חלת פרח לרה"ש בעקבות ולנטינה 2

חלת פרח לרה"ש בעקבות ולנטינה 2

לפני חודשים אחדים העליתי תמונות ממאפי שמרים בהשראת ולנטינה זורקן. הבטחתי שהמשך יבוא. לרה"ש הכנתי חלה שבהחלט עונה על ההגדרה.
החלה חלבית אבל ניתנת להמרה לפרווה ללא כל בעיה. בכלל הרעיון כאן הוא העיצוב וכל אחד יכול לבחור בבצק לחלה שהוא מכיר ואוהב:

חלת פרח וחלות רימונים אישיות

המצרכים:
1 ק"ג קמח מנופה
100 גר' סוכר (חצי כוס)
1 כף מלח
1 כף גלוטן
2 כפות שמרים יבשים
1 כף משפר אפיה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1.5 כוסות מים פושרים (310 מ"ל) או יותר לפי הצורך.
1/2 כוס שמן או 100 גר' חמאה רכה.

למריחה בין השכבות :
50 גר' חמאה רכה
ההכנה:
בקערת המערבל עם וו לישה לשים בצק רך וגמיש. (כ 10 דקות לישה).
מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח. מחלקים ל 2 . לחלת הפרח משתמשים בחצי מכמות הבצק. את המחצית הנותרת שומרים בינתיים מכוסה.
חלת הפרח:
מחלקים את הבצק ל 4 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעיגול דק בקוטר 30 ס"מ. מורחים עיגול במעט חמאה. מניחים עליו את העיגול הבא. גם את העיגול השני מורחים בחמאה ומניחים את העיגול השלישי. שוב מורחים חמאה ומניחים את העיגול הרביעי.
מחלקים את העיגול עם כל השכבות ל 8 פלחים מדוייקים. בכל פלח עושים חריץ לאורך בלי להגיע לקצוות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.
לוקחים פלח אחד ומשחילים את הקצה הצר בחריץ מלמטה כלפי מעלה ומושכים בזהירות.
את החלק הרחב מהדקים לגליל שיוצר צורת שבלול. מניחים במרכז התבנית כך שהקצה החד פונה כלפי חוץ. והקצוות המגולגלים נמצאים במרכז.
מניחים כך את כל הפלחים במעגל. במרכז המעגל, הנחתי לחמניית רימון קטנה. מתפיחים, מורחים בביצה טרופה ואופים ב 170 מ"צ כ 40 דקות, אם רוצים מורחים מעט סירופ סוכר להברקה.
חלות רימונים אישיות:
מחלקים את הבצק לכדורים של 60 גר'. מעצבים כדורים מכל העיגולים מלבד אחד שישמר ליצירת הכתרים. את הכדור שנותר מרדדים דק וקורצים כוכב קטן באמצעות חותכן עוגיות כמספר החלות. מניחים את הכוכב במרכז כדורי הבצק בחלק העליון ובעזרת חפץ דק ועגול (החלק האחורי של מכחול למשל), דוחפים מעט את הכוכב כך שייצמד לכדור וקצותיו יתקפלו כלפי מעלה. מסירים את המכחול בזהירות. מורחים על החלות ביצה טרופה ואופים ב 170 מ"צ כ 20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות ונקישה בתחתיתן משמיעה צליל חלול. להברקה אפשר למרוח סירופ סוכר.







 
השאלה שנזנחה

איך אפשר לשמור על קוים חדים וברורים של חיתוך הבצק גם במוצר המוגמר?
 
תודה על התגובות המפרגנות
ןלוורדה תשובה

כשהבצק במרקם נכון והחיתוכים חדים וברורים, זה נשאר כך גם במוצר הסופי.
 
למעלה