חלום על המטפלת הנוקשה וילדה קטנה

אור_30

Active member
ערב טוב יקירה, מה שלומך?

החלום נחלם בלילה בין שישי לשבת..

חלמתי על המטפלת הנוקשה. היינו כולם בבית סבתא ז"ל. המטפלת הכירה את כולם והייתה כמו בת בית בחלום
הייתה לה ילדה קטנה ממישהו. הייתי עם הילדה הקטנה, שיחקנו צחקנו (אני חושבת שהיא בערך בת שנתיים -3)
והתעלמתי מהמטפלת בכוונה, התייחסתי רק לילדה.
אני זוכרת שאמא שלי שאלה אותה מה קורה איתה לגבי זוגיות/מיניות, סיפרה קצת על האבא של הילדה, לא זוכרת מה בדיוק אמרה עליו
שוב זכור לי משהו עם פיפי ושירותים
אני חושבת שהיא הלכה וחזרה. אני זוכרת שתחילת החלום היה באחד החדרים, ואח"כ שחזרה, לא יודעת אם חזרה כי שכחה משהו... אז בכניסה ליד הדלת שאר החלום זכור לי.
בסוף החלום היא אמרה כמה הילדה שלה אוהבת אותי.

רקע:
כבר לא חושבת עליה כמעט בכלל בכלל. לא חושבת שכבר נמשכת... אפילו טיפה מגעיל אותי. (ככה זה עובד איתי באופן מאוד מוזר. רוצה ואז גועל)
כן עובדת על זה עם המטפלת שלי ככל יכולתי.
אני כן אוהבת אותה מאוד ומקווה שיום אחד עוד נדבר - אבל שהיא תיצור את הקשר, והפעם שוות ערך (או שלא יזיז לי ;) וכנ"ל עם אחותי ). אני מרגישה חיבור עם אנשים, אבל איתה היה משהו אחר.
אני לא מדברת בהכרח בקטע רומנטי. היא מאוד יקרה לי כאדם. גם היא אמרה שהיא מרגישה מאותו שבט. חיבור מאוד חזק.
עם הנוקשות שלה וגם לה אין ילדים... קלטתי שהיא כן אוהבת ילדים וזה גם חידד לי אצלי.
אין ככ קשר בין המטפלת הנוקשה למשפחה שלי במציאות. מלבד זה שהיא לימדה אותי המון כלים איך להתנהל איתם.

כרגע חזרתי קצת לעולם הילדים וטוב לי, אני עובדת איתם. לומדת מהם המון. הנשמה שלי פורחת, זה מרגיש מדויק בשלב הזה. משתדלת לא לתכנן, ולראותמה היקום מביא איתו. הם ממש ריפוי עבורי.
לצערי הייתי מאוד רחוקה מהנשמה שלי והדיכאון לא סתם הופיע. חשבתי שילדים הם "לחזור אחורה" כי עבדתי עם ילדים כסייעת ואז מובילה תוך כדי התואר שלמדתי. וחיכיתי ל"עבודה הגדולה" שמאוד איכזבה אותי, רוקנה אותי. האגו שלי רצה את זה, לא הנשמה.
אני קולטת כמה ילדים הם קסם ומממיסים לי את הלב, משקפים לי אותי ברמות גבוהות, ואני מרגישה מבורכת מולם. יש קסם שאי אפשר להסביר, אני גם לומדת להכיר אותי ואת היכולות שלי מחדש מולם וזה פשוט קסם. מלא שמחה ואפילו היפראקטיביות.
הפעם כמדריכה של חוגים - ומתאמנת על ה"מעמד". כשהתקדמתי למובילה לפני עשור, מפגש זה הדבר שהכי פחדתי ממנו.
כיום אני רואה כמה הילדים ואפילו הגננות מתלהבים.
ההומור שלי חוזר. ספונטניות, אילתור, הם נקרעים ממני ואני מהם
ילדים מבינים את ההומור שלי, אנחנו ממש באותו תדר. אני גם מתאמנת עליהם על עצם הקיום, כי מול מבוגרים יותר קשה לי.

אולי זה חשוב, לא יודעת - קלטתי שנניח המבוגרים לא יותר חכמים מהאחיינים שלי. כל הזמן התבאסתי על עצמי "שאני לא מספיק גדולה" ולא מסדתר עם המבוגרים, וכן יותר עם האחיינים. אבל הם פשוט בחיים! בנוכחות, וידיאו ולא תמונה תקועה. משהו במבוגרים לפעמים לצערי "קפא בזמן" בחוויה שלי, זומבים, רדומים.
אז תודה על חזרה למה שיותר מדויק לי, במקום להתיימר להיות משהו אחר, משהו שאני לא.

לצערי יש לי אובססיה חדשה. הפעם אני מבינה שיותר מדויק להגיד אובססיה מאשר התאהבות. הבנתי שמשיכה זה לא הבעיה שלי, אלא אובססיה.
מתפללת הרבה לאלוהים שישחרר אותי מזה.
כן קלטתי שיש איזו כמיהה לאסור, לדווקא, לשבור חוקים, להשיג את הבלתי מושג.
אימת הנטישה ממש מתחזקת ומאוד קשה לי עם זה, בעיקר מול אותה אישה.
הלוואי שאלוהים ישחרר אותי מהילדה שמחפשת אמא ומאובססיה כל פעם לאדם אחר. אני סובלת מזה וזה גדול ממני.

תודה מראש.

נערך לאחרונה ב:

אלישבע777

Well-known member
ערב טוב יקירה, מה שלומך?

החלום נחלם בלילה בין שישי לשבת..

חלמתי על המטפלת הנוקשה. היינו כולם בבית סבתא ז"ל. המטפלת הכירה את כולם והייתה כמו בת בית בחלום
הייתה לה ילדה קטנה ממישהו. הייתי עם הילדה הקטנה, שיחקנו צחקנו (אני חושבת שהיא בערך בת שנתיים -3)
והתעלמתי מהמטפלת בכוונה, התייחסתי רק לילדה.
אני זוכרת שאמא שלי שאלה אותה מה קורה איתה לגבי זוגיות/מיניות, סיפרה קצת על האבא של הילדה, לא זוכרת מה בדיוק אמרה עליו
שוב זכור לי משהו עם פיפי ושירותים
אני חושבת שהיא הלכה וחזרה. אני זוכרת שתחילת החלום היה באחד החדרים, ואח"כ שחזרה, לא יודעת אם חזרה כי שכחה משהו... אז בכניסה ליד הדלת שאר החלום זכור לי.
בסוף החלום היא אמרה כמה הילדה שלה אוהבת אותי.

רקע:
כבר לא חושבת עליה כמעט בכלל בכלל. לא חושבת שכבר נמשכת... אפילו טיפה מגעיל אותי. (ככה זה עובד איתי באופן מאוד מוזר. רוצה ואז גועל)
אני כן אוהבת אותה מאוד ומקווה שיום אחד עוד נדבר - אבל שהיא תיצור את הקשר, והפעם שוות ערך (או שלא יזיז לי ;) וכנ"ל עם אחותי ). אני מרגישה חיבור עם אנשים, אבל איתה היה משהו אחר.
אני לא מדברת בהכרח בקטע רומנטי. היא מאוד יקרה לי כאדם. גם היא אמרה שהיא מרגישה מאותו שבט. חיבור מאוד חזק.
עם הנוקשות שלה וגם לה אין ילדים... קלטתי שהיא כן אוהבת ילדים וזה גם חידד לי אצלי.
אין ככ קשר בין המטפלת הנוקשה למשפחה שלי במציאות. מלבד זה שהיא לימדה אותי המון כלים איך להתנהל איתם.

כרגע חזרתי קצת לעולם הילדים וטוב לי, אני עובדת איתם. לומדת מהם המון. הנשמה שלי פורחת, זה מרגיש מדויק בשלב הזה. משתדלת לא לתכנן, ולראותמה היקום מביא איתו. הם ממש ריפוי עבורי.
לצערי הייתי מאוד רחוקה מהנשמה שלי והדיכאון לא סתם הופיע. חשבתי שילדים הם "לחזור אחורה" כי עבדתי עם ילדים כסייעת ואז מובילה תוך כדי התואר שלמדתי. וחיכיתי ל"עבודה הגדולה" שמאוד איכזבה אותי, רוקנה אותי. האגו שלי רצה את זה, לא הנשמה.
אני קולטת כמה ילדים הם קסם ומממיסים לי את הלב, משקפים לי אותי ברמות גבוהות, ואני מרגישה מבורכת מולם. יש קסם שאי אפשר להסביר, אני גם לומדת להכיר אותי ואת היכולות שלי מחדש מולם וזה פשוט קסם. מלא שמחה ואפילו היפראקטיביות.
הפעם כמדריכה של חוגים - ומתאמנת על ה"מעמד". כשהתקדמתי למובילה לפני עשור, מפגש זה הדבר שהכי פחדתי ממנו.
כיום אני רואה כמה הילדים ואפילו הגננות מתלהבים.
ההומור שלי חוזר. ספונטניות, אילתור, הם נקרעים ממני ואני מהם
ילדים מבינים את ההומור שלי, אנחנו ממש באותו תדר. אני גם מתאמנת עליהם על עצם הקיום, כי מול מבוגרים יותר קשה לי.

אולי זה חשוב, לא יודעת - קלטתי שנניח המבוגרים לא יותר חכמים מהאחיינים שלי. כל הזמן התבאסתי על עצמי "שאני לא מספיק גדולה" ולא מסדתר עם המבוגרים, וכן יותר עם האחיינים. אבל הם פשוט בחיים! בנוכחות, וידיאו ולא תמונה תקועה. משהו במבוגרים לפעמים לצערי "קפא בזמן" בחוויה שלי, זומבים, רדומים.
אז תודה על חזרה למה שיותר מדויק לי, במקום להתיימר להיות משהו אחר, משהו שאני לא.

לצערי יש לי אובססיה חדשה. הפעם אני מבינה שיותר מדויק להגיד אובססיה מאשר התאהבות. הבנתי שמשיכה זה לא הבעיה שלי, אלא אובססיה.
מתפללת הרבה לאלוהים שישחרר אותי מזה.
כן קלטתי שיש איזו כמיהה לאסור, לדווקא, לשבור חוקים, להשיג את הבלתי מושג.
אימת הנטישה ממש מתחזקת ומאוד קשה לי עם זה, בעיקר מול אותה אישה.
הלוואי שאלוהים ישחרר אותי מהילדה שמחפשת אמא ומאובססיה כל פעם לאדם אחר. אני סובלת מזה וזה גדול ממני.

תודה מראש.
שלום אור,

איני בטוחה שהבנתי את הרקע עד הסוף וגם איני בטוחה שהבנתי את החלום. א. אני מצרפת שאלות לגבי הרקע תעני לי עליהן ראשונות ב. אני אשכתב את חלומך כפי שהבנתי אותו וגם צרפתי שאלות הבהרה. תעברי על גרסתי ותעני לי על השאלות.

הבהרות לרקע:

א. בפתח דברייך ברקע, את כותבת כך:

ומייד את כותבת שאת אוהבת אותה. לא מסתדר לי איך זה אפשרי.

ב. בסוף את כותבת כך : לצערי יש לי אובססיה חדשה אבל
לא כתבת למי או למה!!

ג. ציינת שיש לך אימת נטישה מול "אותה אישה", לא כתבת מי האישה. האם זו המטפלת הנוקשה? הרי כתבת בהתחלה שאת לא חושבת עליה בכלל

שכתוב החלום ושאלות:

חלמתי על המטפלת הנוקשה. היינו כולם בבית סבתא ז"ל. המטפלת הכירה את כולם והייתה כמו בת בית, בחלום. הייתה לה ילדה קטנה ממישהו. הייתי עם הילדה הקטנה, שיחקנו צחקנו (אני חושבת שהיא בערך בת שנתיים -שלוש) והתעלמתי מהמטפלת בכוונה.

אימא שלי שאלה את המטפלת - מה קורה איתה לגבי זוגיות/מיניות, היא סיפרה קצת על האבא של הילדה, לא זוכרת מה בדיוק אמרה עליו.

בסוף החלום המטפלת אמרה כמה הילדה שלה אוהבת אותי.

"
שוב זכור לי משהו עם פיפי ושירותים" - לא יכולתי לשייך את המשפט לרצף החלום. אולי אתייחס אליו בכללי אולי לא.

אלישבע777

Well-known member
שלום אור,

הפרוש לחלום על המטפלת וביתה ועל השיחה בינה ובין אימך

הפרוש לחלום:

המטפלת שמזמן כבר אינך בחייך ואינה מופיעה זמן רב בחלומותייך - מופיעה בחלום זה כבת בית. הבית הוא הבית של סבתא ז"ל (שיש בו זיכרונות ניטרליים, או אפילו טובים יותר מבית ההורים) היא הביאה איתה את הבת שלה בת השנתיים- שלוש ומשוחחת עם אימך- ששאלה אותה שאלה די פולשנית שאולי מתאימה לשתי חברות טובות, אך לא למארחת.

בשיחה המטפלת מגלה סבלנות לשאלה של אימך, אבל בעצם אינה עונה לה,כלל. דיאלוג הזה משקף את מיומנות השיחה עם אימך - אומנות השיחה הדיפלומטית. אימך פולשת למרחב האינטימי של האורחת כמו שהיא נהגה לעשות לך ( מכות ונאצות) ובחלום – המטפלת אינה מוחה ואלא מדברת איתה כאילו הכל בסדר ואומרת לה רק מה שנוח לה להגיד. אולי החלום אומר לך – הנה דוגמא איך לענות בנחת לאימך, לאו דווקא תשובה ישירה, אלא מה שמתאים לך לענות. היא היום כבר מבוגרת וחלשה ואינה מציקה יותר. זה גם יפתור את בעיית נקיפות המצפון שלך כי ביניכן יש נתק די הרבה זמן. אולי הגיע הזמן לחיות יותר בהווה ופחות בעבר הטראומטי. זה כמובן הרעיון שלך בתת מודע, שעולה בעקיפין בחלום. האם להיענות לרעיון הזה או לא – זו הבחירה שלך.

את מתעלמת מן המטפלת, מה שמשקף את המציאות. היום הניתוק ממנה, אינו כל כך קשה והגעגועים האובססיביים חלפו. את יכולה להתעלם ממנה בחלום כמו במציאות היא כבר פחות חשובה, הקשר ביניכן הוא קשר של הערכה ותרומה הדדית. בחלום היא עוזרת לך בעקיפין, להראות לך- שאפשר לשוחח עם אימך הפולשנית, בנחת ולא להתעצבן.

בחלום אין סצנה עם הילדה, אבל בעקיפין לפי דברי המטפלת הילדה גילתה אליך חיבה רבה. כאן משתקף הקשר החם שלך לילדים. את מבינה אותם, יודעת להתחבב עליהם והם מחזירים לך שבעתיים. דרכם את מתקנת את הילדות העגומה שלך וגם נהנית מהקשר איתם, הממלא את ליבך נחמה ושמחה.

מוטיב הפיפי והשירותים בחלום, אינו חדש. הוא הצורך להיפטר מרגשות שליליים, מזיכרונות רעים. הילדים בעבודה שלך - אכן מפיגים אותם. החלום הוא די נינוח בסך הכל. אין בו דברים שליליים. הוא משקף את הדרך הנכונה שלך להיפטר מכל הרגשות, האובססיות והזיכרונות.

לדעתי אף כי הוא חלום כאילו ניטרלי ושקט, (ואת עצמך רק צופה מהצד) – הוא חלום טוב ומלמד. נראה לי שיש שהוא אופטימי ומנחם. הוא מסתיים בכך שהילדה אוהבת אותך – אף כי לא עשית בחלום שום דבר מיוחד, הוא משקף את יחסך לילדים שאת מדריכה אותם ואולי משקף את התחושה שלך – שעלייך לעסוק בחינוך ובהדרכה לילדים בגובה העיניים, ממש כפי שאת עושה. העיסוק הזה – אולי גם ירפא גם את האובססיות שלך המופיעות חדשות לבקרים ( תפרישי אותם החוצה).

אשמח אם תגיבי ברשימה קצרה, מה התאים לך ומה לא.

אור_30

Active member
תודה רבה על הפירוש יקירה
סליחה שוב על הדיליי.. חג שמח! ❤️ |חיבוק|

התחברתי לגבי השאלה הפולשנית ולבית ניטרלי/עם זכרונות טובים, וגם למפטלת כבת בית. מסרים מעניינים שלא שמתי לב אליהם.
גם לזה: דוגמא איך לענות בנחת לאימך, לאו דווקא תשובה ישירה, אלא מה שמתאים לך לענות
אני ואמא שלי חזרנו לקשר ובינתיים הולך בסדר, סליחה אם שכחתי לציין.
לא מבוגרת וחלשה אמא שלי, אבל באמת פחות מציקה. היא לפעמים מנסה, אבל אני באמת מפרשת אותה בצורה קצת אחרת.
אולי "הרעיון" של לחיות בהווה זה כבר מתקיים ומתבטא בחלום.

המטפלת הנוקשה אכן דוגמה עבורי בדברים מסוימים. הגעגעועים האובססיביים אכן חלפו, אכן הניתוק כבר פחות קשה, אבל היא מאוד חשובה לי כאדם, וזה עדיין החיבור הכי חזק שהיה לי. למרות האובססיה החדשה.

בחלום כן שיחקתי עם הילדה ממה שזכור לי, והתייחסתי רק אליה ובכוונה התעלמתי מהמטפלת. כן התחברתי למה שכתבת על החיבור שלי עם ילדים.
כנל לגבי הפיפי והריפוי

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

התגובה שלי באיחור כי חזרתי מחופשה.

תודה על התגובה העניינית, הקצרה והמסודרת. חבל שהחסרת את המידע על המשחק עם הילדה. כל מילה חשובה בחלום. למרות שעכשו זה כבר מאוחר, אחרוג ממנהגי להתעלם מתוספות וכן אוסיף פרוש בעניין זה כי החלום הזה חשוב ויש בו נימה אופטימית. חלומות טובים הם נדירים אצל רוב האנשים ואני חושבת שחלומות טובים, חשובים לנפש וגם לחיים. כדאי לשמור את החלומות ואת זה – על אחת כמה וכמה.

המשחק עם הילדה הוא גם המשחק שלך כבוגרת עם הילדה שהיית. המשחק הזה, הוא גם תיקון לעבר. היית ילדה אומללה, אבל כאישה – את מתנהלת בכלל לא רע, יחסית ממה שהיה צפוי מאחת שעברה ילדות כה קשה! את הבוגרת מתחברת לילדה המוכה שהיא את, בדרך של משחק ושתיכן נהנות. בדרך זו, החלום משקף לך, שאת יכולה לחיות בשלום את הזיכרונות המרים של הילדות שלך, הילדה אוהבת אותך - כי את מתחילה לתקן את הילדה האומללה שהיית. אפשרות נוספת: החלום מציע לך ( להמשיך) לתקן בדיעבד את הילדה שהיית ובכך לחיות בשלום עם עצמך, בהווה. במציאות את עובדת עם ילדים ומשמחת אותם וקוצרת שבחים והם גומלים לך בהתאם. גם הילדים מתקנים בהווה, את מה שהיה לך חסר בעבר. ועל כן המוטיב הזה מראה לך שאת הולכת בכיוון הנכון לך וגם הילדים הם המטפלים שלך.

החלום לדעתי אינו מתייחס לאובססיביות שלך, אלא במוטיב ההפרשות, שהוא כמעט לא זכור לך. יתכן שהיא תעלה בחלומות הבאים. אני חושבת שהיא אינה באה לידי ביטוי, כי זה חלום של תיקון שלך עם עצמך, עם המטפלת ועם אימך והתיקון כולל גם תיקון האובססיביות בלי להזכיר אותה במפורש.

אור_30

Active member
מקווה שנהנית בחופשה, ותודה רבה על החריגה, מעריכה מאוד.
אני שמה לב שיש דברים שאני לא מצליחה לבטא עדיין, הייתי בטוחה שזה הוזכר ששיחקתי עם הילדה
לא תמיד החלומות ברורים לי 100%, משתדלת לעשות הכי טוב שלי, ככל יכולתי.
ממש התחברתי לזה שהילדים הם מטפלים שלי. זה באמת כך. סליחה שניסיתי בכוח לברוח מזה. חשבתי שמבוגרים יותר נחשבים.. זה ממש מתחדד לי, אמן להתפרנס מאור הנשמה, מהריפוי שלי.
התחברתי מאוד לזה שהילדה אוהבת אותי, ושאני יכולה לחיות עם הזכרונות, ושיחסית למה שעברתי אני באמת עוצמתית.

אני חושבת שאני מבינה את מה שאת מתכוונת אבל חשוב לי לדייק כי זה צורם לי. כל החיים ניסו לתקן אותי. כל הזמן הייתי צריכ הלהיות משהו שאני לא, בשם הפחד והסכנה.
אני לומדת בכלל מי אני.. במהות.. מה הקצב שלי.. אז אני לא מתקנת אותי ואני לא צריכה תיקון (ראי חלום על הטיול), אני כבר שלמה אני רק צריכה להיזכר. אני מאפשרת לאלוהים לרפא אותי.
שתהיה לך נחיתה רכה יקירה, לילה טוב.

אלישבע777

Well-known member
מקווה שנהנית בחופשה, ותודה רבה על החריגה, מעריכה מאוד.
אני שמה לב שיש דברים שאני לא מצליחה לבטא עדיין, הייתי בטוחה שזה הוזכר ששיחקתי עם הילדה
לא תמיד החלומות ברורים לי 100%, משתדלת לעשות הכי טוב שלי, ככל יכולתי.
ממש התחברתי לזה שהילדים הם מטפלים שלי. זה באמת כך. סליחה שניסיתי בכוח לברוח מזה. חשבתי שמבוגרים יותר נחשבים.. זה ממש מתחדד לי, אמן להתפרנס מאור הנשמה, מהריפוי שלי.
התחברתי מאוד לזה שהילדה אוהבת אותי, ושאני יכולה לחיות עם הזכרונות, ושיחסית למה שעברתי אני באמת עוצמתית.

אני חושבת שאני מבינה את מה שאת מתכוונת אבל חשוב לי לדייק כי זה צורם לי. כל החיים ניסו לתקן אותי. כל הזמן הייתי צריכ הלהיות משהו שאני לא, בשם הפחד והסכנה.
אני לומדת בכלל מי אני.. במהות.. מה הקצב שלי.. אז אני לא מתקנת אותי ואני לא צריכה תיקון (ראי חלום על הטיול), אני כבר שלמה אני רק צריכה להיזכר. אני מאפשרת לאלוהים לרפא אותי.
שתהיה לך נחיתה רכה יקירה, לילה טוב.
אכתוב לך בפרטי

למעלה