חמצון חיזור-בעיית הבנה

חמצון חיזור-בעיית הבנה

(קטע מוזר-עד לפני חודש זה היה הנושא ששלטתי בו הכי טוב) במיקוד של רכס מוצגת במהלך שאלה מתונה התגובההבאה: נתונה התגוסה הלא מאוזנת <----2Mg+o2 2MgO (הMgO מצוי באותה שורה-אבל זה כותב לי הפוך) כשהם מראים את תהליך החמצון: Mg------>Mg+2+2e /*2 הם מורים להכפיל את התגובה ב2 כי תגובת החיזור היא O2+4e------>2O-2 לא הבנתי,למה החמצן קיבל 4 אלקטרונים אם דרגת החמון השתנתה מ0 ל2? אני יודעת שהיו שני אטומי חמצן אבל...מעבר האלקטרונים נספר פר מה? מולקולות? אטומים? מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי נכון 1.למה עברו 4 אלקטרונים? 2.לפי מה סופרים אותם? עוד שאלה 3.תגובת חמצון חיזור לא מאוזנת צריכה להתאזן קודם ע"י מספר אטומים או ע"י התגובה? אם לא הבנתם תגידו אני אנסה לנסח שוב בבקשה זה מאוד חשוב

Double Oxygen

New member
חמצון חיזור

בעקרון מה שהשאלה הזו רוצה להראות לך זה איך לאזן תגובת חמצון חיזור על ידי חלוקת התגובה הכללית לשתי תגובות קטנות:תגובת חמצון ותגובת חיזור. על ידי שתי התגובות בעצם תוכלי לדעת כמה אלקטרונים עברו בתגובה. את רואה בתוצרים של החמצן שהוא נמצא בדרגת חמצון -2,נכון? ובנוסף לזה יש שני אטומי חמצן. ביחד זה אומר שיש שני אטומי חמצן שדרגתם -2 ולכן כדי לאזן צריכים להיות 4 אלקטרונים. כדי לדעת איך לאזן את צריכה להתסכל תמיד על המטען הכללי בתגובה. אם בצד ימין יש לך דרגת חמצון כוללת של מינוס ארבע בגלל שיש שני אטומים של חמצן בדרגת חמצון -2. בצד שמאל חייבים להיות 4 אלקטרונים לאיזון הכולל.

הבנתי נכון?

השינוי בדרגת החמצון הוא פר אטום בודד מעבר האלקטרונים הוא פר מולקולה? ליחסי מקדמים יש השפעה על העניין?

א..ו..

שאת אמרת שיש שני חמצנים התכוונת בגלל שזה O2 או בגלל שהמולקולה התוצרים מופיע עם מקדם 2?

BigBadWolf

Member
מצב חימצון הוא פר-אטום

בהתחלה יש מולקולה עם 2 אטומי חמצן ולכל אחד מהם מצב חימצון 0. בסוף לכל אטום חמצן יש מצב חימצון -2. לכן, יש צורך ב-4 אלקטרונים - שניים לכל אטום. באותה המידה בהתחלה יש לך אטום מגנזיום עם מצב חימצון 0 ובסוף אטום מגנזיום עם מצב חימצון +2. לכן, יש צורך בהוצאה של 2 אלקטרונים. סך הכל מספר האלקטרונים בתגובה חייב להשמר ולכן נכפול את תגובת המגנזיום פי 2.

תודה!

תודה לשניכם! נראה לי שהבנתי...כשאני אתקל בעוד שאלה על זה אני אבדוק אם באמת הבנתי תודה:)

למעלה