חלב בעל אחוז שומן מעל 3% היכן וכיצד ?

מיכי 10

Member
נכון, עדיף ורצוי להשתמש בחלב משקיות להכנת יוגורט או גבינות

אבי, האם יש באמת הבדל משמעותי בין שמנת חמוצה רגילה , או "מעושרת" (של 15% שומן), ובין "שמנת של פעם"? במה, בטעם ו/או גם באחוזי השומן?

אני הייתי מכינה בעבר פעמים רבות לבנה מכמה (כ-4, 5) גביעי יוגורט הכי פשוט וחמצמץ, + גביע אחד של שמנת חמוצה רגילה ומעט מלח שולחן, והיה יוצא נהדר. ובמקרים שחלב החמיץ, הייתי מכינה ממנו גביעי לֶבֶּן טעים.
 

TCH_ma

Active member
אבי, האם יש באמת הבדל משמעותי בין שמנת חמוצה רגילה , או "מעושרת" (של 15% שומן), ובין "שמנת של פעם"? במה, בטעם ו/או גם באחוזי השומן?

אני הייתי מכינה בעבר פעמים רבות לבנה מכמה (כ-4, 5) גביעי יוגורט הכי פשוט וחמצמץ, + גביע אחד של שמנת חמוצה רגילה ומעט מלח שולחן, והיה יוצא נהדר. ובמקרים שחלב החמיץ, הייתי מכינה ממנו גביעי לֶבֶּן טעים.
יש הבדל משמעותי בטעם בלי שום ספק ואני מדבר על שמנת של פעם 27%, מוצר מעולה גם כתוספת טעם וגם כתוספת שומן למי שצריך/אוהב. זאת לא פרסומת לתנובה ומי שמכיר אותי יודע שהם לא חביבים עלי במיוחד:)
את מכינה לבנה טובה וטעימה ותוספת השמנת החמוצה עושה לה רק טוב.

ובענין אחר בתשובה לשאלה במקום אחר, הרטיבות במקרר מקורה באחוזי לחות גבוהים ששוררים עכשיו בארץ, נכון שאטימות חשובה אבל גם במקררים חדשים יש "הזעה" בקופסאות המזון, הפתרון הוא לקרר את התכולה לחלוטין ללא מכסה לשעה ורק אז לסגור עם המכסה התואם.
דבר נוסף, להשתדל לפתוח את המקרר כמה שפחות!.
 

מיכי 10

Member
יש הבדל משמעותי בטעם בלי שום ספק ואני מדבר על שמנת של פעם 27%, מוצר מעולה גם כתוספת טעם וגם כתוספת שומן למי שצריך/אוהב. זאת לא פרסומת לתנובה ומי שמכיר אותי יודע שהם לא חביבים עלי במיוחד:)
את מכינה לבנה טובה וטעימה ותוספת השמנת החמוצה עושה לה רק טוב.

ובענין אחר בתשובה לשאלה במקום אחר, הרטיבות במקרר מקורה באחוזי לחות גבוהים ששוררים עכשיו בארץ, נכון שאטימות חשובה אבל גם במקררים חדשים יש "הזעה" בקופסאות המזון, הפתרון הוא לקרר את התכולה לחלוטין ללא מכסה לשעה ורק אז לסגור עם המכסה התואם.
דבר נוסף, להשתדל לפתוח את המקרר כמה שפחות!.

תודה, אבי. לא ידעתי שבשמנת של פעם יש אחוז שומן כזה גבוה, ומסקרן אותי לטעום אותה. נראה אם ימצא חן בעיני. כי בגלידות קנויות, למשל, ככל שאחוז השמנת גבוה יותר, כך הן פחות טעימות לי. ובכלל, מחפשת ארטיקים וגלידות ללא שמנת.
כשמכינה לבד, אז עם תערובת של לֶבֶּן ושמנת חמוצה רגילה, סוכר וקקאו, וזה הכי פשוט וטעים בעיני.

לגבי עניין ההזעה במקרר, ובקופסאות המזון ובכלל במקרר, הרגעת אותי מאד! אם זאת בעיה של מזג האוויר, ולא בעיה פרטית של המקרר שלי, אז יעבור, ואני לא צריכה להתרוצץ אחר בעלי מקצוע, והכל טוב.
שמעתי קודם בעצתו של ברזילי, מנהל פורום צרכנות, שכתב לי למרוח וזלין על הגומיות של המקרר. עשיתי זאת, ויש לי רושם שהמקרר נפתח עכשיו קצת יותר בקושי, וזה בטח טוב.

אקבל גם את העצות שלך. חוץ מזה, לפני שאני מחזירה למקרר קופסאות ובקבוקים, אני מנגבת אותם מכמויות המים הגדולות שהצטברו עליהם. נראה לי שזה באמת הקיץ הכי לח, כי לא נתקלתי בעבר בתופעה הזאת בכמויות מים כל כך גדולות.
אם אאסוף את כל המים האלה, אוכל כמעט להשתחרר מאיגוד המים לישראל, הדפוק. :-D
 
למעלה