חמשוש בירושלים

gastro101

New member
המלון- סנטראל בוטיק רח הלני המלכה פינת רחוב יפו

פעם שניה לבעלי, ראשונה לי. המלון שוכן מעל סופרמרקט -את המפתחות (וגם מפה של העיר והסבר פניך לתיר) מקבלים מהקופאי . חדרים קטנים אבל חדשים נקיים, פונקציונלים , מעוצבים יפה ב 400 שח ללילה לא ארוחת בקר
מיקום מעולה
חסרון- בלילה היו קולות מוסיקה מהמועדונים סביב , היו אטמי אוזנים בחדר אמבטיה , לי זה לא הפריע, בעלי שם אוזניות עם מוסיקה וישן שנת ישרים
 

gastro101

New member
קפה קדוש

פעמים בקרנו בו , מרחק 2 דקות הליכה מהמלון
בחמישי אחהצ נפגשנו עם הסטודנטית שלנו בירושלים , היא לקחה עוגה עגולה של קרם שקדים ודובדבנים- מעולה !!! שפע דובדבנים, הוגש עם כדור גלידת וניל נהדרת
אנחנו חלקנו "ארוחת בקר קטנה" - בריוש חמאתי כראוי, מנת עוגת שמרים גבינה- מופלאה כתמיד , פנכת ריבת עגבניות שרי, שני משקאות- לי מיץ תפוחים סחוט טרי- מושלם,לו קפה ולה משקה קפה גדול על סויה- 92 שח החשבון

בששי בבקר אץ בעלי לתפוס מקום בשעה שמונה וקצת. בתשע וקצת כבר היה מלא
לי ארוחת בקר- סטנדרטית אבל טעימה- שתי לחמניות עם קרום נפצוצי ובריוש אחד, חביתה עם בצל עשויה כהלכה, בקשתי סלט בלי מלפפון וקבלתיו עם חסה רעננה ועגבניות ורוטב מתקתק טעים, מגש עם שקעים- גבינות, סלטונה, ריבת עגבניות שרי - אמרו שיש מילוי לפי צרך, לא היה צרך . מיץ סחוטרי של גזר תפוזים
לקפה בקשתי שיוסיפו אבקת שוקו הביאו צלוחית מלאה אבקה שאוסיף לטעמי

לו לביבות סלק- 4 לביבות שמנמנות עם רוטב יוגורט וסלט ירוק של עלים טריים - נהנה מאד
עם אספרסו קצר ומקיאטו כפול לו- 117 שח .

במקום ויטרינת קרור של עוגות מפתות, רק כשיצאנו ראיתי שיש טארט לימון- סיבה לחזור, שפע עוגות שמרים על הדלפק , בשעה 11 שבנו לקנות עוגת שמרים שוקולד הביתה- זו היתה הלפני אחרונה. כארוחת ערב קלה- בהחלט טעימה למרות שהייתי שמה קצת פחות מילוי.

קפה קדוש- מוסד ותיק- פעם ראשונה שלי שם- בהחלט לא אחרונה !
 

החתולית

New member
לביבות הסלק בקפה קדוש, נהדרות !

בכלל קרן קדוש עושה שם יופי של דברים, ותענוג לדעת שמדובר במוסד כל כך ותיק. אם אני זוכרת נכון, הם חוגגים 50 שנים למקום.
 

gastro101

New member
ארוחה הודית בלה רג'אנס מלון המלך דוד

זו היתה עילת הבקור בבירה. ברגע שראיתי את הפרסום על השף ההודי הנודע (קאפור ) שמגיע לבשל בירושלים- התקשרתי לחברתי הירושלמית , נשואה לעולה מהודו (בומביי ) ובשמחה רבה הזמנו מקום

היות התמזל מזלכם ולא יהיה שידור נוסף - לא אלאה בפרוט רב א ב ל- זו היתה ארוחה מאכזבת מאד !!!
רב המנות דלות תבול, איפה הודו ואיפה כופתאות הפטריות התפלות, מרק עגבניות עם טעם מתכתי כאילו לקחו רסק עגבניות מקופסה הוסיפו מים חיממו והגישו .
מנת דג שלקחתי כאחת הראשונות- הדג היה עשוי כהלכה, עור פריך דג עסיסי אבל על הדג נח לו..סלט קצוץ דק של עגבניות ומלפפונים . זה הודי ??

מה היה טעים? סמוסה קטנה שקבלנו לפתיחה מתנה מהשף, דאל שליווה שתי מנות עיקריות . קינוח של פודניג אורז בזעפרן , אבל למרות המחיר 52 שח הוגש בכוסית קטנה בכמות זעומה וגם חשתי בגרגרי סוכר באכילתו. מוס שוקלד שהיה אמור להיות בטעם צ'אי מסלה אבל היה עם טעם של מוס רגיל
הוגש גם מגש פטיפורים ללא חיוב- מאפי מדלן קטנים עם ציפוי של פונדנט מתובל קלות, ריבועי מרמלדת משמש ופרלינים של שוקולד מריר עם מילוי קרם בננה

החשבון לארוחה שכללה רק מנה עיקרית בשרית אחת ( בשר טלה עם עצם במרכז ) עיקרית של תבשיל תרד וחומוס והרבה מנות ראשונות -800 שח.

מסעדה רבת מלצרית אבל אף אחד לא ניגש לברר איך האוכל וכך יצאנו מאוכזבים
מאד מאד. חברתי תהתה אחכ האם יש טעם בכל זאת להתלונן . קשה להאמין שף כה מנוסה יגיש ארוחה כה תפלה עם כותרת של אוכל הודי
 
כמה חבל! כנראה ששף כזה לא יגיש אוכל מסורתי פשוט טוב.

כולם מנסים ל'חדש' ולהיות יצירתיים וזורקים לפח מאות שנים של ניסוי וטעייה שגיבשו
מאכלים שעברו מדור לדור, בין אם זה בהודו או בצרפת. חבל.
 

gastro101

New member
מונה - רח שמואל הנגיד 12 ירושלים

שוכנת בבית האומנים , פתוחה בשיש לצהרים
תפוסה בצהרי ששי כשליש . השרות היה טוב מאד כולל מים בבקבוק גדול ובקבוק חדש הובא בלי שבקשנו . רק הפריע לי שלא ניקו פרורים לפני הגשת קינוח- אז ניקיתי בעצמי..

חלקנו 3 ראשונות ועיקרית אחת

ריזוטו כרישה- ריזוטו בצבע ירקרק , עשוי בדרגה נכונה , עוטר בלדי בצל צלוי

רביולי טולום- 5 יחידות של רביולי עגול המלית חצילים- מלית קצת נוזלית לטעמי, ברוטב עגבניות טריות ופרורי גבינת טולום. משהוא היה חסר לי בתבול- לא אזמין שוב בעתיד

פולנטה עם פריטת- הוגשה בסיר מתכת קטן וכך שמרה עלן חומה היות ושלש הראשונות הוגשו בו זמנית למרות שאמרנו שנחלוק. פולנטה קרמית תבשיל פטריות טוב. מנה קלסית עשויה טוב

סלט ירוק בוינגרט טרגון- הוגש לנו OTH, יתכן משום שהמנות הראשונות התעכבו לצאת. וינגט עדין עם טעם טרגון מרומז אבל מורגש, עלים פריכים- יופי של מנה !!

עיקרית נתח קצבים עם ניוקי תפוחי אדמה פרחי ברוקולי ושעועית ירוקה- הבשר היה ברוטב יין אדום מעולה, מרחתי את פרוסות הבשר (הוגש פרוס) בשום אפוי שהוגש לנו כפתיח והיה מעדן. מחיר 118 שח

לפתיחה קבלנו צלחת עם פרוסות לחם לבן לא מוצלח- נראה שנפרס חם והפרוסות היו מקווצ'צות , צלחת עם שמו זית , זיתים שחורים, שיני שום אפוי ומלח גס. הלחם ללא חיוב .

קינוח מעולה- טורט פסיפלורה- סוף סוף קינוח מקורי, על מצע של פרוסות דקות של אגס- מאפה עגול כנראה עשוי שקדים ומחית פסיפלורה, עליו כפר של בצק פילו אפוי , שקדים פרוסים וכדור סורבה פסיפלורה , פלחי אגס מבושל למחצה
מומלץ בחום !

החשבון- ראשונות סביב 50 שח, עיקרית 118 שח, קינוח 42 שח , אספרסו כפול משובח 12 שח - 320 שח. אהבנו את השרות והטיפ היה בהתאם, לשבחה של המלצרית- בררה מיומתה האם לפרוט אל השטר.
 

gastro101

New member
ועוד קצת
כי ירושלים בראש שמחתנו


מומלצים- חנות ספרים פרטית- ירדן במדחוב יפו- חנות שאפשר לשבת שעות עם המוכר לדבר על ספרים ולעודד יזמות פרטית ולא רק רשתות
הוא המליץ על חנות תקליטים - בשם -התקליטיה- רח יצחק אלישר 5- פניה מרח חבצלת שיוצא מרח יפו . חגגה אמש 4 שנים ..דר פוד- אתה תהנה שם !

שבוע העיצוב שהחל ביום חמישי- עם תערוכות מענינות בוילה של שרובר ובבית הנסן ממול.
 
אם את אוהבת חנויות ספרים

ממליץ לנסות את זו שברחוב שץ. לא אהרוס את ההפתעה, רק אגיד שכדאי לראות את כולה.
 
למעלה