חלום מאוד מעניין

january18

New member
חלום מאוד מעניין

היי, היום היה לי חלום ממש מגניב, והייתי רוצה לדעת מה המשמעות שלו: אני מחליטה שאני רוצה לטוס לירח, אז אני נכנסת לתוך כלי עגול וקטן שנראה כמו בדולח, ויש לו צורה של כדור הארץ, ורק הפתח העליון פתוח (כמו קערה), אני נדחסת לתוך הכלי הזה ועולה לשמיים. לאחר כמה שניות אני כבר בחלל, אני רואה אסטרונאוט מעופף לידי ומסתכל עלי (הוא לא קשור לכלום, פשוט מעופף בחלל), אני מחייכת לעצמי. פתאום אני מרגישה מוזר ורואה שאני מתחילה לצנוח לאט לאט, אני אומרת לעצמי שאם אני אנחת איפשהוא, כדאי שזה יהיה על האדמה.. אני מזיזה את עצמי באוויר (כמו שיושבים על הרצפה ומתקדמים קדימה) עוד ועוד עד שאני רואה מלמעלה אדמה. כדור הבדולח הזה מתנתק ממני וצונח מהר מהר למטה. אני מזיזה את עצמי באוויר, כאילו עפה, ומנסה להגיע למשהו שיראה כמו אדמה (מלמעלה). משום מה הגעתי לוושינגטון (אני יודעת בעצמי כבר מלמעלה שזה וושינגטון) וצונחת לאדמה. אני נופלת על דשא (לא קרה לי כלום...), ושמה לב שאני לובשת מן כותנת לבנה כזאת, שמלה ארוכה כזאת. נפלתי ליד מבנה כזה שנראה כמו מלון, ובחוץ יש 3 אנשים שמכירים אותי מסתבר. אחד מהם זה מישהו (שבכלל לא נראה כמו עצמו!) שאני מכירה מהאינטרנט,(הוא בריטי), והשאר זה כנראה ההורים שלו. הם כולם שמחים ש´סוף סוף הגעתי´ ואומרים לי ללכת להתארגן. אני מסתכלת עליו בתקווה שילך אחרי ואני הולכת לאמבטיה. אני שוטפת פנים והוא נעמד מאחורי, אני מתכוונת לנשק אותו אבל פתאום מגיע מישהו עם תינוק (להחליף לו חיתול) ואנחנו יוצאים משם (אני הוא וההורים שלו) והולכים למסעדה (!). במסעדה אני מרגישה קצת אי-נוחות מסויימת בגלל הכיסא, ובכלל, לא נראה כאילו ההורים שלו מתים עלי ומצד שני הוא שולח לי כל הזמן חיוכים... לדעתי החלום ממש ממש יפה, אבל אין לי מושג מה הוא מביע. למישהו יש רעיון? רעות.

Deosette

New member
אאוץ´! מבלבל!

החלום ממש מורכב ומפוצץ בסמלים. היה לי קשה לעקוב אחרי כל ההשתלשלות של העלילה כיוון שכל חלק קטן דורש התייחסות פרשנית נפרדת. לדעתי עדיף שתעשי חלוקה של סמלים ותנסי לקשר כל אחד מהם למשהו מוכר מהעבר כמו העניין של החלוק הלבן, הסיפור עם התינוק והכדור בדולח וכו´. אחר כך נטפל בכל פרט לפרטיו. או קיי?

january18

New member
אתה חושב אולי שזה חלום מסע?

כי הרי אני עוזבת את כדור הארץ, עפה בחלל אבל אח"כ נופלת שוב לכדור הארץ במן חוסר אונים. ועצם העובדה שאני מגיעה דווקא לוושינגטון אומרת משהו? או שהמקום לא משנה. רעות.

Deosette

New member
את- לא אתה...

זה תלוי במה וושינגטון מייצגת עבורך... ידעת שהיא העיר התוכננת ביותר בעולם? זה שהנשיא גר בה, וזה שהיא הבירה של המדינה החזקה בעולם וכו´... אולי הטיסה בחלל מסמלת את הרצון שלך בבריחה לעולם אחר, שונה וקסום יותר ובסופו של דבר את נוחתת על קרקע המציאות...

january18

New member
הממממממ

את- מצטערת..
גם איתי תמיד מתבלבלים וזה מעצבן! ב´תוכננת´ התכוונת ל´מתוכננת´? וושינגטון לא מצייגת עבורי שום דבר, אף פעם לא הייתי שם ואין לי שום קשר אליה.. אז לא יודעת למה דווקא שם. הרעיון של הרצון לברוח לעולם אחר הוא מאוד נכון אני חושבת
אבל בתור הבן אדם הכ"כ מעופף שאני, עדיין לא נחתתי על קרקע המציאות... יש לך רעיון אולי מה קשור האדם שהיה איתי בחלום? (זה שאני מכירה מהאינטרנט, הבריטי). אממ, אולי וושינגטון נשמע מקום ´אנגלי´ כזה בגלל השם?
סתם צוחקת.. רעות.

Deosette

New member
החוץ לארץ מושך אותך

לדעתי הבריטי היה דוגמא למישהו שקשור לעולם אחר עולם שהוא לא ישראל. קורץ לך האופציה של העולם האחר והאפשרות לצאת לכמה זמן העולם המוכר לך. לא התכוונתי שנחתת על קרקע המציאות אלא שאת מנסה לצאת מהשגרה המוכרת שלך העולם שלך אך בסופו של דבר תמיד חוזרת למישן והמוכר.

למעלה