אם תצמידי לי לאנשים כינויי "חיבה"
זה לא יגרום להם לכבד אותך יותר. קצת קשה לי להבין איך הסקת את הדברים האלה מתוך מה שכתבתי, הרי ברור שאף אחד לא אומר להפסיק להניק גורים אומללים אלא פשוט לא להרביע יותר. לא מאמינה? תכנסי לגוגל ותכתבי חמוסי אנגורה באנגלית, זה יביא אותך להמון חומר בנושא שאני אעלה ברגע שיהיה לי זמן. איך את חושבת שהם מרביעים את האנגורות? נגיד וחמוסת אנגורה ממליטה 12 גורים, מי יניק אותם? המגדלים עצמם? לא, יש חמוסות שמוחזקות בדיוק בשביל המטרה הזאת וגורי האנגורה עולים כפול מגורים רגילים אז מן הסתם זה יותר משתלם להם. ואין ממש דרך אחרת, מועדון החמוסים באנגליה וארה"ב לא החרים את הסוג הזה סתם. מגדלי אנגורה נחשבים בכל העולם כלא אחראיים. כמישהי שמבינה טיפה בגנטיקה, צבע ואורך פרווה ממש לא אותו דבר. איך את חושבת שקיבלו חמוסי קינמון? ע"י הרבעות בין חמוסי סייבל מאוד בהירים. אם היו מרביעים סייבל בהיר עם כהה לא היו מגיעים לתוצאה של קינמון אף פעם ואותו הדבר עם אנגורה - זיווג אנגורה ורגיל יביא גור עם פרווה ביינונית ולא חצי חצי, בדיוק מה שקורה כשמזווגים חתול פרסי עם חתול רחוב, לא יוצאים חצי גורים שנראים פרסי וחצי שנראים חתולי רחוב. יוצאים חתולים שהם שילוב. ושוב, אם את לא מאמינה לי את יותר ממוזמנת לפנות לגוגל ולחפש מידע, מין הסתם לא מידע שנכתב ע"י בית גידול לאנגורות כי הם לא יהיו אובייקטיבים. ואגב, רוב הבעיות של החמוסים באו מחמוסי מארשל בארה"ב, חוות מארשל היא חוות החמוסים הגדולה בארה"ב והם מייצרים מיליוני חמוסים חלשים כל שנה כי הם מרבעים אותם בכמויות מסחריות וללא כל פיקוח. החמוסים האלה והגידול הלא אחראי הוביל לכך שמשך חי החמוס בארה"ב קטן בהרבה מזה של החמוסים של גרמניה\בלגיה ואפילו של ישראל. כל המידע הזה מצוי ברשת ובעיתוני חמוסים זה לא משהו שאני ממציאה, אין לי כל תשוקה לשבת מול המחשב ולהמציא סיפורים נגד זן כזה או אחר של חמוסים וכן, אני דיי הרבה זמן ב"עסק" וחשבתי פעם לייבא לארץ חמוס אנגורה אז ביררתי קצת בעניין בזמנו .