חיתוכים

arnond

New member
חיתוכים

משהוא שסיגל כתבה בשרשור אחר גרם לי לחשוב. סיגל הצטערה על כך שתמונה מסוימת לא בפורמט ספיצפי (מבחינת יחס אורך/רוחב, אם הבנתי נכון). השאלה שעלתה במוחי היא, האם נכון/חכם/מותר (מחק את המיותר/הוסף החסר) לחתוך את תמונה כך שתתקבל תמונה מוצלחת יותר. אחרי הכל, לכל צלם יש את הסכין שלו, בין אם דיגיטלי או אמיתי. מה דעתכם ? ארנון

k_dov1

New member
כל עוד זו לא עבירה פלילית

מותר לחתוך איך שאתה רוצה. עיתונים, ומגזינים מפורסמים חותכים חופשי תמונות כבר שנים רבות אז למה לך אסור? לפעמים אין ברירה אז חותכים אח"כ... אבל, כן אבל, צלם טוב (חובב או מיקצוען שמכבדים את עצמם) יודעים לעשות את החיתוך בזמן הצילום דרך העינית ולא דרך המספרים (גם לא הדיגיטליות). זה אחד האתגרים ולא קל כל הזמן להתחשב בכ"כ הרבה דברים... זה חלק מבניית התמונה בזמן בנייתה. ולא אחריה...

arnond

New member
הכוונה המקורית

היתה למצב שבו אני מעוניין בחלק מהתמונה למשל, אם הפריים ביחס 4/3 ואני רוצה רק חלק שהוא, נגיד, 7/2 (כמו קו רקיע בלי השמיים והקרקע). כמובן שאני יכול לצלם מספר תמונות ולחבר אח"כ אבל זה מסורבל ומסובך. ארנון

10101

New member
אני למדתי שאם יוצאים לצלם תוך

מודעות לאפשרות שאחר כך במעבדה אפשר לחתוך, התוצאות הן פחות טובות. אנחנו עושים לעצמנו הנחות בשטח. אני מסכים עם דב, שהחיתוך הנכון צריך להיות בעינית. חובב לדעתי לא נדרש לחיתוך מעבדה, שהרי המושלמות היא שאיפה של חובב, ונתקרב לזה רק ע"י למידה ולמידה ולמידה...

sigalk

New member
יש לי באלבום

נסיון של תמונה פנורמית לא מוצלחת במיוחד. בעדשה רחבה כל הנוף נכנס, אבל הוא נראה מאוד קטן ואני רציתי להראות את הנוף גדול יותר. שמתי את המצלמה על חצובה עם עדשת טלה, וצילמתי 3 תמונות. הבעיה: שבאחת מהן נגעתי באורך המוקד של העדשה ובטעות שיניתי אותו. אז כמו שאמרתי, החיבור לא מוצלח במיוחד. ובהקשר לשאלתך, הכל מותר ותלוי כמובן באילוצים שיש בשטח. לדעתי, יפה יותר לשמור על הפורמט המקורי. הרי שאר התמונות באלבום נראות באותו פורמט (בעיקר אם אתה משתמש באלבום כיסים) אבל מותר גם לשבור כללים, ואתה יכול לראות את זה בהרבה פרוספקטים, איך הגרפיקאים שוברים את הפורמט

arnond

New member
פנורמה

דוגמא לפנורמה. 5 תמונות עוקבות ללא שימוש בחצובה. חיבור התמונות ע"י panorama factory. Dimage 5, רזולוציה מקסימלית, חצי שעה - שעה זמן מחשב (לא הכי חזק שבעולם). תמונה גדולה יותר (שתדרוש גלילה) תועלה לפי דרישת הקהל... ארנון

Jazzphoto

New member
בהחלט,למה לא ? לכן מצלמים ברזולוציה

גבוהה,כדי שאפשר יהיה לקבל תמונה "נאותה" מן החיתוך. רצוי כמובן לתכנן עוד קודם ללחיצה על הסגר - אבל אם צריך אח"כ...

למעלה