חיפוש עבודה-פריקת תסכולים

חיפוש עבודה-פריקת תסכולים../images/Emo10.gif

ווי, כמה מייאש! זה כבר הראיון התשיעי (!!!!) שלי ועדיין לא נראית עבודה באופק. פעם הייתי כ"כ טובה בראיונות, באמת! לא היה כמעט מקום עבודה שלא קיבל אותי, והיום, ברגע ששומעים שאני אמא (בראיון עצמו, בקו"ח לא ציינתי זאת כי אפ'חד לא יתקשר אליי!) אומרים לי שלום ולא להתראות. ואם לא מיד, אז אחרי שאני מבקשת לעבוד בשעות סבירות. מה זה?? אני האמא היחידה בעולם? כל העובדים האחרים הם גברים? או נשים בנות 21 (שגם יכולות להיות אמהות מתישהו, מן הסתם)? או נשים אחרי גיל הפוריות? אני פשוט לא מבינה את זה... הייתי עכשיו בראיון לתפקיד שיושב עליי בול: יש לי את כל הניסיון הדרוש, והידע, והתואר, והקבלות (יש לי תיק עבודות), וזה גם תפקיד שלדעתי צריך להיות הורה על מנת להבינו (הרבה התעסקות עם הורים וילדים). ומה? אין מצב שיילכו לקראתי מבחינת השעות. אבל איך, איך אני יכולה לעבוד כל יום עד 6? ויש לי עוד כשעה עד שאגיע הביתה (רכבת+אוטובוס+המתנה לשניהם+הליכה. חוויתי את זה בעבודה הקודמת שלי כך שאני יודעת בדיוק את הזמנים). אהיה בבית כל יום ב7 מינימום, כלומר שלא אראה את הילדון כמעט (הוא הולך לישון כיום ב7 וחצי; אני מאמינה שעם הכניסה לגן הוא יילך לישון מוקדם יותר כיוון שיתעורר כשעה מוקדם יותר). אני רוצה שייתנו לי לצאת פעמיים בשבוע ב4 כדי להוציא את הילד מהגן. ב3 הפעמים האחרות יוציא אותו בעלי. זה מוגזם לבקש זאת?! יש בעלים שלא יוצאים מהעבודה לפני 7. בכל יום!! אני כבר מתחילה לחשוב שאולי זו טעות להעלות זאת בראיונות, ולומר שאין לי בעיה לעבוד עד 6 ולהעלות זאת רק אחרי שיאמרו לי שהתקבלתי. מצד שני, עד הקבלה יש כמה ראיונות; אז בשביל מה לבזבז את הזמן (כולל לקחת בייביסיטר לילד באמצע היום, לקחת את האוטו מבעלי וכו') ורק אז להציב את התנאי הזה? אוף, מה יהיה? אני כ"כ מיואשת! ובסוף כשאמצא עבודה לא יישאר מקום לילד בגן שאני רוצה!!

lulyK

New member
אולי זו טעות לא להציג את העובדות מראש?

יכול להיות שהגעת ל-9 ראיונות מיותרים לגמרי. במקומך הייתי מציינת את דרישת השעות שלי בטלפון (לא בקורות חיים) ולא מגיעה בכלל למקומות שלא מוכנים להתגמש. המקומות האלה לא יילכו לקראתך גם בהמשך (בימי מחלה, באוגוסט, בקליטה בגנים...).

אוסי ש

New member
את כל כך צודקת

זאת הסיבה שאני לא עוזבת את העבודה שלי ותקועה בה בלי קידום ועניין כי אני יודעת שאני לא אמצא עבודה שאוכל לצאת ב 4 כל יום כי בעלי מגיע במקרה הטוב ב 7 הביתה.. לא יודעת איך לעודד אותך לקוות לטוב ולהאמין בעצמך וביכולת שלך לומר להם ללא בושה "אני שווה את זה שתקחו אותי למרות שאני צריכה לצאת מוקדם אני איכותית ומקצועית ושווה לכם לקחת אותי התפוקדה שלי בשעות שאני נמצאת גבוהה ואיכותית" לא למצמץ פעמיים כאשר שואלים על סידור לילדים ביטחון זאת המילה בהצלחה!

איזו חמודה!../images/Emo140.gif

נראה לי שאני אקרע מצחוק אם אגיד להם משהו כזה. שונאת להלל את עצמי (אופס, למרות שהתגאתי קודם שהתקבלתי לכל מקום עבודה. אז כנראה רק בפורום אין לי בעיה עם זה
), אני פשוט מפגינה מספיק בטחון בראיונות ולכן מתקבלת. לא נראה לי שיעזור להגיד משהו כזה, אבל אולי באמת אנסה (בפעם הבאה
). הבעסה היא שכמעט כל ראיון מתחיל אצל מנהלת כ"א שמענין לה ת'תחת כמה אני מקצועית או whatever. היא צריכה שאעמוד בסטנדרטים מסוימים על מנת להעביר אותי הלאה לבוס המיועד שלי. שלא לדבר על חברות כ"א, שם הן עובדות על עמלות השמה, אז בשביל מה להן לטרוח לשלוח אותי לראיון אם הן יודעות שלא אעבור אותו?!

michal@gal

Active member
מנהל
אם זו רק מנהלת כוח אדם בראיון הראשוני

אז כל העניין המקצועי בכלל לא מעניין אותה. קודם כל תעברי את מנהלת כוח האדם (תגידי שאין לך בעייה עם השעות). אחר כך, כשתגיעי אל האיש המקצועי שיתרשם מהמקצועיות שלך, תעלי את עניין השעות. יש סיכוי טוב שאם את מתאימה להם בדיוק, המנהל המקצועי כבר יסכים לעניין השעות.

שובבלית

New member
זה מאוד נכון מה שאוסי אומרת

חברה שלי היא אמא חד הורית בת 25 שהיתה עובדת חצי משרה כפקידה. היא החליטה לחפש עבודה בתחום בו היא מתעניינת הגיעה לפגישת ראיון והתרשמו ממנה למרות השעות הבעיתיות (בעיקר בתחום ההייטק) אבל כשהיא שמעה את השכר (שהוא כמעט פי 2 ממה שהרוויחה) אמרה שלא מתאים לה כי היא ציפתה ליותר והלכה !!! למחרת התקשרו אליה ואמרו לה שמוכנים לתת לה את מה שהיא רוצה. אין לה ניסיון בתחום בכללללל והיא צריכה לצאת כל יום ב- 16:30 מהעבודה למרות שצריכים אותה יותר ובכל זאת קיבלו אותה כי ראו בה את הפוטנציאל ולא רצו לוותר עליה. תביני, מנהל משאבי אנוש לא יהיה מוכן לפספס עובד טוב. תכתבי את הפרטים הטכניים כמו אמא ל... בקו"ח כדי שלא תטרחי לשוא להגיע לראיונות. להיפך תחסכי מעצמך את עוגמת הנפש ותני למי שבאמת מבין לרצות אותך... יש הרבה מקומות שלא מסתכלים על עצם היותך אמא אלא על כישורייך השונים. תבקרי בחברות כוח האדם השונות ותמסרי להן את הדרישות שלך, תראי להן את הביטחון שלך ושאת לא מוכנה לפחות ממה שאת דורשת ותראי שהן יתקשרו אלייך. לא לשכוח להיות אסרטיבית... המון המון בהצלחה

יעליק1

New member
מבינה אותך לגמרי...

ואני אחרי חיפוש עבודה ממושך הגעתי למסקנה (הכואבת אולי) שאמהות וקריירה לא הולך ביחד!!! יהיו כאלו אולי שיחשבו אחרת אך לאחר מאבק קשה עם שוק העבודה, החלטתי לבחור באמהות!!! וזה לא אומר לא לעבוד, אלא לעבוד במשרה שאני בהכרח פחות נהנית ממנה, מתפשרת בשכר, אך יוצאת בשעה 4!!! אני עדיין ממשיכה לחפש במקביל משרות אחרות, אך לרוב שאני מציינת כבר בטלפון כי אני צריכה לצאת בשעה 4 (ואני תמיד מציינת זאת) הם מודים לי ומסרבים.... שיהיה לנו בהצלחה!!!

gaetana

New member
זה נורא מעצבן, אבל:

את צריכה לחפש עבודה בחצי משרה או שלושת רבעי משרה, ולא משרה מלאה. אולי כדאי לציין זאצ ע"ג קו"ח או לבדוק בשיחת טל' כשמתאמים אתך הגעה אליהם. בשביל מה לבזבז זמן על המעסיק שלא מתאים לך? עזבי "שעות סבירות" ותקווה שמישהו יתחשב בך. יש המוווון עובדים פוטנציאליים (כן, רובם בנים ובנות 21, ולמעסיק ממש לא משנה אם היא תתחתן בעוד 4 שנים ותכנס להריון בהמשך, כי תחלופה מאוד גבוהה, ומעט אנשים נשארים באותו מקום העבודה לשנים ארוכות).

babybooms

New member
לא יודעת מאיזה תחום את

אבל אני כן כתבתי מצב משפחתי בקורות חיים, שמי שיתקשר יהיה מודע וסיננתי כבר בטלפון מקומות שלא היו מוכנים עד 4. זה לקח זמן(חודשיים) אבל מצאתי! אם את טובה, אין שום סיבה שלא ייקחו אותך, זה שאת אמא, זה לא קשור!

כמה הצעות עבודה אני או הם סרבו בגלל השעות

בסוף מצאתי מהשמיים עד 15, הדבר שהכי רציתי זה שאני זו שייקח אותן למעון ואני זו שיחזיר אותן משם ולא היה אכפת לי מכלום וזה לא טוב, תמצי את עצמך במה שאת רוצה לעסוק אני עוסקת במקצוע ממש לא מה שרציתי אבל בגלל השעות שמתאימות לי לקחתי את זה התרגלתי והתאהבתי בעבודה בסוף,אני כל יום מודה שאני פה ואני עם הבנות שלי אחרי המעון, בהתחלה הציעו לי עד 16 ועד שהייתי מגיעה לבית אז הייתי מאחרת הצעתי לעבוד בימי שישי עד 12 ולצאת כל יום ב15 והסכימו לי... כל השבוע אני עובדת אבל טוב לי שאני עם הבנות שלי, הרבה אומרים לי מה?? לא עדיף לך שישי חופש? ואני לא מתחרטת.. אני בטוחה שתמצאי עבודה מתאימה סבלנות ותראי שזה ישתלם לך

מאד מבינה אותך ../images/Emo24.gif

אני לא יודעת באיזה תחום את עוסקת ומה סוג העבודה שאת מחפשת אבל אולי שווה לחשוב על פתרון של גן שקרוב למקום העבודה מה שיאפשר לך נניח לצאת בהתחלה ממש ברגע האחרון (נגיד ב-16:55). אחרי חודשיים-שלושה במקום אני מאמינה שכבר תוכלי לצאת מוקדם יותר. אם מתחילים לעבוד נניח ב-09:00 ואת תגיעי ב-08:00 או קצת קודם יצא שאת עושה את ה-9 שעות רק מתחילה מוקדם יותר. אני מאמינה שאף מעסיק לא אטום אבל בהחלט יש עדיפות לרווקים שבחבורה. בכל מקרה מאחלת לך המון המון בהצלחה. אל תתייאשי, בסוף תמצאי משהו

shanny23

New member
../images/Emo20.gifבדיוק בגלל זה, החלטתי..

שאני רוצה להיות עצמאית, בוסית של עצמי ול-ע-ב-ו-ד ולהרוויח, מעבר לכך שאני מטפלת (יש טיפולים
, לא מספיק להכנסה קבועה..) הצטרפתי לחברה, כן, שמעתי כבר את "זו פירמידה" "שיווק רשתי" לא עניין אותי כלום, בחרתי חברה מצוינת שקיימת 20 שנים ויש לה סניפים בכל העולם, עם מוצרים מצוינים, קניתי זיכיון (ממש בכלום כסף), כתבתי לעצמי לוחות זמנים ויעדים ופשוט אני עושה הכל לבד ומרוויחה מזה סכומים נאים כדי לכלכל את הבית, לצאת לעבודה, להיות עצמאית, לגדל נסיכה ולחכות שהנסיך יצא... יוצאת לפגישות, מעבירה סדנאות, הדרכות, הכל כלים שקיבלתי מהחברה ואני פשוט יוזמת לבד. הרבה יותר פשוט, יותר מספק ואני לא חייבת דו"ח לאף אחד.. כמובן שמי שמעוניינת בפרטים נוספים יכולה לשלוח לי מסר, אשמח לצרף לקבוצה עוד בנות (תגלו שרוב הקבוצה זה אמהות שחיפשו עצמאות כמוני).

מאיזה איזור את בארץ?

בחיי שיש לי דה ז'ה וו מההודעה שלך... ממש אני לפני שלוש שנים
... בכל אופן, אם את מאיזור חיפה והצפון, צרי איתי קשר, אולי יש לי משהו בשבילך..

מזדהה איתך מאוד

אני כב שלחתי קורות חיים לכל העולם ואף אחד לא מתקשר... ובגלל זה אני לא יכולה להכניס את הילדים שלי למסגרות כי אין לנו כסף... ומצד שני אני לא יכולה לצאת לחפש עבודה כי הילדים לא במסגרות ואין מי שיהיה איתם....... אז הבעיה היא ממש רצינית. מה גם שבעיני למצוא עבודנה בצפון ובמיוחד באיזור שלי זה דבר מאוד קשה אם אין לך קומבינות.

נראה לי שאם אציין בטל' שאני רוצה

לצאת ב4 (אפילו אם זה רק בחלק מהימים), לא יהיה מי שיזמן אותי לראיון בכלל... הגישה שלי היא דווקא להגיע לראיון, לעשות רושם טוב, ואז להודיע על השעות. אבל בחלק ניכר מהמקומות (בעיקר כאשר הראיון הראשון הוא אצל מנהלת כ"א מנוסה) מיד שואלים מהו מצבך המשפחתי (אותו איני מציינת, כאמור, בקו"ח) ואז שואלים באילו שעות אני יכולה לעבוד. ואז איני יכולה לשקר! לדעתי לצאת פעמיים בשבוע ב4 זה לגיטימי. אני יכולה להגיע למשרד גם ב7 בבוקר.. אבל רוב המקומות (אלא אם זה מקומות ציבוריים/ממשלתיים בהם אין לתחום שלי כל דרישה) מחייכים בפליאה ואומרים שלא יהיה לי מה לעשות שם ב7... אני מחפשת כבר 3 חודשים ועד כמה שכיף לי מאד-צאד עם הילד המדהים שלי, כל יום בלי עבודה מרחיק אותי מהשוק. כבר עכשיו פותחים לי עיניים כאשר אני אומרת שאני בבית עם הילד 8 ח'. כן, ואני לא משתעממת וכן, כיף לי להיות אמא. אבל אפ'חד לא מאמין... (מישהו מטומטם אפילו אמר לי בראיון: "טוב, בטח כבר נמאס לך מכל הבכיות והצרחות, לא?" לא!

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif נצל"ש: מישהי פה עובדת מהבית + תינוק?

אני קצת מיואשת... החלטנו לא להכניס את הבייבי למסגרת לפחות עד אחרי החורף מכל מיני סיבות (לגיטימיות למדי) אבל הסיבה העיקרית (של בעלי למען האמת) היא שאני עצמאית ועובדת מהבית רוב הזמן, כך שזה נראה קצת טבעי שהילד ישאר בבית כי "הרי את במילא בבית" (כל מי שאי פעם עבד מהבית יודע עד כמה המשפט הזה לא נכון...). עכשיו חופשת הלידה עוד לא נגמרה ואני כבר מיואשת. אני כל הזמן איתו, כל שתי שניות הוא עושה איזה קול ואני קופצת מהמחשב לראות מה קורה, בקושי מספיקה לסרק שיער בבוקר, להכניס מכונת כביסה ולחטוף איזה משהו לאכול וכבר אחרי הצהרים. וזה כשהוא עדיין ישן ואוכל רוב היום. איך אני אמורה לעבוד כשהוא יהיה קצת יותר גדול ויצטרך יותר תשומת לב? וכשהוא יתחיל לזחול ואי אפשר יהיה להשאיר אותו לרגע לבד? אמהות שעובדות מהבית וגם מטפלות בתינוק - איך אתן עושות את זה? איך נראה סדר יום טיפוסי? מתי אתן עובדות? מה עושים עם הבייבי בזמן שאתן עובדות? איפה הוא נמצא? טיפים? עצות? להביא מישהו שישמור עליו בזמן שאני עובדת בלתי אפשרי כי יש גם ימים שאני עובדת מחוץ לבית ואני אצטרך לנצל את כל הטובות של הסבתות בשביל הימים האלה, ולוותר על עבודה גם בלתי אפשרי. אם אני מפסיקה עכשיו ויוצאת מהמעגל לא יהיה לי לאן לחזור. שלא לדבר על כך שאני מאוד אוהבת את העבודה שלי...

בייבי סיטר

אם את בבית איתו, את יכולה לקחת מישהי בתשלום שתהיה אתו כשאת בסביבה. ככה לא תצטרכי לחשוש איך היא איתו (כי תראי בעצמך) ובהמשך תוכלי להשאיר אותו איתה גם כשתלכי. לגבי העלויות, אם תצליחי לדחוס את שעות העבודה לזמנים מוגדרים ולנצל גם את השעות שהוא ישן/בעלך בבית, אפשר להסתפק בשעות מעטות ביום. זה עדיין הרבה הרבה יותר טוב ויותר זול ממסגרת. לפגישות מחוץ לבית אפשר להעזר במנשא כל עוד הוא קטן ולא רוצה לזחול לכל עבר. למעשה אפשר להעזר במנשא גם לעבודה בבית- אני הייתי יושבת שעות על המחשב שהוא ישן עלי במנשא, ואם תשימי אותו על הגב תוכלי לעשות עוד הרבה דברים. זה שימושי בעיקר כשהם קטנים (הגדולים יותר כבר רוצים להתרוצץ על הרצפה...).

כן ולא... ../images/Emo10.gif

בייביסיטר לא ישתלם לי כלכלית לעבודה שאני עושה בבית. זה הרבה שעות ובסופו של דבר לא הרבה כסף פר שעה. לקחת אותו איתי - בלתי אפשרי. מלבד העובדה שמדובר בימים שלמים (לפעמים מ-5 בבוקר עד 9 בלילה) ובנסיעות ארוכות, העבודה היא פרונטלית מול קהל... לזה צריך כבר מטפלת ולא ביבייסיטר, אבל מטפלת ליום-יומיים לא קבועים בשבוע - אני לא מצליחה למצוא. :( להשתמש במנשא בבית זה רעיון. אני אנסה. תודה. אני אשמח לעוד תגובות...

למעלה