חיתוך וקידוח בפרספקס - המסקנות שלי

• פותח הנושא ed99
  • פורסם בתאריך

ed99

New member
חיתוך וקידוח בפרספקס - המסקנות שלי

לפני כמה זמן שאלתי על הנ"ל. אז תודה לכל מי שענה ובעיקר לאורן51234. אז ככה: מדובר בלוח בעובי 2 מ"מ. ניסור עם משור חשמלי ומשורית המתאימה לחיתוך פרספקס גרמה לשבירת הלוח. יכול להיות שעם משור ידני זה כן ילך - לא ניסיתי. הדרך הקלה והיעילה ביותר שמצאתי היא בעזרת סכין יפנית: לחרוץ עם הסכין על קו החיתוך פעם או פעמיים - תלוי באיכות הסכין, ואם אפשר אז לחרוץ גם בצד האחורי של הלוח. עם פלייר לתפוס את המשטח צמוד לקו החיתוך ופשוט לכופף קלות. הלוח נחתך בקלות. שאריות שנותרו לשייף עם שופין. זהירות רצוי מאד להשתמש במשקפי מגן. בקשר לקידוח וזה שכלול הרעיון שנתן לי אורן: במקדחה חשמלית במקום המקדח להכניס בורג עם שפיץ. יש לשים לב שראש הבורג מוכנס פנימה והמקדח עצמו סוגר על הבורג - כדי שלא יעוף חלילה באמצע הקידוח. החירור נעשה גם באמצעות החום שנוצר לכן על הבורג מצטבר חלק מהפרספקס עצמו ומעבה את הבורג ובכך משנה את קוטר החור לכן כדאי להחליף את הברגים למי שרוצה חור קטן, או כדי להגדיל את החור לחזור על הקידוח שוב ושוב עד לקבלת הגודל המתאים. החורים יוצאים חבל"ז רק כשקודחים את החור הראשון (לפני הגדלתו) תעשו זאת בשיא העדינות אחרת הלוח עלול להבקע. מקווה שהנ"ל ברור ושיעזור למי מי שיצטרך

Noga222

New member
ומתי רואים תוצאות???

אני מאוד אוהבת את העבודות שלך עדנה!

ed99

New member
תודה נוגה ../images/Emo24.gif

הפעם העבודה לא ממש אומנותית. זה רק החלפת חלון קבוע בלוח שניתן יהיה להוריד מדי פעם לצורך נקיון משום שיונים נוהגות לקנן שם.

אף מים

New member
סליחה על ההקפצה

שלום רב חיתוך פרספרקס: סכין פורמיקה במקום סכין יפני יעשה את הפעולה יותר קלה לביצוע ההמשך ידוע וקידוח, קיים בשוק מקדח מדורג ומחורץ שעושה את הקידוח בבפקספקס למשחק ילדים, הוא אמנם קצת יקר אבל עושה את העבודה (לא מצליח למצא תמונה) יום נעים ובהצלחה

למעלה