (פרט למגפים שמצאו חן בעיני) זה בזבוז משווע, אבל גם זה קורא. יום טוב לכולם. לעצמו את אורח החיים הנראה לו.

שכחתי לגלות לכם , כשאני נוסעת לנופש

בבית מלון אני לוקחת ציפה לשמיכה מהבית, כי לפעמים יש שמיכות עם ציפה שהריח לא מוצא חן בעיניי. כל אחד והשריטה שלו. סלטים חיים אני לא אוכלת באף מקום רק בבית שאני מכינה, אפילו לא אצל ילדי. מה תגידו על זה?

ninga 3

New member
היי תורמת../images/Emo140.gif

בטוחה שדבריך נאמרו מתוך סלידה וזעזוע (כפי שקרה לי בעבר) ולא מתוך התנשאות, גם לי יש אפשרות לקנות מוצרים חדשים...האמת שעכשיו מתלבטת בקנית מיקסר, טרם החלטתי איזה..? אגב, אני מעריצה אנשים שמוצאים דברים, מחדשים אותם ומאפסנים בבית, יש לי חברה שכך ריהטה את ביתה, יש לה טעם נפלא, אמצעים אין, והיא צבעה וריפדה כורסא דו מושבית מעניינת ונוחה פשוט להתפעל ולהעריץ. הפעם היחידה שאני אספתי שולחנון היה, כשהשכנים עזבו את הביניין והשאירו שולחנון יפה בעיצובו, אלא שהיה מצופה בנייר וסיכות, ראיתי את הפוטנציאל הורדתי את הניירות והסיכות, צבעתי בצבע יסוד, וטרם השלמתי את צביעתו הסופית, עברה כבר שנה מאז...
גילה

גליה דברי גם לא נאמרו מתוך סלידה.

פשוט כמו שאני לא חשבתי אף פעם לרכוש מטוס או יכטה. כך אף פעם לא נתתי דעתי לרכוש מוצרים יד שניה. אגב אני מאוד אוהבת לתרום, ורק השבוע תרמתי 2 מזרנים קינג קוייל חדשים עדייו באחריות ומיטה זוגית, כאשר הנתרמת צילצלה אלי ואמרה לי שהיא לא מאמינה שכאלה דברים מוכנים לתרום. תרמתי כי התפנקנו במיטה זוגית מתרוממת, חשמלית. הנה תמונת המיטה שתרמתי.

ninga 3

New member
גם לנו יש מיטה נהדרת של "הולנדיה"

עם מזרני טמפור כמו של האסטרונאוטים...
תתחדשו, איזה יש לכם..
בזמנו קנינו במכרז המדינה..היה די זול אזזזז.
גילה

הולנדיה, לא אומרת מחיר מחשש ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

זה כמו בלונה פרק, עולים יורדים
איזה איכות חיים, חבל על הזמן.

jesie12

New member
בנושא הסלטים אני איתך לגמרי.

חייבת סלט טרי שאני חתכתי ואוכלת מיד.

למעלה