הקריאות לסרבנות היו לפני השבעה באוקטובר שיצר את העומס. אבל גם חלק מהקריאות לסרבנות היו לא בגלל הרפורמה אלא בגלל החוקים המפלים בין דם לדם שנותנים לחרדים פטור מחובות בסיסיים בחקיקה מהדלת הראשית.עוד אוסף לצביעות השמאל
מה הקשר?הקריאות לסרבנות היו לפני השבעה באוקטובר שיצר את העומס. אבל גם חלק מהקריאות לסרבנות היו לא בגלל הרפורמה אלא בגלל החוקים המפלים בין דם לדם שנותנים לחרדים פטור מחובות בסיסיים בחקיקה מהדלת הראשית.
שהעומס על הצבא נוצר רק בעקבות מלחמת התקומה.מה הקשר?
מי שסירב לשרת כשלא התאים לו שלא ידרוש מאחרים לשרת כשלא מתאים להםשהעומס על הצבא נוצר רק בעקבות מלחמת התקומה.
לחרדים לא מתאים לתרום למדינה מעבר למצוות הפרו ורבו שמאפשרת לנו להתחרות בערבים על הרוב.מי שסירב לשרת כשלא התאים לו שלא ידרוש מאחרים לשרת כשלא מתאים להם
הריבוי הזה מביא יותר נזק מתועלת.לחרדים לא מתאים לתרום למדינה מעבר למצוות הפרו ורבו שמאפשרת לנו להתחרות בערבים על הרוב.
נכון. כי עדיף לנו שיהיה כאן רוב ערבי במדינה ולא ניתן יהיה עוד להגדירה מדינה יהודית. לגמרי נכון.הריבוי הזה מביא יותר נזק מתועלת.
ולשמאלנים לא התאים לתרום למדינה אם הבג"ץ שלהם קצת פחות ינהל אותה, מבחינתם לא היה איכפת שכולנו נמות.לחרדים לא מתאים לתרום למדינה מעבר למצוות הפרו ורבו שמאפשרת לנו להתחרות בערבים על הרוב.
הנה דוגמה לחלאה משלכם הקוראת לסרבנות...עוד אוסף לצביעות השמאל
נניח.... אז אתם החרדים משתפים איתם פעולה?עוד אוסף לצביעות השמאל
מי שסירב לשרת כשלא התאים לו שלא יבקש מאחרים לשרת כשלא מתאים להםהקריאות לסרבנות היו לפני ה 7.10 ( שזה עדין לא בסדר ) אבל אז היתה קונספציה שמספיק צבא קטן וחכם .
לקרוא לסרבנות ( החרדים ושמאל קיצוני ) אחרי ה 7.10 זה פשע הרבה יותר גדול
לחרדים לא התאים לשרת 50 שנה תחת כל ממשלה שהיא.מי שסירב לשרת כשלא התאים לו שלא יבקש מאחרים לשרת כשלא מתאים להם
השמאלנים הכריזו שאם ברפורמה עוברת הם מפסיקים לשרת לצמיתותלחרדים לא התאים לשרת 50 שנה תחת כל ממשלה שהיא.
כל העניין הוא ב"אם"השמאלנים הכריזו שאם ברפורמה עוברת הם מפסיקים לשרת לצמיתות
תגיד, יש לך את זה ביותר מגמתיהקריאות לסרבנות היו לפני ה 7.10 ( שזה עדין לא בסדר ) אבל אז היתה קונספציה שמספיק צבא קטן וחכם .
לקרוא לסרבנות ( החרדים ושמאל קיצוני ) אחרי ה 7.10 זה פשע הרבה יותר גדול
תגיד, יש לך את זה ביותר מגמתי? ברצינות הצחקת אותי פה
.
באותה מידה אוכל לומר (ובצדק אפילו) שלהכריז שלמדינה לא יהיה צבא באוקטובר בגלל סרבנות, וזאת במדינה במזרח התיכון בה כל כמה שנים יש מלחמה ו/או היא מותקפת, זה פשע מהחמורים שנרשמו בתולדות המדינה (אגב כך אפשר לומר גם על הפיכת צה"ל לצבא קטן, חכם או טיפש).
כן כן, שמעתי. אירוע מכונן, לא היה כמותו, על-בסיסו צריך לשנות סדרי בראשית, בגללו אם החרדים לא יתגייסו המדינה תיחרב, האמן לי, הכל גלוי וידוע ומבלי לפגוע, אני מתקשה להאמין שתצליח להיות יצירתי עד כדי המצאת משהו חדש בנושא (למשל שהמלייקק שלך לא כתב עדיין).הארוע של ה 7.10 הוא לא סתם עוד מילחמה , זה ארוע מכונן שאחרי יש לשפוט את הסרבנים בהרבה יותר חומרה. לפני ה 7.10 היו תמימים\טיפשים שחשבו שאפשר להתקיים פה בלי צבא, אבל כיום רוב השמאלנים שקראו לסרבנות לפני ה 7.10 לא מעיזים יותר לחזור על זה ( למעט אולי כמה הזויים מהשמאל הקיצוני שלא למדו כלום מה 7.10) , אבל לחרדים יש עדין חוצפה להגיד "נמות ולא נתגייס"
כן ה 7.10 הוא ארוע מכונן , אין דומה הסרבנות שלפני כן (שגם היא חמורה ולא משנה מאיזה צד ) לסרבנות שאחרי זהכן כן, שמעתי. אירוע מכונן, לא היה כמותו, על-בסיסו צריך לשנות סדרי בראשית, בגללו אם החרדים לא יתגייסו המדינה תיחרב, האמן לי, הכל גלוי וידוע ומבלי לפגוע, אני מתקשה להאמין שתצליח להיות יצירתי עד כדי המצאת משהו חדש בנושא (למשל שהמלייקק שלך לא כתב עדיין).
לקרוא "נמות ולא נתגייס" אחרי מה שקרה ב 7.10 זה סרבנות ופשע חמוראבל זאת בס"ה זווית ראיה אחת. יש אחרות ר"ל טט'ט ל"ע. אני למשל רואה את זה אחרת. אלא שכל הדיון הזה הוא דיון סרק לא רלוונטי. זאת מהטעם הפשוט להחריד שדיברנו על קריאות לסרבנות ומשמעותן. להגיד 'אני לא משנה כלום ממצב שקיים 77 שנים', זאת בכלל לא קריאה לסרבנות.
מגוחך לכנות זאת כך. לעומת זאת 'אני מפסיק לשרת (בין אם בהתנדבות כביכול ובין אם לאו) כי אני רוצה לדפוק את הממשלה שתיתקע בלי צבא גם אם תהיה כאן מלחמה מחר', זאת אופרה אחרת לחלוטין. על ההבדל הזה עמדתי למעלה (נדמה לי בכל אופן שזה היה בשרשור הזה). הדברים לא דומים בשום צורה.
בכלל, לדבר על הבעייתיות שבקריאה לסרבנות חרדית כביכול, בגלל שהיה שמיני עצרת התשפ"ד, ולהתעלם ממורכבות הסוגיה וכל מה שמסביבה, זאת סתם בדיחה. זה הופך את הדברים מדיון רציני וענייני לבאנר, לסיסמת בחירות (ולצערי בד"כ גם נבובה) ותו לא. אז זה אפשרי כמובן, אבל רק במסגרת כאלה שמתעקשים להסתכל על הסוגיה בדרך הכי רדודה פחות או יותר שאפשר (כמו למשל לנהל דיון שלם בשאלה אם פוליטיקאי כזה או אחר נכנס למליאה או תמך מבחוץ ודאג להעברת חוק בלי להיות נוכח בעצמו). אין בזה שום ענייניות ושום רצינות וממילא לא יתעורר מזה דיון כזה לצערי.
אגב אני לא בטוח שהסרבנים של ערב שמיני עצרת התשפ"ד "לא מעזים לחזור על זה". ממש לא בטוח. אולי מחברים את זה פחות לרפורמה המשפטית ובצדק כמובן (צדק טכני), אבל רק הבוקר ראיתי באנר של איזו קבוצת תיכוניסטים שמכריזה שלא תתגייס (אם לא יגייסו לאלתר 100K חרדים או משהו כזה, כאילו שזה רלוונטי למשהו או אפשרי בכלל).
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.