חלב קוקוס - שאלת % שומן ו-

יוליק12

New member
חלב קוקוס - שאלת % שומן ו-


לא היה כאן אייקון של כיפה? או שזה היה רק בלמה-נט?


שלא כהרגלי, בפעם הקודמת (הראשונה) בה השתמשתי בחלב קוקוס לא שמתי לב לאחוזי השומן על הפחית.
לפני כמה ימים בדקתי בחנות את גרסת ה"לייט" ואחוז השומן הרווי הוא 19
. ברגיל יש 46%
יש כאן כאלו שמשתמשות בחלב קוקוס באופן קבוע? יש גרסאות פחות שמנות? אני צריכה לחפש משהו מיוחד?

השאלה השניה היא לבנות המגזר. האם תימנעו מהגשת מנה שבושלה בחלב קוקוס (בעיקר אם היא נראית חלבית) לשולחן עם מנות בשריות, בשל חשש למראית עין?
 

shtuli

New member
בענייני המגזר

תלוי באורחים.
נגיד אמא שלי היתה מתעלפת. ולא היו משנים הסברים מהסברים שונים.

לחלק אחר במשפחה או לחברים היה זורם בסבבה.

מניחה שאם בכללי לא שומרים ואז מזמינים לכזו ארוחה כדאי להסביר קודם.
אצלנו די ברור שלא יוגשו מאכלי חלב ובשר יחד כך שמלכתחילה זה היה יכול להיות גימיק חביב והומור עצמי משובח.
אולי אפילו סוג של "בוחן פתע" מסקרן לקהל...
 
מוזר לי הענין של מראית עין, הרי

יש המון דברים "תחליפיים" שמבוססים על הרעיון של מראה דומה (וגם טעם דומה). אם אי אפשר להגיש מנה בשרית עם חלב קוקוס, איך אפשר להגיש עוגה עם קצפת צמחית אחרי ארוחה בשרית? או להגיש נקניקיות טבעול בארוחה חלבית? תמיד חשבתי שזה לא מפריע לאף אחד.
 
ברור שאפשר

מבחינה הלכתית אין שום ספק שזה מותר, ואם לאמא של שטולי זה עשוי להפריע הרי שזה משהו אישי בלבד, וממה שאני מכירה - לא מאפיין.
 

יוליק12

New member
ממש לא

שני לא-אוהבי הקוקוס שיש לי בבית אכלו מהמרק בהתלהבות, ורק לאחר שטעמו סיפרתי להם שזה מחלב קוקוס. אחרת הם לא היו נוגעים בזה.

שאלת המגזר היתה מסקרנות גרידא. תודה על התשובות.
 
אפליה מתקנת

האמת היא שאני לא זוכרת מי הם כל השומנים הרווים שיש בסביבה אבל שמן הקוקוס כמו גם שומן מהחי הם טובים לתפיסתי (את יודעת, יש דעות לכאן ולכאן) אבל במה שמוצג כתזונה נכונה, הבון טון הוא להשמיץ אותם.
 
לגבי איך שהוא נראה...

אני זוכרת שבלימודי הטבחות שלי נאמר שאם מכינים מנה בחלב שקדים לארוחה בשרית, שמים שקדים שלמים במנה, בשביל שיהיה ברור שזה שקדים.
אז אולי כדאי לקשט בקוקוס טחון?
 
אף פעם לא חיפשתי חלב קוקס "לייט"


לא מבשלת באופן קבוע עם חלב קוקוס , אבל מידי פעם בהחלט ובכיף.
לא נראה לי משהו שהייתי מתעלפת ממנו (%שומן רווי) בהנחה ולא מדובר במשהו יומיומי.

בכל מקרה, ממש כמו בגבינה צהובה, כשאחוז השומן יורד, מינון החומרים המשמרים עולה, כך שבכלל...
(כן, יודעת שיש גרסאות ללא חומר משמר של חלב קוקוס וגם של גבינ"צ כמובן).
 
יש לי פטנט

אף פעם לא הבנתי למה לקנות למשל שמנת לבישול 10% שומן כשהיא עולה בדיוק כמו שמנת 38% ומדוללת במים. אני קונה 38%, משתמשת בשליש/רבע חבילה ומשלימה בחלב או במים. אני לא חזקה בחשבון וגם לא כל כך מעניין אותי אחוז השומן אז זה לא מדויק אבל השיטה עובדת- ותעבוד גם בחלב קוקוס, אני בטוחה.
 

noacohen10

New member
בנוגע לאחוזי השומן

יש חלב קוקוס ויש מי קוקוס/נוזל קוקוס.

בחב קוקוס יש אחוזי שומן גבוהים מאוד ,ואילו אני כבר קניתי פעמיי מי קוקוס (שנקראים גם לפעמים נוזל קוקוס) עם 5% שומן ו-7% שומן.
 
למעלה