לגשת ליעוץ גנטי, והרופא שלי אמר לי לעשות מי שפיר. הצלחתי לקבוע תור למי שפיר אצל רופא פרטי , ועשיתי אתמול. אני פשוט לא מבינה את הערכים של הבדיקה רציתי לדעת אם רק ערך אחד לא תקין או כולם ובכמה הם חורגים מהנורמה.
הטווח הנורמלי בכפולות החציון לפי הוראות משרד הבריאות 2003 הוא : * חלבון עוברי ( a FP)בין 0.2 MOM ל- 2.5 MOM. בערכים מעל 2.5 יש חשד למום פתוח בעמוד השדרה, אבל ככול שהערך קטן, כך עולה הסיכון לתסמונת דאון * גונאדוטרופין שילייתי (hCG): 0.15 -3.0. ככול שהערך גבוה, כך עולה הסיכון לתסמונת דאון. * אסטריול בלתי קשור (3UE): גדול מ0.15. ככול שהערך קטן, כך עולה הסיכון לתסמונת דאון וטריזומיה 18. הכל אצלך בטווח אבל ה -AFP ממש קרוב לגבול התחתון ואולי זה מה שהעלה את הסיכון. אם סקירה ושקיפות תקינים אז את יכולה להיות קצת רגועה. בכל ערך את מסתכלת על המספר הראשון שקיבלת (לא על הריכוז) לעומת המספרים בטווח. אם הבנתי נכון את הדיקור בצעת אתמול? תקפידי לשתות הרבה ולנוח.
קצת נמוך- אמנם מעל הטווח אבל מצפים יותר לכיוון של 0.6 וזה כמובן מושפע גיל- ככל שהגיל גבוה יותר (ואני מניחה שאת בערך בת 33-34 לפי סיכון הגיל) אז כל דבר טיפה נמוך/גבוה משפיע דרמטית