חישוב דמי אבטלה

מצב
הנושא נעול.

eladbe1

New member
חישוב דמי אבטלה

חישוב דמי אבטלה
הייתי מעוניין לדעת כיצד מחושבים דמי האבטלה - האם זה לפי התלושים האחרונים, ואם כן כמה חודשים אחרונה, וכן האם יש מינימום מסוים שאותו מקבלים, כלומר אם הייתי משתכר 2500 שח לחודש- האם דמי אבטלה יחושבו בכל מקרה לפי שכר המינימום או לפי התלושים למרות שזה פחות מהמינימום ?

שיר ורד

New member
דמי אבטלה

חישוב דמי אבטלה
הייתי מעוניין לדעת כיצד מחושבים דמי האבטלה - האם זה לפי התלושים האחרונים, ואם כן כמה חודשים אחרונה, וכן האם יש מינימום מסוים שאותו מקבלים, כלומר אם הייתי משתכר 2500 שח לחודש- האם דמי אבטלה יחושבו בכל מקרה לפי שכר המינימום או לפי התלושים למרות שזה פחות מהמינימום ?
דמי אבטלה
משולמים על פי השכר הממוצע בשלושת החודשים האחרונים (לא כולל החודש בו התיצבת לראשונה בלשכת התעסוקה). הזכאות לקבלת דמי אבטלה מותנית בצבירת תקופת אכשרה כדלהלן: לעובד במשכורת עבודה ותשלום דמי ביטוח במשך 360 יום מתוך 540 ימים קלנדריים. לעובד בשכר 300 מתוך 540.

eladbe1

New member
עוד שאלה

דמי אבטלה
משולמים על פי השכר הממוצע בשלושת החודשים האחרונים (לא כולל החודש בו התיצבת לראשונה בלשכת התעסוקה). הזכאות לקבלת דמי אבטלה מותנית בצבירת תקופת אכשרה כדלהלן: לעובד במשכורת עבודה ותשלום דמי ביטוח במשך 360 יום מתוך 540 ימים קלנדריים. לעובד בשכר 300 מתוך 540.
עוד שאלה
האם ימי החגים בתשלום נספרים במניין הימים לזכאות לדמי אבטלה לעובד על בסיס יומי/שעתי ?

שיר ורד

New member
שאלה קשה

עוד שאלה
האם ימי החגים בתשלום נספרים במניין הימים לזכאות לדמי אבטלה לעובד על בסיס יומי/שעתי ?
שאלה קשה
בחוק הביטוח הלאומי הוגדרו ימים שנחשבים לתקופת האכשרה למרות שהעובד לא עבד בהם והם כוללים בין השאר ימי אבל במשפחה ימי מחלה שבהם היה העובד זכאי לתשלום ברשימה הנ"ל לא מופיעים ימי חג, כך שאין הם נכללים. אבל לפני הרשימה מופיע הסעיף (ג) בתקופת האכשרה של מובטל ייכללו, אף ללא תשלום דמי ביטוח מכאן ניתן להבין , כי אילו היו משלמים עבור ימים אלו דמי ביטוח, לא היה צריך לכול אותם ברשימה, ולכן אם המעסיק משלם דמי ביטוח על יום החג, הוא יכלל בתקופת האכשרה. לכן, נראה לי שזה תלוי בדווח של המעסיק לביטוח הלאומי. אם הוא מכליל את יום החג במספר ימי העבודה זה יספר, אחרת לא.

מצב
הנושא נעול.
למעלה