חיננית-שימי נא לב בבקשה

חיננית-שימי נא לב בבקשה

בכל פעם שאני או ראובן חושפים את הרדידות של עמדותיך את טוענת שאני לדןגמא-מדבר בשמך.. אז הנה הצביעות: את מצטרפת להספד של ראובן לגבי הרצח שאירע בחולון ובאותה הנשימה-את מציינת בהודעה אחרת שאמנם התינוקת לא אשמה אבל אימא שלה כן כי היא גרה בעיר האבות חברון ואגב-במשך כל 2000 שנות הגלות גרו בתוכה יהודים ואת מציעה לאותה האימא שתגור בשדרות כדי שהתינוקת שלה לא תיפגע מפיגוע.. אני לא מדבר בשמך חיננית אלא חושף את הנומך של טיעונייך בפני חברי הפורום הנפעמים מרק.

אלי.

New member
שאלות לי, בעניין הספציפי שאיזכרת

אם במדינה שבה אתה חי מכהנת ממשלה שלא עושה כמעט כלום מול הטרור המשתולל, ואתה יודע את זה, ובכל זאת גר באיזורים שמועדים לפורענות בסיכוי גבוה, ורוצחים לך את הבת - אתה נקי מכל אשמה ? והבת הזאת - הרי אין לה יכולת החלטה משל עצמה, וממילא לא יכולה לעשות שום דבר שהוריה לא עושים למענה, והיא נרצחת - לא תרחם עליה, ועל חוסר האונים שלה למנוע אולי את מותה ? התשובות שלי (שלי) לשאלות הן - ``לא`` לשאלה הראשונה, ``כן`` לשאלה השניה. האם אני צבוע ?

תשובה-ראשית הטרור מכה בכל מקום

עוד לא נרגעת מחברון והנה בא לך שוק תלפיות ונתניה ומטען ברמת השרון אז מה זה מסוכן יותר או פחות ? הבעיה-שהמדינה לא מספקת בטחון בשום מקום בכלל אני גר בכ``ס מתראינים אנשים מקלקיליה ומשוויצים שיש שם קטויושות מכוונות לכ``ס אז אני בטוח בכ``ס או לא ? מה הקאטש האמיתי ? שהמדינה נזכרת להגיב באיחור אם בכלל.. ולא מונעת בפעולות יזומות דבר ולכן,אין קרבן ``אין-ברירה`` בקו הירוק וקורבן ``יש-ברירה`` בשטחים אולי נכון יותר לאמר שהסיכון להפגע בתחום הקו הירוק אפילו גבוה יותר מקווה שעניתי מרק.

אלי.

New member
תשובה מצויינת ועניינית

אם כי נשארתי עם שאלה פתוחה בעניין הטכניקולוריות שלי :) לעניין - הסטטיסטיקה שגויה בעניין הקו הירוק ומחוצה לו, מכיוון שאנחנו, בתחומי הקו הירוק, לא ממגנים את עצמנו, ולא סוללים כבישים עוקפים, ולא שומרים על הישובים, ולא מחזיקים רכזי בטחון, ולא, ולא, ולא ... לכן, כל פיגוע - פוגע. ביש``ע לעומת זאת, יש עשרות (!) תקריות ביום, ורק בנס (והודות למיגון) לא נקטפים שם עשרות ביום. ופה אני חוזר לטיעון הראשוני שלי - מי שממגן את עצמו, וסולל עוקפים, וחי בגטאות - אני יודע, ואתה יודע, והוא יודע ב-ו-ד-א-ו-ת שהוא חי באזור סיכון גבוה ! ולמרות שאני אומר את זה, עדיין שמורה לי הזכות המלאה לרחם על נשמת בתו, שנרצחה בידי בני עוולה, מבלי להיחשב צבוע. נ.ב - שים לב שלא הבעתי דעה לכאן או לכאן בעניין השטחים ו/או הפעילות שהממשלה צריכה לעשות - זה ממש לא רלוונטי לכאן.

אריסטו

New member
אלי-כהשלמה לדבריך

לא זכור לי שבהיסטוריה מדינה ניצחה מלחמה בהגנה או התגוננות וגם קו מזינו שנחשב לבלתי עביר וגם קו בר-לב נפלו בפני מתקפה בהיקף גדול. הנצחון פרי מתקפה רבת עוצמה.

אלי.

New member
ולא נותר לי אלא להסכים

ולציין את דעתי על הגורם למצב - הגדרת השטחים/יש``ע, כלא בשר ולא חלב: מצד אחד יש שם ישובים ומתיישבים, ומצד שני - החוק הישראלי אינו בר-תוקף. מצב זה יוצר שתי בעיות עיקריות: - אף ממשלה לא יכולה ולא רוצה לקחת החלטה לכאן או לכאן (החלת החוק ב-100%, או מסירת ה- 100%), ואף ראש ממשלה לא יסתכן ברציחתו או לחילופין בנידויו בעולם, כפשיסט. - אין שום אפשרות שצה``ל, במציאות כזאת, יפעל כמו שהוא יודע לפעול. הוא יכול רק לבקש מדי פעם לשחרר את האזיקים מידיו, ממש רק לשניה, בכדי שיוכל לגרד את האף. זה המצב, בלי קורט אחד של צביעות.

למעלה