חלוקת
עם נהג צעיר

yalyul

New member
חלוקת ../images/Emo73.gifעם נהג צעיר

בשעה טובה נגמרו ימי המלווה שלנו והנהג הצעיר מתחיל לסייר לבד בכבישי ארצינו... אחרי שהבהרנו שהרכב שלי (הוא היה בטוח שההגדרה הנכונה היא "שלנו")
הצגתי בפניו את עלות הדלק החודשית הממוצעת שלי הצעתי שבכל ראש חודש אני אתדלק על חשבוני עד שאגיע לסכום הממוצע- מעבר לזה כל התדלוקים יחולו עליו. לא לדאוג הילד עובד...והסכים מיד לרעיון אבל איפה הקוץ? אתם שואלים, עד עכשיו ,חודש וחצי לא נהגתי הרכב היה ברשותו היום ביקשתי "שרות" קטן בתוך העיר מה עונה לי הבונבון? תני לי כסף לתדלק אני בלי דלק... עשיתי פרצוף נעלב, אמרתי אין כסף! ואחר כך הצטערתי... מצד אחד אני מעונינת שידע לחלק את ההוצאות שלו על פני החודש מצד שני ,תגובתו הפתיעה אותי והגבתי בשליפת צפורניים. רוצה גלגל הצלה לחזור בי או לא? לתת לו להתבשל בלי רכב עוד שבוע למשכורת? אני אלופה בעצות לאחרים...אבל בשבילי נדה

AYELET1

New member
או שלא הבנתי נכון

או שאין 2 צדדים אלא ק אחד (על פי דבריך). מצד אחד את רוצה שידע לחלק את הוצאותיו על פני החודש, מה שנקרא בישראלית מצויה "לגמור ת´חודש" , ואי לכך ובהתאם לזאת אין לתת כסף נוסף . מצד שני, הופתעת והגבת בשליפת ציפרניים. טוב, התשובה די מרגיזה, ממי שמקבל רכב, שחוץ מדלק (וגםכאן- סכןם חלקי), אינו מכסה את ההוצאות על הרכב. השאלה העיקרית אם באופן עקרוני הוא בזבזן, או שבמקרה החודש זה מה שקרה. ומתשובה על שאלה זו , ניתן "לקבל כיוון" כיצד לנהוג

yalyul

New member
לא בזבזן..

וגם לא דן חסכן.. למעשה כבר נתתי לו לפני שבוע 50 ש"ח ע"ח משכורת כי לא רציתי שיתקע בלי הרכב (לעבודה לחברה וכו´) לכן כעסתי ששוב ביקש כסף אני לא רוצה שיתרגל שאני סותמת לו חורים מצד שני עוד שבוע משכורת - יכולתי לשלוף עוד 20 ש"ח לא?

vered4

New member
אולי תשנו את צורת החישוב

כל כמה זמן את מתדלקת, וכמה ליטר כל תדלוק? תתחילו בחישוב שבועי, או דו חודשי. ואז גם אם יגמר לו הכסף, זה יהיה לפחות זמן. מה קורה כשאין דלק, את ממלאה והוא לא נוהג? בסופי שבוע, מי נוהג בעיקר? אפשר גם שאת תמלאי בתחילת שבוע, והוא בסופו. האם באמת נגמר לו הכסף, או שהוא "מעדיף" להוציא אותו על דברים אחרים? אפשרות אחרת, את התשלום עבור הדלק של החודש הקודם לעשות ביום המשכורת שלו, אז בטוח יש כסף. ומה שבאמת הציק לך, זה היחס שלו, אבל אולי זה מה שאת פרשת (סוג של ניצול)ולא מה שהוא התכוון? (חוץ מהעובדה שלא היה לו כסף). על זה שווה גם לדבר.

המלכה האם ונסיך הכתר.

כאשר נסיך הכתר התחיל לנהוג כעצמאי בכלל לא חשבתי לחלוק גם את הוצאות הדלק. כאשר צבר חוב מהיר של 2100 שקל תשלומי דוחות חניה, וקנסות- הלכתי לדואר לשלם(חייל, מיסכן, לא מגיע לעניינים כאלו). המקסימום שהגעתי בעיסקת החבילה היה 1. לדאוג לתדלק (עם כרטיס האשראי שלי כמובן!!!) 2. להשאיר את המכונית נקייה 3. שאפאחד כולל החברות שלו לא יעשן לי באוטו שלי. החלק שלו בעיסקה "אני יכול לקבל את האוטו שלך,אימא" מסקנה יודע שהאוטו שלי. וגם מבקש רשות. הבוקר, היות ועברנו לשעון חורף הילדים שלי עברו לשנת דובים ולא התעוררו, כולל אחראי ההשכמה של הבוקר מה שהפך את השעה הראשונה שלי, ועוד טרום קפה בשלב בנהימה שלי, לנהגת לכל המאחרים. אז ניחא בתוך העיר. אבל אחד השועלים לומד בבית ספר פתוח ייחודי (יחודי בסכומי הכסף שגובים שם עבור הרבה רוח ומעט לימודים) רחוקקקקקקקקקקקקק. אני נכנסת למכונית, מתניעה לסיבוב חוץ עיר (30 דקות לכל כיוון) ואור אדום מורה כי האוטו שלי נפרד מהדלק כבר במוצאי שבת. אוף, כמה כעסתי. כאשר פתחתי את הארנק לשלם בתחנת הדלק, הצצתי בחלק של המזומן גם כדי לדעת אם אבקר את האיש שבקיר באותה הזדמנות של נסיעה. ואז גיליתי שגם הכסף שהיה שם נפרד מהארנק שלי כנראה באותו העיתוי. בעוד שלשה שבועות כשהוא יחזור הבייתה, אתן חושבות שאנבח עליו? אין צ´אנס. אני איילל ואתרפק. גלגל הצלה- תני לו. כי במילא עוד שנה תתני לו את הכל. אבל מצד שני לא כדאי לשמוע אותי אני אימא בלתי חינוכית בעליל. היה צריך לקחת אותי בתור הדוגמא הרעה בבתי הספר להורים.

yalyul

New member
אש"ש כמו תמיד../images/Emo140.gif

הכנסת אותי לפרופורציות... גם אישי היקר ,פתח פתאום את ליבו ואת ארנקו ואמר... תני לו , אם יגזים ,נקרא אותו לסדר... הסכמתי בשתיקה.. (אני כנראה קטנונית) כנראה שגם אנחנו הורים לא משהו. ואת צודקת, ברגע שילבש ירוק לא אוכל לעמוד בפניו... אז בנתיים נוותר על משהו אחר וניתן לו להנות מה כבר נשאר? עוד 9 חודשים לחיול? מזל שאחיו התאום רק התחיל בלימודי הנהיגה... היית אחלה גלגל הצלה בשבילו תודה

אתיר

New member
למקרה זה אין לי אפשרות לאמר מנסיון

אבל סתם שאלה, עם כל הסמפטיה לבחור, את לא חוששת שהוא יתחיל ל"חגוג על האוטו"??? הרעיון שלי ולא ברור עם הוא ישים לקבל מהבחור שעובד ביום המשכורת שלו נגיד 100 ש"ח על חשבון הדלק????? שירגיש אם כל הכבוד שלא הכל בחינם???? סתם רעיון.

yalyul

New member
צודקת...נחכה ונראה איך יתנהג../images/Emo66.gif

בנתיים אני חייבת לך עדכון ... יום מס´ 2 עבר בהצלחה המכור מתמכר והמטלות מתבצעות כהרף עין... מה שקצת ציצים יכולים לעשות
ואני מה אגיד - יש לי שעת "קסם" חדשה בין 7 ל- וחצי שקט דממה...זמן איכות אמיתי אולי נבקש לשדר פרקים כפולים? בתנאי שזה לא יקצר את הסידרה...

אתיר

New member
../images/Emo45.gif

אפרופו המורדים שודרו בשישי ושבת שדורים חוזרים משעה 18:00. אולי גם בשבוע הקרוב???? אצלי רואים גם שידורים חוזרים. אל תשאלי למה. מה אכפת לי, אני בשלי.

bimbo.

New member
יולה חביבה, ../images/Emo140.gif

אל תדאגי. ברגע שסידרת הציצים הזו תסתיים, תבוא חדשה במקומה. שעת ה-
שלך מובטחת, כן ירבו!!!

vered4

New member
לי זה העלה מחשבה עגומה

האם בגלל שהם הולכים לצבא, או מתקרבים לשלב שבו לא יהיו בבית, זו סיבה להגיד אכול ושתה כי מחר חס וחלילה יקרה משהו? אני בטוחה שקשה (לא הייתי שם), אבל כמו תמיד, ההורים צריכים להחליט מה מרגיש להם נכון בהתנהגות של הילדים. להתאים את החינוך או את ההחלטות לגבי מערכת היחסים, על פי הגעגועים והרחמים העתידיים נראה לי בחירה יוצאת דופן. (לגיטימית כמובן, אבל משונה).

yalyul

New member
נכון, זה כל הקושי ?

אני מודה שלעיתים משתרבבת למערכת השיקולים שלי אמוציה כזו או אחרת... אני מסתכלת עליהם על שני הענקים האלה וחושבת הנה התינוקות הפכו לאנשים מצד אחד אנחנו מחנכים לעצמאות מחשבה ומעשים , מצד שני אלה הבנים היקרים שעוד מעט יפרחו מהקן.. אז כן הרגשות מתערבבים להם עם שקולי חינוך והגיון מודה באשמה. אבל בטח שלא פריצת מסגרות וחוקים אנחנו פשוט "מתכופפים" קצת יותר בקלות במקרה שהצגתי בשרשור הנ"ל שוחחנו בנחת...והבן יקיר לי אפריים הציע שביום קבלת המשכורת יפקיד 200 ש"ח לטובת הקופה המשותפת. נראה לי הוגן למדי...

vered4

New member
הוגן בהחלט

אבל למה שלא ישלם בזמן קבלת משכורת את הדלק של החודש הקודם (לפי חשוב ההפרש מהממוצע)? הרי גם אנחנו ( אצלינו) עושים את זה דרך כרטיס אשראי.

איך הופכים לרכיכה נוזלית-ב5 דקות

קודם כל לא להתאים את החינוך לפי משהו עתידי,אלא לפי ההווה לחלוטין. רק לקחת את הדברים בפרופורציות. ואם לא ממש חובה לרצוח את הנסיך האוסטרו-הונגרי, יכול להיות שלא תפרוץ מלחמת עולם. שנית- כמו שאני אומרת, לכל ילד בן 26 שנותן ייעוץ הורי עתידי, עד שלא תהיה שם, אל תנסה לחשוב.. אני חשבתי שאני יודעת הכל. שאני לא אשתנה שהילד יתגייס- אבל מה? השתנתי. הפכתי לרכיכה נוזלית כל מה שהיה תקף עד הפרידה באוטובוס בלשכת הגיוס לא תקף יותר. וחוץ מזה ,כתבתי כבר בסיפא של תשובתי הקודמת אני אימא בלתי חינוכית בעליל לא סיימתי אפילו לקרוא את ספוק פרק שלישי(ההוא עם זמני ההנקות המוכתבים).

vered4

New member
זה לא מסתדר עם התשובה הקודמת

וברשותך, אני מעונינת לנצל את התאים האפורים שלי ולחשוב
מתבגר שחי בבית, זה הווה לחלוטין. יש הבדל בין מתבגר שעדיין חי בבית, או שנמצא אחרי השירות הצבאי, כאזרח שווה חובות, לבין תקופת השירות הצבאי, שהיא כמו יקום מקביל לחיינו. מדברייך ( כתבת ש "כאשר נסיך הכתר התחיל לנהוג כעצמאי בכלל לא חשבתי לחלוק גם את הוצאות הדלק. כאשר צבר חוב מהיר של 2100 שקל תשלומי דוחות חניה, וקנסות- הלכתי לדואר לשלם(חייל, מיסכן, לא מגיע לעניינים כאלו)."). לא הבנתי האם הבן שלך עשה רישיון לפני הצבא או בהיותו חייל. ואולי זו הסיבה שאת מסתכלת על זה אחרת. את גם לא ביקשת ולא ציפית שיעמוד בהסכם תשלום כל שהוא. פרופורציות, זה דבר בהחלט חשוב. לדעתי, יחסים של כבוד הדדי בין הילד להורה שלו, נמצאים בתחום הזה. בהחלט יכול להיות שכל אם תתנהג בצורה שונה בזמן השירות הצבאי, ואין לי צפייה שלא אשתנה. זה מזכיר לי את התקופה לפני לידת הבכורה שלי, גם אז לא הבנתי מה יקרה לחיים שלי, והייתי בטוחה שהכל יהיה אותו דבר. עכשיו (בניגוד לאז) לפחות אני לא מצפה ששום דבר לא ישתנה.

עובדות כרונולגיות

את הרשיון הוא עשה בחודש מאי, התגייס באוגוסט הייתה כמעט חפיפת זמן בין היות נהג עצמאי-בלי מלווה לבין גיוסו לצה"ל. אבל לנושא העקרוני. בכלל לא חשוב. גם לו היה בן 17. אני לא מצפה מהילדים שלי שיחלקו הוצאות שוטפות אם הם עובדים, זה לרווחתם האישית, להמבורגרים, ללכת לסרט ולקנות CD כל יתר ההוצאות עלי. יש משפחות שיש דמי כיס, יש משפחות שיש חלוקת הוצאות ואף כאלו בהם הילדים תומכים בהוריהם כלכלית. תפיסת העולם שלי, לאפשר לילדים שלי את מה שהם מבקשים ורוצים ולראיה, הם לא מבקשים הרבה, או בקשות חריגות כלכלית. הם יודעים להיות צנועים גם בבקשותיהם. (זה בגלל שיש להם כנפים לבנות של מלאכים) ולשגעונות שלהם-יש להם את דמי העבודה שלהם,אם הם עובדים. ואם לא- לא יהיו שגעונות . כבוד הדדי לא קשור בעיניי לכסף. משפט קשה. כבוד הדדי קשור לכבוד. אני רוכשת הרבה (אולי יותר מדי לעיתים) כבוד לקצרי הרגליים שגרים במקרר שלי. הם גם מכבדים אותי. ואני לא מדברת על צעיר בן 21 אחרי השירות הצבאי-בהחלט יתכן שאחשוב אחרת, לגבי האחריות הכלכלית שלו למימונו. אגב, גם ההוצאות על הדלק לא היו משמעותיות כל כך, כי כאמור, אמרתי,ילדים צנועים ,לא השתולל עם הרכב. כן- הסתבך עם החוק, כי לא חשב על הרעיון של חניה באדום לבן למשל, כמשהו שאינו רק המלצה אלא תוכנית למימוש. ועוד. אבל לא המקרה הפרטי שלי הוא הנושא. השאלה הייתה על 20 או 50 שקל פער . אני גרסתי, ועדיין גורסת- שיש סכומים בעטיים אני לא הייתי הולכת לרבנות אלא אם זה היה שיטה קבועה. אני" מחליקה" לעיתים נושאים, שבקלות אפשר לטפס על ההר בגללם ולהפוך לכובשי האוורסט. אבל -לא חובה. אפשר גם לגלוש על הגלים ולא לעשות מהם עיניין עקרוני. זו תפיסת עולמי.

למעלה